۱۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۸:۳۱
کد خبر: 83125944
T T
۰ نفر

مشكل كمبود پزشك مناطق محروم رفع می شود

۱۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۸:۳۱
کد خبر: 83125944
مشكل كمبود پزشك مناطق محروم رفع می شود

اصفهان - ایرنا - رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: مشكل كمبود پزشك در مناطق كمتر برخوردار و شهرستان های مختلف با حضور پزشكان متخصص بومی برطرف خواهد شد.

حسینعلی شهریاری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا در اصفهان افزود: بسیاری از مناطق كمتر برخوردار در استان ها با معضل كمبود پزشك و پزشك متخصص مواجه هستند كه اجرای طرح عدالت آموزشی و دانش آموخته شدن پزشكان متخصص بومی به رفع آن كمك می كند.
وی ادامه داد: یكی از دغدغه های نمایندگان مجلس در سال های گذشته كمبود متخصص در مناطق محروم بود به همین علت هفت سال پیش طرحی در مجلس تصویب شد كه بر اساس آن 30 درصد از ظرفیت همه رده های وزارت بهداشت از پزشكان تا متخصصان باید از مناطق محروم جذب شوند.
شهریاری با بیان اینكه امسال نخستین گروه از این دسته دانشجویان، دانش آموخته می شوند، تصریح كرد: تعداد آنها در مرحله نخست كم است اما امیدواریم تا پنج سال آینده با بیشتر شدن تعدادشان، این مشكل به طور كامل برطرف شود.
به گفته وی، دانش آموختگان طرح عدالت آموزشی حدود 12 سال تعهد به خدمت در مناطق بومی خود دارند و نمی توانند به منطقه دیگری منتقل شوند.
وی با اشاره به سفر سه روز شماری از اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس به استان اصفهان از 14 تا 16 آذر، گفت: زیرساخت های خوبی در این استان در بخش بهداشت و درمان فراهم شده است اما در مناطق شرق و غرب مشكل كمبود پزشك عمومی و متخصص داریم كه امیدواریم طرح عدالت آموزشی به رفع آن كمك كند.
شهریاری اضافه كرد: با این حال در شرایط كنونی لازم است كه در هر هفته پزشكان متخصص برای یك یا دو روز به مناطق محروم استان بروند و بیماران را معاینه كنند.
رئیس كمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به بازدید از شرق اصفهان، اظهار كرد: كشاورزی در این منطقه به دلیل خشكسالی و خشكی زاینده رود از بین رفته و مردم بیكار شده اند و مشكلات جدی برای مردم به وجود آمده است.
وی شیوع بیماری سالك را یكی از معضلات مردم این منطقه برشمرد و افزود: 25 آذر جاری این مشكل در كمیسیون بهداشت با حضور مسوولان اصفهان و وزارت بهداشت، جهاد كشاوزی، محیط زیست و منابع طبیعی پیگیری می شود.
این نماینده مجلس با بیان این كه 35 درصد تخت های بیمارستان اصفهان توسط بخش خصوصی و خیران پوشش داده می شود، خاطرنشان كرد: خیران سلامت كارهای بزرگی در این استان انحام دادند اما هنوز نیازمندی های این خطه زیاد است.
شهریاری تاكید كرد: با توجه به اینكه برای مردم سخت است كه از فاصله های دور به مراكزی كه همه امكانات بهداشتی و درمانی دارند مراجعه كنند باید رفت و آمد مردم را كم و تسهیلات را در حد مقدور برای آنها فراهم كنیم.
شهریاری همچنین به طرح تحول نظام سلامت اشاره و اضافه كرد: این طرح كه 2 سال اول به خوبی اجرا و در 2 سال گذشته دچار مسائلی شده است و اگر سازمان برنامه و بودجه فكر عاجل نكند دچار مشكلات جدی می شود.
وی با تاكید بر اینكه نتایج مثبت طرح برای مردم ملموس بود، تصریح كرد: باید تلاش كنیم به دلیل مشكلات اقتصادی كه برای مردم پیش آمده است حداقل در حوزه سلامت برای آنها جای نگرانی نباشد.
طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال 93 با هدف افزایش پاسخگویی نظام سلامت، كاهش پرداخت مستقیم از جیب مردم و ارتقای كیفیت خدمات مراكز درمانی و بیمارستان ها به اجرا گذشته شد.
وی با بیان اینكه كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصمیم به بررسی مشكلات مردم به صورت میدانی گرفته است، گفت: ما تا كنون به استان هایی مانند زنجان سفر كرده ایم و در آینده نیز به استان های دیگر خواهیم رفت.
به گزارش ایرنا، شماری از اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس به همراه معاون حقوقی وزارت بهداشت و نماینده مردم اصفهان در مجلس روز چهارشنبه در سفر به شرق اصفهان از شهرهای كوهپایه، نیك آباد و ورزنه و مراكز بهداشتی و درمانی آنها بازدید و با مردم و مسوولان از نزدیك گفت و گو كردند.
آنها همچنین روز 15 آذر همراه معاون درمان وزارت بهداشت برای بررسی امكانات درمانی مناطق كمتر برخوردار به شهرستان های غرب استان اصفهان سفر كردند.
اصفهان دارای حدود هفت هزار تخت بیمارستانی، 52 بیمارستان (37 دولتی و 15 خصوصی و خیریه)، حدود 500 پایگاه سلامت شهری، بیش از 520 باب خانه بهداشت روستایی و 80 مركز خدمات جامع سلامت روستایی است.
3011/6026/
۰ نفر