۱۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۷
کد خبر: 83202293
T T
۰ نفر

ضعف بخش كشاورزي خراسان رضوي خام فروشي است

۱۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۷
کد خبر: 83202293
ضعف بخش كشاورزي خراسان رضوي خام فروشي است

مشهد- ايرنا- سرپرست سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت: فرآوري محصولات كشاورزي در اين استان دچار ضعف است و خام فروشي از مشكلات اين بخش مي باشد.

نجفقلي صالحي پنجشنبه شب در پنل تخصصي 'سرمايه گذاري در حوزه حمل و نقل و كشاورزي' كه در حاشيه نخستين نمايشگاه جامع 'سرمايه گذاري ها، فرصتها، خدمات و صنايع وابسته' در مشهد برگزار شد، افزود: اين استان داراي ظرفيت هاي بالقوه در بخش كشاورزي است.
وي اظهار داشت: 363 هزار بهره بردار در بخش كشاورزي خراسان رضوي فعاليت دارند و حجم توليد سالانه انواع محصولات باغي، زراعي و دامي اين استان هشت ميليون تن است، همچنين دو ميليون و 138 هزار هكتار عرصه مستعد كشاورزي در خراسان رضوي وجود دارد.
وي گفت: سالانه يك ميليون و 200 هزار هكتار زمين در اين استان زير كشت 83 نوع محصول مي رود كه 900 هزار هكتار از اين سطح مربوط به زراعت و 300 هزار هكتار آن باغ است.
سرپرست سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي افزود: بيشتر محصولات كشاورزي استان به صورت خام صادر مي شود در حالي كه در صورت فرآوري برخي از محصولات و صادرات آنها، ارزآوري و سودآوري بيشتري به همراه دارد.
صالحي اظهار داشت: خراسان رضوي در توليد زعفران رتبه اول دنيا را دارد و 90 درصد زعفران توليدي در جهان مربوط به اين استان است اما برخي از كشورها اين محصول را فرآوري و در قالب مواد ديگر بويژه در حوزه دارو به بازار عرضه مي كنند و سود بيشتري به دست مي آورند.
وي گفت: فرآوري زعفران و توليد محصولات متنوع از آن نيازمند سرمايه گذاري بخش خصوصي است تا هم فناوري مورد نياز و هم شناسايي بازارهاي جديد براي فروش آنها انجام گيرد، هر چند در اين حوزه برخي از شركتهاي دانش بنيان استان مشغول فعاليت هستند اما توسعه اين محصول نياز به سرمايه دارد.
وي افزود: پسته به عنوان يك محصول مهم خراسان رضوي نيز به صورت خام صادر مي شود، در حالي كه برخي كشورها اين محصول را فرآوري و در قالب محصولات جديد و پرفروش به بازار عرضه مي كنند.
صالحي با اشاره به مشكل كمبود منابع آب براي حوزه كشاورزي در خراسان رضوي اظهار داشت: در اين شرايط توسعه كشت گلخانه اي در استان در دستور كار قرار گرفته اما براي صادرات محصولات گلخانه اي نياز به كاميون هاي مجهز و داراي سردخانه است، درصدد هستيم تشكيلاتي در حوزه حمل و نقل محصولات گلخانه اي با سرمايه گذاري بخش خصوصي در استان شكل گيرد.
وي ادامه داد: گياهان دارويي به سبب ارزش افزوده بسيار مي تواند اشتغالزا و درآمدزا باشد اما به رغم اينكه خراسان رضوي منطقه اي مستعد و داراي مزيت در گياهان دارويي است اما عمده اين گياهان به صورت فله اي از استان صادر شده و ارزآوري كمتري دارد لذا تقويت صنايع تبديلي در اين حوزه نيازمند جذب سرمايه گذار است.
وي اظهار داشت: در مورد محصولات صادراتي ديگر خراسان رضوي مانند سيب درختي و كشمش نيز مي توان با جذب سرمايه گذار در حوزه حمل و نقل و تنوع در بسته بندي آنها براي استان و كشور ارزش افزوده ايجاد كرد.
سرپرست سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت: اين استان در حوزه حمل و نقل محصولات كشاورزي با مشكل كمبود خودروهاي سردخانه دار مواجه است، در صورت تامين اين خودروها ضايعات در اين بخش كاهش مي يابد و مدت ماندگاري محصولات بيشتر مي شود.
صالحي افزود: فرهنگ صرفه جويي در كشور ضعيف و بخش كشاورزي نيز با كمبود منابع آب مواجه است، در صورت ضعف حوزه حمل و نقل، فشار بيشتري بر منابع حوزه كشاورزي وارد مي شود لذا در اين شرايط نياز مبرم به سرمايه گذاري در حوزه حمل و نقل داخلي و صادرات بخش كشاورزي استان داريم.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي نيز در اين نشست گفت: براي صنعت كشاورزي بسته هاي ويژه سرمايه گذاري تعريف شده و با توجه به وابستگي 70 درصدي استان به كشاورزي، سرمايه گذاري در بخش هاي خاص كشاورزي مقرون به صرفه است.
سيد جعفر حاجي مجتهد افزود: امسال قيمت پاي مرغ از خود مرغ بيشتر شد زيرا اين محصول به خارج از كشور صادر مي شد، در اين راستا 40 نوع محصول دامپروري وجود دارد كه از ايران به پنج قاره دنيا صادر مي شود.
وي اظهار كرد: سرمايه گذاري در محصولاتي كه شرايط ايجاد اشتغال و صادرات را داشته باشند، بسيار مقرون به صرفه و به نفع كشور است.
معاون سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي با اشاره به جذب 220 ميليارد تومان از اعتبارات استان در بخش كشاورزي طي سال جاري گفت: تسهيلات براي سرمايه گذاران خارجي در حوزه كشاورزي استان فراهم است اما مهمتر از تسهيلات، تامين امنيت سرمايه گذاري و كاهش بوروكراسي اداري است.
وي افزود: در صورتي كه امنيت سرمايه گذاري تامين شود، سرمايه گذار خارجي در شرايط تحريم كشور نيز سرمايه گذاري خواهد كرد.
وي اظهار داشت: در مدل توسعه اقتصادي استاندار جديد خراسان رضوي و تمركز آن بر بخش خصوصي طي چند سال آينده سرمايه گذار بخش دولتي نخواهيم داشت و سرمايه گذاري فقط متعلق به بخش خصوصي خواهد بود.
نمايشگاه جامع 'سرمايه گذاري ها، فرصتها، خدمات و صنايع وابسته' به همراه چندين نمايشگاه ديگر در حوزه بورس، بيمه، بانك، صنعت ساختمان و تاسيسات از 16 بهمن ماه در محل دائمي نمايشگاه بين المللي مشهد داير شده و تا 19 بهمن ادامه دارد.
7489 / 6053