به گزارش روز یكشنبه ایرنا از تارنمای انسجام ملی، حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی در دیدار با « علی ارتاش»، رئیس سازمان امور دیانت تركیه و هیأت همراه، موضع و مقاومت دولت آنكارا در مقابل تجاوزها و زیاده خواهی های غرب و اسرائیل را ستود و افزود: تاریخ، چنین موضع گیری هایی كه به نفع جهان اسلام و منطقه است، فراموش نمی كند و امیدواریم كه تداوم یابد.
یونسی، با ابراز خرسندی از پیروزی حزب اسلامگرای رفاه و توسعه، و جایگزینی با دولت های پیشین نظامی و لائیك، از چنین دولتی، هر چند عرفی، با عنوان دولت دینداران یاد كرد كه از اسلام دفاع می كنند.
وی اقدام و موضع اردوغان، رئیس جمهوری تركیه در حمایت از فلسطین و مردم غزه، در مقابل اسرائیل و آمریكا همچنین قتل خاشقچی، خبرنگار منتقد سعودی و كشور مرتبط با این جنایت را مسئولانه توصیف كرد.
این مقام سابق دولت تدبیر و امید، با اشاره به كودتای چند سال پیش علیه دولت اردوغان، یادآور شد: موضع جمهوری اسلامی كه در راستای دوستی و مودت میان دو ملت و دو دولت ایران و تركیه اتخاذ شد به نفع امنیت منطقه و حفظ رابطه دوستی دو كشور همسایه و كشورهای منطقه بود.
وزیر اسبق اطلاعات خاطرنشان كرد: ایران و تركیه، به عنوان كشورهای حامی اسلام ضدخشونت و اسلام اخلاقی و رحمانی هستند و در مقابل اسلام خشونت و جنگ افروزی، اسلام افراطی و اسلام داعشی قرار دارند و این جریان های تروریستی افراطی را دشمن اسلام، بشریت و همه كشورهای اسلامی می دانند.
دستیار سابق رئیس دولت یازدهم، در بخش دیگری از سخنان خود، به همكاری های خوب اقتصادی و فرهنگی دو كشور و سابقه تاریخی و تمدنی دو ملت نیز اشاره و بر گسترش همكاری ها در حوزه فرهنگ و دین نیز تاكید كرد.
یونسی افزود: فرهنگ و دین در كشورهای مسلمان، گذشته های آنان را به هم پیوند می دهد و در این راستا، مزار مولوی، عارف و شاعر نامدار مسلمان كه در قونیه قرار دارد به عنوان پیوند دهنده میان دو ملت ایران و تركیه و مركز توجه همه مسلمانان است.
وی اضافه كرد: توجه به اندیشه های مولوی به عنوان نیاز امروز بشریت، ضروری است و درست است كه مولوی به زبان فارسی شعر و سخن گفته ولی آنچه سروده، زبان دل همه كشورهای مسلمان و مسلمانان است. كافی است ایران و تركیه، مولوی را به خوبی به جهان بشریت معرفی و همگان را به زندگی مسالمت آمیز در كنار هم توصیه كنند.
در این دیدار سفیر تركیه در ایران نیز حضور داشت. هیأت 15 نفره تركیه ای به ریاست رئیس سازمان دیانت این كشور، به دعوت رسمی دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله اراكی، به ایران سفر كرده است.
در این هیأت، علاوه بر «علی ارتاش»، رئیس سازمان دیانت تركیه، «اكرم كلش»، رئیس شورای عالی دینی تركیه، «سلیم آرگون»، معاون سازمان دیانت و تعدادی از مدیران ارشد این سازمان حضور داشتند.
اجتمام *3229* 3063
تهران- ایرنا- مشاور و دستیار سابق رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی گفت: دولت ایران و شخص رئیس جمهوری، بر اسلام ضد خشونت و مقابله با افراطی گری تاكید دارد و در صدد تحقق كامل آن است زیرا دنیا به چنین اندیشه های روشن و بشری نیازمند است.