۱ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۵۵
کد خبر: 81434858
T T
۰ نفر
اهداي نشان طلاي دانشگاه فارابي قزاقستان به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي

تهران - ايرنا - رييس دانشگاه فارابي قزاقستان در ديدار با رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نشان طلاي اين دانشگاه را به پاس تلاش براي گسترش روابط فرهنگي دو كشور، به اين سازمان اهدا كرد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا، بوتانف، رييس دانشگاه فارابي قزاقستان با حضور در ساختمان شهيد رحيمي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با ابوذر ابراهيمي ‌تركمان، رييس اين سازمان ديدار كرد.

بوتانف در اين ديدار، نشان طلاي دانشگاه فارابي را به پاس تلاش براي گسترش روابط فرهنگي دو كشور، به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اهدا كرد.

به گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابراهيمي‌ تركمان در اين ديدار، با بيان اينكه نسبت به دانشگاه فارابي قزاقستان آشنايي كامل دارد و در سفر 8 سال پيش خود به اين كشور، بازديدي از اين دانشگاه داشت، گفت: مسير طولاني روابط بين كشورها با بهره بردن از روابط دانشگاهي، كوتاه‌تر خواهد شد.

وي همچنين با بيان اينكه قزاقستان كشوري بزرگ و بااهميت است، ادامه داد: ايران و قزاقستان داراي فرهنگ و حتي برخي واژگان مشترك هستند و به همين دليل گذشته فرهنگي مشترك خوبي بين ما وجود دارد. بايد براي شكوفايي مسيري كه پدرانمان پايه‌گذاري كرده‌اند، تلاش كنيم.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: زبان فارسي در منطقه آسياي ميانه داراي ريشه‌اي ديرينه است. در كشورهاي قزاقستان، ازبكستان، تركمنستان، تاجيكستان و قرقيزستان، تعداد نسخ خطي به زبان فارسي، بسيار بيش‌تر از نسخ خطي به زبان‌هاي ديگر است و به همين دليل براي اين كشورها تربيت كسي كه به زبان فارسي آشنايي داشته باشد، يك نياز مبرم است.

ابراهيمي تركمان اضافه كرد: تا سال 2011 ميلادي، كرسي‌هاي زبان‌هاي فارسي و عربي در دانشكاه فارابي مجزا از هم فعاليت مي‌كردند؛ اما در چند سال اخير در اين دانشگاه زبان فارسي همراه كرسي زبان عربي، تدريس مي‌شود.

وي، استقلال كرسي زبان فارسي از زبان عربي را خواستار شد و گفت: از آنجا كه گسترش زبان فارسي و كمك به آموزش اين زبان در سراسر جهان از وظايف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است، آماده همكاري با دانشگاه فارابي در اين خصوص هستيم.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اهميت تدريس فلسفه اسلامي در دانشگاه‌ها، گفت: راه‌اندازي كرسي فلسفه اسلامي، از ديگر پيشنهادات ما به دانشگاه فارابي قزاقستان است كه در صورت تحقق آن، آماده ارايه كمك در قالب اعزام استاد، هستيم.

ابراهيمي‌تركمان، همچنين با اشاره به بروز افراطي ‌گري در دنيا، ادامه داد: فعاليت گروه‌هاي افراطي در آينده هم به ضرر ما و هم به ضرر شما خواهد بود؛ از اين رو آمادگي اين را داريم كه نتايج مطالعات و پژوهش‌هاي خود كه به صورت كتاب درآمده‌اند را به شما منتقل كنيم تا بتوانيد مردم را به سمت تعادل و زندگي مسالمت‌آميز سوق دهيد؛ زيرا معتقديم كه دانشگاه، بهترين مرجع براي آگاهي‌سازي جوامع است.

در ادامه، «بوتانف» رييس دانشگاه فارابي قزاقستان در سخناني با اشاره به فعاليت‌ هاي رايزني فرهنگي ايران در كشورش و فعاليت ‌هاي دانشگاه تحت مديريت‌اش در حوزه ‌هاي شرق‌شناسي و زبان فارسي، برگزاري مشترك جشن نوروز توسط ايران و قزاقستان را يادآور شد و گفت: روابط و فرهنگ ايران و قزاقستان، داراي قدمتي ديرين است و در اين باره مي‌توان راه ابريشم، دين و فرهنگ مشترك دو كشور را نام برد.

وي افزود: مردم قزاقستان با ادبيات ايران و مشرق زمين آشنا هستند و فردوسي را با شاهنامه و حافظ و سعدي و مولانا را مي ‌شناسند. متاسفانه در دهه‌هاي گذشته، روابط ما در ادبيات، فرهنگ و دين قطع شده بود كه بايد براي احياي آن كوشش كنيم.

بوتانف با اشاره به اهتمام روساي جمهوري ايران و قزاقستان براي گسترش روابط دو كشور افزود: به تازگي راه ريلي ابريشم نيز با حضور روساي جمهوري كشورها بازگشايي و احيا شد و آسياي ميانه از طريق راه‌آهن ايران به خليج فارس، دسترسي پيدا كرد؛ همين موضوع، عامل مهمي براي توسعه در بخش‌ها و حوزه‌هاي ديگر است.

وي همچنين گفت: با نظر امين المدني دبيركل سازمان همكاري‌ هاي اسلامي كه ماه گذشته به قزاقستان سفر كرد، مقرر شد تا يك مركز اسلامي در دانشگاه فارابي تاسيس شود و هدف اين مركز، اشاعه فرهنگ اسلامي با استفاده از ظرفيت تمامي كشورهاي اسلامي است.

وي همچنين با اشاره به تحصيل 500 دانشجو از 3 هزار دانشجويي خارجي شاغل به تحصيل در قزاقستان در دانشگاه فارابي، گفت: دانشگاه ما داراي 7 بورسيه براي دانشجويان خارجي است كه ما 3 سهميه را به دانشجويان ايراني، اختصاص داده‌ايم.

بوتانف با تاكيد بر پذيرش پيشنهادهاي ارايه شده توسط رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اظهار كرد: در سال تحصيلي آينده در دانشگاه فارابي، كرسي زبان و ادبيات فارسي و ايران‌شناسي، مستقل از زبان عربي ارايه خواهد شد. همچنين نسبت به راه‌اندازي كرسي فلسفه اسلامي در اين دانشگاه هم اقدام خواهيم كرد.

رييس دانشگاه فارابي قزاقستان افزود: ايران كشور بزرگي است و همه ما به بزرگي آن واقف هستيم؛ جهان نيز امروز ايران را به علم و آموزش مي‌شناسد و از اينكه با ايران از طريق درياي خزر، همسايه و هم‌ مرز هستيم، خرسنديم.

وي اضافه كرد: پدران ما راهي را آغاز كردند و معتقدم كه بايد اين راه به سرانجام برسانيم.

در پايان اين ديدار، رييس دانشگاه فارابي قزاقستان، نشان طلاي اين دانشگاه را به پاس تلاش براي گسترش روابط فرهنگي دو كشور، به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اهدا كرد.

ابراهيمي ‌تركمان در اين مراسم كتاب‌هاب فارسي ترجمه شده به زبان روسي را به بوتانف معرفي و اهدا كرد. وي در توضيح يكي از كتاب‌ها گفت كه اين كتاب در روسيه منبع درسي دانشگاهي در رشته زبان فارسي است.

فراهنگ**7537**1569
۰ نفر

سرخط اخبار فرهنگ