به گزارش ايرنا، فايرستاين سفير سابق آمريكا در يمن و نائب رئيس سابق مركز مطالعات خاورميانه و كارشناس ديپلماتيك در امور خاورميانه روز چهارشنبه در مصاحبه با روزنامه قطري 'الشرق' اين مطلب را بيان كرد.
وي گفت: اعضاي سنا اطمينان پيدا كرده اند كه محمد بن سلمان وليعهد سعودي در جنايت (قتل جمال خاشقجي روزنامه نگار سعودي) دست داشته است و اقدامات اخير آنان عليه وي در كنگره نيز نشانگر همين امر است.
خاشقچي روزنامه نگار مطرح و ستون نويس روزنامه آمريكايي واشنگتن پست 10 مهرماه سال جاري به دستور مقامات ارشد سعودي در كنسولگري اين كشور در استانبول به قتل رسيد و جنازه وي نابود شد.
وي با بيان اينكه ائتلاف با بن سلمان در آينده به نفع آمريكا و بسياري از كشورهاي غربي نيست، بر لزوم فرستادن سفير ديگري به رياض براي گفت و گو با ملك سلمان و انتقال اين نگراني ها به وي تاكيد كرد.
فايرستاين افزود: دولت ترامپ همان درسي را گرفت كه دولت هاي قبلي آمريكا گرفته بودند و آن اين بود كه اعضاي سنا هر وقت احساس كنند كسي مي خواهد اطلاعاتي را مخفي كند، مانند تلاش ترامپ براي جلوگيري از ارائه اطلاعات 'جينا هاسپل' مدير سازمان اطلاعات آمريكا (سيا) در برابر اعضاي سنا، هرگز در برابر چنين مسئله اي سكوت نكرده و فشار زيادي به دولت وارد مي كنند.
وي ادامه داد، نمونه اين امر هم موضع گيري 'ليندسي گراهام' عضو ارشد سنا بود كه تصريح كرد تا زماني كه هاسپل بتواند در برابر اعضاي سنا سخن بگويد، اين مجلس بسياري از خواسته هاي رياست جمهوري را تعليق خواهد كرد كه اين امر در عمل اتفاق افتاد و سنا بر اساس گواهي مدير سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) تصميم خود را گرفت.
اين ديپلمات سابق آمريكايي گفت: سئوالي كه همچنان در نهادهاي سياسي و حكومتي آمريكا مطرح است اين است كه بن سلمان چقدر شايسته است كه مورد حمايت و تاييد آمريكا قرار بگيرد؛ به ويژه اينكه او فردي 'احمق' و اقداماتش براي آمريكا غير قابل پيش بيني است.
وي افزود، اين امر تنها به آمريكا مربوط نمي شود و در خصوص بسياري از كشورهاي غربي از جمله انگليس، فرانسه، آلمان و ديگر كشورها نيز صدق مي كند. به همين جهت براي موضع گيري در خصوص اوضاع داخلي عربستان و آينده ائتلاف با اين كشور، آمريكا بايد سفير ديگري به رياض بفرستد.
سفير سابق امريكا در يمن ادامه داد: واشنگتن از زمان پايان دوره رياست جمهوري باراك اوباما تاكنون سفيري در رياض نداشته است و سفير آمريكا بايد براي گفت وگو با ملك سلمان و ساير سران سعودي اختيارات لازم را داشته باشد تا روابط آمريكا و عربستان و آينده ائتلاف اين دو كشور به دست كسي مانند بن سلمان نابود نشود كه مخالفان بسياري دارد و انبوهي از ترديدها و نگراني ها درباره او مطرح است.
عربستان به ويژه شخص بن سلمان در پي كشته شدن خاشقچي، با فشارهاي بين المللي بي سابقه اي روبه رو شده است.
وليعهد عربستان در جريان سفر اخير خود به چند كشور افريقايي بشدت تحقير شد و مردم با برگزاري تظاهرات در شهرهاي مختلف تونس و مصر وي را به خاطر قطعه قطعه كردن خاشقچي با اره برقي پدر اره لقب دادند.
سفر وي به برخي كشورها مانند مغرب لغو شد و عبدالعزيز بوتفليقه رييس جمهوري الجزاير به خاطر بيماري وي را نپذيرفت.
خاورم**9329*1436*
با احمق خواند بن سلمان ؛
ديپلمات سابق آمريكايي: رفتار بن سلمان قابل پيش بيني نيست
۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۵۲
کد خبر:
83140730
تهران-ايرنا- 'جرالد فايرستاين' سفير سابق آمريكا در يمن ضمن آنكه محمد بن سلمان وليعهد سعودي را يك احمق خواند، تاكيد كرد كه وليعهد سعودي رفتاري غيرقابل پيش بيني دارد و ائتلاف با وي در آينده به نفع آمريكا و بسياري از كشورهاي غربي نيست.