۱۲ آذر ۱۳۹۷، ۲۰:۰۴
کد خبر: 83121644
T T
۰ نفر

ثبت جهاني محصول پسته در دستور كار قرار گيرد

۱۲ آذر ۱۳۹۷، ۲۰:۰۴
کد خبر: 83121644
ثبت جهاني محصول پسته در دستور كار قرار گيرد

بيرجند - ايرنا - مديركل دفتر ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي گفت: ثبت جهاني محصول پسته بايد در دستور كار قرار گيرد تا در آثار جهاني و بين المللي به عنوان يك اثر و محصول ماندگار ايراني معرفي شود.

به گزارش ايرنا شكرالله حاجي وند روز دوشنبه در حاشيه دومين دوره آموزشي ملي مباحث نوين پسته در شهرستان بشرويه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پسته يك محصول مزيت دار نسبي و اقتصادي است كه از 2 ميليون و 800 هزار هكتار اراضي باغي كشور 15 درصد را به خود اختصاص داده است.
وي بيان كرد: محصول پسته در دنيا به نام ايران شناخته شده همچنين در كشور نگاه ها به سمت استان كرمان است در حاليكه پسته از اين استان به ساير استان ها مهاجرت كرده است.
مديركل دفتر ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي اظهار داشت: امروزه محصول پسته در استان كرمان با توجه به شرايط اقليمي آن زياد جايگاهي ندارد و اكثر استان ها به سمت كشت اين محصول رفته اند.
وي با بيان اينكه پسته يك محصول مزيت دار نسبي و اقتصادي است اظهار داشت: توسعه و كشت اين محصول مي تواند جايگاه ويژه اي براي ارتقاي اقتصادي باغداران به دنبال داشته باشد.
حاجي وند عنوان كرد: محصولات پسته، سيب، انگور، پرتقال و خرما جزو پنج محصول اساسي كشور از نظر سطح زير كشت بوده كه در اين ميان پسته داراي مزيت اقتصادي و ارزشي بيشتري نسبت به بقيه است.
وي در ادامه به برگزاري كارگاه هاي آموزشي در خصوص مباحث نوين پسته در زمينه كاشت، داشت و برداشت اشاره كرد و گفت: اين دوره آموزشي امسال در استان هاي دامغان، قم و يزد برگزار شد.
مديركل دفتر ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي ادامه داد: همچنين دوره آموزشي مباحث نوين پسته اكنون به مدت سه روز در استان خراسان جنوبي در راستاي ارتقاي اقتصادي كمي و كيفي اين محصول در حال برگزاري است.
وي با بيان اينكه توليد بايد مبتني بر دانش باشد يادآور شد: هر چقدر دانش و توان فكري و علمي باغدار، بهره بردار و توليدكننده بيشتر باشد توليد از لحاظ كمي و كيفي بهتر و موثرتر خواهد بود.
حاجي وند تاكيد كرد: برنامه يا پيوست آموزشي و ترويجي براي محصول پسته اوايل امسال تدوين شد و به دنبال آن دوره هاي آموزشي در سطح كشور در حال برگزاري است.
وي با بيان اينكه برگزاري كارگاه آموزشي در ارتباط با محصول پسته در سطح كشور ادامه خواهد داشت افزود: يكي از مهمترين برنامه هاي ما اجراي تكنيك سرشاخه كاري پسته است.
مديركل دفتر ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي اضافه كرد: تكنيك سرشاخه كاري به منظور تغيير ارقامي كه در باغات قديم و سنتي وجود داشته اما گريبانگير مسائل اقليمي هستند براي محصول گردو نيز در كشور در حال اجرا است.
وي تاكيد كرد: با اجراي تكنيك سرشاخه كاري شاهد تغيير باردهي و افزايش بهره وري محصول پسته در كشور خواهيم بود.
حاجي وند تاكيد كرد: آفات مربوط به پسته يكي از مراحل داشت اين محصول است در حالي كه شيوه هاي آبياري، تغذيه، هرس، نگهداري، مبارزه با سرما و گرما در اين مرحله هم بايد مورد توجه واقع شود.
وي اظهار داشت: كميته فني سازمان حفط نباتات و معاونت باغباني در سطح كشور آفات و بيماري هاي محصول پسته را رصد و مسايل فني را اجرا مي كنند ما نيز در اين مهم مشاركت داشته و در تصميم گيري ها نقش داريم.
مديركل دفتر ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي در ادامه با بيان اينكه 9 درصد از كل سطح محصولات باغي خراسان جنوبي مربوط به پسته است گفت: وقتي يك باغدار اين استان 450 هكتار پسته دارد مي تواند كار خاص و شاخصي در استان باشد.
وي يادآور شد: اكنون شهرستان بشرويه داراي چهار هزار و 500 هكتار سطح زير كشت اين محصول است كه سطح قابل توجهي بوده و نبايد نسبت به سطح زير كشت و آفاتي كه اين محصول را درگير كرده بي توجه بود.
7557 * 6054