به گزارش خبرنگار ایرنا، مارك فیتزپاتریك روز دوشنبه در یادداشتی كه در تارنمای موسسه بین المللی مطالعات راهبردی منتشر شد، با تحریك آمیز دانستن این آزمایش ها افزود: قطعنامه 2231 شورای امنیت تنها «خواستار» انجام ندادن آزمایش موشك هایی شده است كه برای حمل كلاهك های هسته ای طراحی شده باشند.
دبیر اجرایی این اندیشكده آمریكایی ادامه داد: به همین دلیل در طول 2 سال گذشته، آمریكا و دیگران در بیانیه های محكومیت خود گفته اند كه این اقدام «مخالف» یا در «تضاد» با قطعنامه شورای امنیت است.
فیتزپاتریك اضافه كرد: با این حساب چرا آمریكا اكنون ادعا می كند كه این آزمایش موشكی نقض قطعنامه است؟ به طور قطع مشاوران حقوقی وزارت خارجه به پمپئو توصیه كرده اند كه چنین عبارتی را مطرح نكند.
وی با بیان اینكه این كار پمپئو شاید به خاطر آن باشد كه او كمتر به مسایل قانونی توجه دارد، گفت: این هم به خاطر آن است كه او در هر كمیپنی برای فشار بر رهبران ایران سرمایه گذاری می كند. به نظر می رسد در جنگ اقتصادی و روانی چیزی به دست نیامده است.
مدیر اجرایی موسسه بین المللی مطالعات استراتژیك آمریكا افزود: نمونه دیگر آن كه آمریكا در ماه گذشته ادعا كرد كه ایران برنامه تسلیحات شیمیایی غیرقانونی خود را حفظ كرده است. در حالی كه در همین اواخر در ماه مارس آمریكا تنها گفت نمی تواند تایید كند كه ایران تسلیحات شیمیایی ندارد؛ اما اكنون آن را مثبت اعلام می كند.
فیتزپاتریك ادامه داد: بعید است كه شواهد جدید برنامه سلاح شیمیایی در چند ماه گذشته ظهور كرده باشد. در عوض، یك سیاست جدید پس از آنكه ایران با همه آنها مواجه شد، مطرح می شود. آیا اطلاعات به تناسب سیاست تنظیم می شود؟
وی با اشاره به اظهارات پمپئو كه موشك جدید آزمایش شده در اول دسامبر می تواند بخشی از اروپا را هدف قرار دهد و كلاهك های چندگانه را حمل كند، اظهار كرد: با این حال، به یاد داشته باشید كه این دو خصوصیات بر هم اثر معكوس دارند؛ كلاهك ها و وزن بیشتر، برد موشك را كمتر می كند. به علاوه، گوشه جنوب شرقی اروپا دلیلی برای ترس از ایران نیست.
این تحلیلگر مسایل بین الملل البته با این ادعا كه الگوهای اغراق شده، آنچه را كه او رفتار خطرناك ایران دانست، تضعیف می كند؛ نگران كننده ترین این مسایل را عرضه موشك و راكت به حوثی ها و حزب الله نامید.
فیتزپاتریك با بیان اینكه سیاست آمریكا در مقابله با انتقال چنین تسلیحاتی پر از تناقض است، تاكید كرد: ارائه درخواست برای توقف چنین انتقالاتی به همراه ده ها درخواست دیگر، دلیلی است كه ایران هرگز آنها را نمی پذیرد. آمریكا هم هیچ اهرمی برای ممانعت از تجارت سلاح ندارد.
وی همچنین بهترین پاسخ به جنگ یمن را ترتیب دادن آتش بسی دانست كه پمپئو و متیس به دنبال آن هستند و گفت: ایالات متحده باید با مهره تسلیحات برای متقاعد كردن شركای عرب به مذاكره، بازی كند. برعكس، دولت ترامپ حمایت خود را از اقدام نظامی ائتلاف سعودی در یمن به دو برابر افزایش می دهد.
این تحلیلگر مسایل بین المللی به تهدید نظامی برایان هوك علیه ایران هم اشاره كرد و افزود: هوك گفت مساله یمن به ایران ارتباط ندارد. همین امر ممكن است درباره مداخله نظامی آمریكا در آنجا گفته شود.
فیتزپاتریك به قطعنامه 2231 شورای امنیت هم اشاره كرد و یادآور شد: این قطعنامه از همه اعضا می خواهد از تضعیف برجام خودداری كنند. هركسی كه ادعا می كند ایران این قطعنامه را نقض می كند، به این نتیجه هم رسیده است كه آمریكا با خروج از این توافق، قطعنامه را نقض كرده است.
اروپام*1429
نیویورك- ایرنا- مدیر اجرایی موسسه بین المللی مطالعات راهبردی آمریكا طرح ادعاهای جدید موشكی علیه ایران را ناشی از ضعف دستاوردهای واشنگتن در جنگ اقتصادی و روانی دانست و گفت: این آزمایش ها نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.