استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي در قانون اساسي محقق شد

تهران- ايرنا- عضو حزب اتحاد ملت ايران اسلامي گفت: هميشه از ما مي پرسند به اهدافي كه در انقلاب داشتيد، دست يافتيد؟ شعار هاي ما كه «استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي » بود، در قالب قانون اسلامي محقق شد، از اين نظر به هدف اوليه‌ي انگيزه هاي انقلاب دست يافتيم.

جلال جلالي زاده افزود: پدر من از روحانيون اهل سنت بود و دوست داشت انقلاب پيروز شود، به من مي گفت حتما عربي را بياموز كه در حكومت اسلامي ايران خيلي با آن نياز پيدا مي كنيد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، جلالي زاده عضو حزب اتحاد ملت ايران اسلامي، عصر سه شنبه در نشست «جامع مدني و انقلاب» دفتر حزب، افزود: به عنوان يك ايراني و كرد اهل سنت كه انتظارات و توقعات زيادي از انقلاب اسلامي داشتم ودارم.
نمايند پيشين مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: سوالي كه هميشه مطرح مي شود اين است كه اصولا انقلاب علاوه بر سرنگون كردن حكومت قبل از خود چه نتايج و دستاوردهايي بايد براي جامعه داشته باشد، علل و عوامل شكل گيري انقلاب چيست و چه ارتباط و نسبتي مي تواند با جامعه مدني داشته باشد؟
وي ادامه داد: انقلاب در ذات خود خشونت ساز است و نمي توان از هيچ انقلابي انتظار ديالگ، آرامش و مسالمت داشت، اگرسرنوشت انقلاب هايي چون فرانسه، روسيه، كوبا و الجزاير را با انقلاب اسلامي ايران مقايسه كنيم انقلاب ما كمترين خشونت را داشته است.
جلالي زاده خاطر نشان كرد: انقلاب محصول هيجان وطغيان ولي جامعه مدني حاصل فضايي امن،آرام و به دور از تنش است لذا در اوج انقلاب نمي توان نقشي براي تشكيلات، احزاب و جامعه مدني متصور شد. با توجه به اينكه انقلاب ما پسوند اسلامي دارد، بايد به طور ويژه و با در نظر گرفتن تفاوت آن با انقلاب هاي ديگر مورد بررسي قرار بگيرد.
نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان ساخت: قانون اساسي بايد تجلي و خروجي شعار هاي انقلاب باشد و نظر همه گروه ها، اقوام، مذاهب و شهروندان ايراني را تامين كند. خيلي از انقلابيون راستين را از قطار انقلاب پياده كردند و يا خود را در دايره حمايت قانون اساسي نمي بينند.
جلالي زاده افزود: سوالي كه بايد طرح كرد اين است كه ما چه نيازي به تشكل ها و جامعه مدني داريم؟ عدم اجراي كامل قانون اساسي موجب شكاف عميق بين حاكميت، دولت و ملت مي شود كه اين شكاف جز با فعال كردن تشكل ها، انجمن هاي صنفي، رسانه ها، احزاب و اعتماد به جامعه مدني پر نمي شود.
وي ادامه داد: جامعه مدني پلي است ميان دولت و ملت، كه در آن تلاش مي شود به انسان ها ارزش، شخصيت و آزادي داده شده و در كنار شكوفايي استعداد ها و خلاقيت ها، از افراد ي كه دلسوز و فعال هستند بدون قضاوت دين، قوم و تعلق گروهي در جهت توسعه كشور استفاده و به آنها ارزش داده مي شود.
عضو حزب اتحاد ملت تاكيد كرد: جامعه مدني مخالف انحصار قدرت است، در جامعه مدني هر چه دولت كوچك تر و چابك تر شود پاسخگوتر مي شود، و دولت در مقابل مردم بهتر و راحت تر به نظارت مردم تن مي دهد، بنابراين براي نزديك شدن ملت و دولت بايد جامعه مدني تقويت و روابط اجتماعي را توسعه دهيم.
وي اد امه داد: اگر به تفسير پذيري دين اعتقاد داشته باشيم اسلام هاي متعدد از دل اين تاويل و تفسير ها پديد مي آيد، در اين شرايط قائدتا بايد به نظامات انديشه اي مختلفي دراين تعريف تن دهيم، بنابراين جمهوري اسلامي از مفهوم و درك واحد خارج مي شود، در حالي كه بايد از قانون اساسي «وحدت در عين كثرت» ديده شود.
جلالي زاده اظهار كرد: خود اسلام در ابتدا يك حركت انقلابي بود ولي پس از استقرار به جامعه سازي، تساهل و تسامح روي آورد كه ظهور و نمود آن را مي توان در تحمل پيامبر (ص)، خلفا و ائمه در مواجهه با مردم مشاهده كرد.
وي اضافه كرد: از صدر اسلام تا كنون گفتمان اسلام در جنبه هاي مختلف زندگي حضور داشته و موثر بوده است، چرا كه نمي توانست بدون توجه به عرف و شرايط مختلف و سنت هاي اقوام مسلمان به زيست خود ادامه دهد. بنابراين ما مسايل پيشا اسلامي و پسا اسلامي داريم.
عضو حزب اتحاد ملت تاكيد كرد: اهل تسنن و اقوام در راه اندازي تشكل ها ، انجمن ها و احزاب در قالب قانون اساسي ضعيف عمل كرده و در اين رابطه مقصر هستند، هر چند متاسفانه حتي از ايجاد و تاسيس يك مسجد در پايتخت عاجز بوده و اجازه فعاليت مدني به آنها داده نمي شود.
سيام*ا.ع*1908 **1908