۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۱۹
کد خبر: 83320988
T T
۰ نفر

سرعت پيري جامعه با تدابير حكيمانه كند مي شود

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۱۹
کد خبر: 83320988
سرعت پيري جامعه با تدابير حكيمانه كند مي شود

اراك - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري مركزي گفت: سرعت پيري جامعه با برنامه ريزي ها و سياست گذاري هاي حكيمانه كند مي شود.

به گزارش ايرنا، «بهروز اكرمي» روز دوشنبه در كار گروه اجتماعي و فرهنگي استان مركزي در محل استانداري اين استان، افزود: سرعت پيري جمعيت كشور و به خصوص استان مركزي در سال هاي اخير شدت گرفته و اين مهم به جاي اينكه به يك موضوع سخنراني تبديل شود بايد به عنوان يك دغدغه اصلي در تمامي دستگاه هاي اجرايي چاره انديشي شود.
وي ادامه داد: با ايراد سخنراني جمعيت كشور و استان مركزي جوان نمي شود، بنابراين مراكز علمي و دانشگاه هاي كشور با همكاري دستگاه هاي مسئول بايد نسبت به مقابله با اين پديده مهم چاره انديشي كنند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري مركزي بيان كرد: آمارها و گزارش هاي استان بايد به عنوان يك منبع كارآمد در دانشگاه ها و مراكز علمي استان مورد بررسي قرار گرفته و دلايل عمده كاهش يا افزايش مواليد، كاهش يا افزايش ازدواج و كاهش و افزايش مرگ و مير مشخص و راهكارهاي لازم نيز ارائه شود.
اكرمي در ادامه سخنان خود در خصوص گسترش فرهنگ كتابخواني نيز تاكيد كرد و گفت: چشاندن شيريني مطالعه در ذائقه لايه هاي مختلف جامعه به خصوص كودكان و نوجوانان تنها راه افزايش سرانه مطالعه در هر جامعه اي است و دستگاه هاي فرهنگي بايد نسبت به اين راهكار مهم سرمايه گذاري كنند.
وي اظهار داشت: بدون شك جامعه كتابخوان مسير توسعه را با سرعت بيشتري پيموده و به رستگاري مي رسد و مسئولان بايد تلاش كنند امكان عرضه كتاب در تمام بخش هاي جامعه وجود داشته باشد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري مركزي در ادامه سخنان خود در خصوص ارزيابي عملكرد مسئولان در ديدار و سركشي با خانواده هاي تحت پوشش اداره كل كميته امداد امام خميني(ره) نيز گفت: پديده فقر در مدرنترين جوامع بشري نيز وجود دارد اما مي توان با ديدار و همدردي با اين خانواده ها بخشي از آلام آنها را تسكين داد.
اكرمي اظهار داشت: الگوي رفتاري ملت ايران به عنوان پايگاه مذهب مقدس تشيع، امام علي(ع) است كه شبانه به خانواده هاي مستمند طعام توزيع مي كرد، بنابراين مديران و مسئولان دستگاه هاي اجرايي بايد با الگوي گيري از آن امام همام نسبت به توجه هر چه بيشتر به اين قشر از جامعه تلاش كنند.
وي افزود: سركشي از خانواده هاي فقرا و مستمندان بهترين راه تزكيه نفس است كه مديران و مسئولان دستگاه هاي اجرايي بايد به آن توجه ويژه داشته باشند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري مركزي اظهار داشت: يكي از وظايف قانوني مديران و مسئولان دستگاه هاي اجرايي سركشي و رسيدگي به فقرا و مستمندان است و كميته امداد امام خميني(ره) وظيفه دارد مديراني را كه به اين امر مهم توجه مي كنند به كارگروه اجتماعي و فرهنگي استان معرفي كند تا در فرصت مشخصي مورد تجليل قرار گيرند.
مديركل ثبت احوال استان مركزي نيز در اين نشست گفت: سال گذشته هفت هزار و 763 واقعه فوت در اين استان به ثبت رسيد كه ميزان ثبت نرخ فوت به نسبت سهم جمعيت استان پنج و 5 صدم درصد است و رتبه استان در ثبت نرخ فوت در كشور پنجم است.
«عليرضا قبادي» افزود: ميزان اميد به زندگي مردان استان مركزي 69 و هشت صدم درصد و زنان 71 و 6 صدم درصد است و ميزان ثبت فوت در منطقه شهري چهار هزار و 671 و در مناطق روستايي نيز سه هزار و 92 مورد به ثبت رسيده است.
وي بيان كرد: بيشترين دلايل فوت در استان مركزي در گروه سني كمتر از پنج سال بيماري هاي مادر زادي، قلبي و عروقي، بيماري هاي حول دوران تولد و دستگاه تنفس، در گروه سني 15 تا 29 سال حوادث غير عمدي، بيماري هاي قلبي و عروقي، سرطان ها و تومورها و بيماري هاي دستگاه تنفسي و در گروه سني بالاي 60 سال نيز بيماري هاي قلبي و عروقي، سرطان ها و تومورها و دستگاه هاي تنفسي است.
مديركل ثبت احوال استان مركزي بيان كرد: جمعيت جوان اين استان در سال 95، 346 هزار و 375 نفر بود كه در سال 97 به 324 هزار و 350 نفر رسيد.
استان مركزي 12 شهرستان و يك ميليون و 440 هزار نفر جمعيت دارد.
3017/3075