۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۳۲
کد خبر: 83188302
T T
۰ نفر
فایننشال تایمز: روز بین المللی چابهار برگزار می شود

تهران - ایرنا - روزنامه فایننشال تایمز هند اعلام كرد كه كنفرانس بین‌المللی «روز چابهار» در 26 فوریه سال جاری ( هفتم اسفند) با حضور نمایندگان كشورهای آسیای میانه و هند در چابهار ایران برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه هندی در سفر اخیر «سوشما سواراج» وزیر خارجه هند به شهر سمرقند ازبكستان، مقام ارشد دهلی نو از نمایندگان كشورهای قرقیزستان، تاجیكستان، قزاقستان، ازبكستان و تركمنستان برای حضور در كنفرانس بین‌المللی روز چابهار در روز 26 فوریه سال جاری در بندر چابهار دعوت كرد.
«نیتین گادكاری» وزیر حمل و نقل و كشتیرانی هند در مصاحبه با رسانه های هندی گفت، در نشست اخیر وزیر خارجه دهلی نو با نمایندگان كشورهای آسیای میانه در شهر سمرقند به اهمیت نقش بندر چابهار تاكید شد.
به گفته نیتین گادكاری بندر چابهار ایران باعث اتصال افغانستان و كشورهای آسیای میانه به هند می‌شود و مسیر ریلی چابهار-زاهدان هند را به جاده زرنج-دلارام كه قبلاً توسط هند در افغانستان ساخته شده است بسیار نزدیك می‌كند.
وزیر حمل و نقل و كشتیرانی هند یادآور شد؛ نشست اخیر سمرقند باهدف توسعه گزینه‌های ارتباطی مناسب بین هند و افغانستان و آسیای میانه جهت تسهیل تجارت و فعالیت اقتصادی برگزار شد.
مجتمع بندر چابهار به ‌عنوان یك مسیر حمل و نقل برای افغانستان محصور شده است و هند نیز یك ترمینال حمل و نقل 600 متری و یك ترمینال كانتینر 640 متری برای توسعه ارتباطی خود با كشورهای همسایه در این بندر ساخته است.
در دیدار اخیر نیتین گادكاری وزیر حمل و نقل هند با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در دهلی نو طرفین نسبت به حل و فصل موانعی كه باعث به تأخیر انداختن عملیاتی شدن بندر چابهار منجر شده‌اند به بحث و گفت و گو پرداختند.
به گزارش ایرنا، موافقت‌نامه ترانزیتی سه جانبه بین كشورهای ایران، هند و چابهار باهدف تسریع، تسهیل و ارتقای ترانزیت چابهار و اتصال كشور هند و افغانستان به كشورهای آسیای میانه از طریق بندر چابهار، توسعه صادرات سه كشور و ایجاد كریدور بین‌المللی بین كشورهای مذكور در خرداد ماه سال 1395 به امضای روسای جمهور ایران و افغانستان و نخست وزیر هند رسید.
آسیای میانه از یك سو به سبب تأمین بخشی از انرژی مصرفی جهان از اهمیت جغرافیایی، ژئوپلیتیكی و ژئو راهبردی خاصی برخوردار است و از طرف دیگر با جمعیت چند ده میلیونی خود هم به‌عنوان بازار مصرف و هم تأمین‌كننده مواد اولیه نقش‌های حیاتی برای قدرت‌هایی كه به آنها چشم دوخته‌اند، اهمیت خاص دارد. بازی بزرگ و جدید، آمریكا، چین و هند و روسیه و كشورهای كوچك‌تر فرا منطقه‌ای در منطقه آسیای مركزی امروزه این منطقه را به میدان اصلی رقابت‌هایی شبیه به رقابت‌های امپریالیستی قرن نوزدهمی تبدیل كرده است.
هند نیز به‌عنوان یك بازیگر فرا منطقه‌ای ازجمله كشورهایی است كه به علت وجود انرژی و بازار پررونق تجاری آسیای مركزی به آن چشم دوخته است؛ علت‌هایی كه توجیه گر حضور دیگر قدرت در این منطقه نیز هست.
هند برخلاف چین، به‌شدت تلاش می‌كند راه خود را برای نفوذ در این منطقه از جهان به‌طور خاص از طریق تكمیل پروژه چابهار و راه اندازی گذرگاه راه دریایی و راه آهن سراسری با عنوان دالان بین‌المللی حمل و نقل شمال-جنوب باز كند.
آساق**9473**1663**