رضا جغتایی روز دوشنبه در آستانه روز جهانی فشارخون (27 اردیبهشت) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس گزارش های موجود، مصرف نمك بیش از حد استاندارد جهانی در میان ایرانیان عمده ترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است بطوری كه 51 درصد مردم همیشه و 26 درصد گاهی اوقات از نمك در حین خوردن غذا استفاده می كنند.
وی با بیان اینكه در كشورهای صنعتی بیشترین نمك (حدود 75 درصد) از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود، گفت: در كشور ما بخش عمده نمك مصرفی از طریق افزودن نمك به غذاهای خانگی بوده و لازم است، برنامه ریزی بر روی كاهش مصرف نمك باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
جغتایی ادامه داد: فشارخون بالا در واقع همان نیروی خون است كه بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میكند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود.
این متخصص قلب و عروق، فشار خون بالا را یكی از مشكلات بهداشتی عنوان كرد و گفت: این بیماری سبب افزایش خطر حملات قلبی، سكته و نارسایی كلیه می شود و فشار خون بالای كنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی خواهد شد.
جغتایی اضافه كرد: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت افزایش می یابد در حالی كه فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با كنترل این بیماری مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را كاهش داد.
وی ادامه داد: افرادی كه به فشارخون بالا مبتلا هستند باید برای كنترل این بیماری مصرف نمك را كاهش داده، فعالیت بدنی منظم داشته و دخانیات مصرف نكنند.
این فوق تخصص قلب و عروق افزود: بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید روزانه از مواد غذایی موجود از جمله نان و غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات و پروتئینها به مقدار توصیه شده از سوی پزشك مربوطه مصرف كنند.
جغتایی افزود: توصیه می شود افراد مصرف غذاهای كنسروی و غذاهای آماده كه در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود كرده و غذاهایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را برای مصرف انتخاب و از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، كیك ها، كلوچه ها و شیرینی خامه ای كه چربی بالا دارند، پرهیز كنند.
اجتمام*9022*9105
تهران - ایرنا- یك فوق تخصص قلب و عروق گفت: حدود 59 درصد زنان و 36 درصد مردان در گروه سنی 45 تا 65 سال به فشار خون بالا مبتلا هستند.