مفتی كل سوریه: ایران، ملت های مظلوم را در سختی ها تنها نگذاشته است

بیروت – ایرنا – شیخ احمد بدرالدین حسون مفتی كل سوریه با تاكید به اینكه« جمهوری اسلامی ایران، ملت های مظلوم را در سختی ها تنها نگذاشته است»، گفت كه ایران همواره در اعلام مواضع و حمایت از قضایای برحق جهان اسلام ثابت قدم بوده و بهترین الگو برای كشورهای دیگر است.

به گزارش ایرنا، شیخ حسون روز چهارشنبه در اجلاس هیات رییسه اتحادیه جهانی علمای مقاومت كه درهتل الساحه ضاحیه جنوبی بیروت پایتخت لبنان برگزار شد، تصریح كرد: ایران ، لبنان ، سوریه ، عراق و یمن حجتی هستند در برابر كسانی كه امت اسلامی را در سختی ها تنها گذاشتند و آنها را خوار كردند.

وی اظهارداشت: ایران زمانی كه قبله خود را از دست شاه و انگلیس خارج و به سمت مسجد الحرام و مسجد الاقصی متوجه كرد، دیدیم كه چطور علیه آن جنگ ها به راه انداختند و میلیاردها دلار طی سال های طولانی خرج كردند تا به زعم باطل خود آن را به ذلت بكشند.

مفتی سوریه خاطرنشان كرد: تنها گناه ایران این بوده و هست كه سفارت رژیم صهیونیستی در تهران را تعطیل كرد و ساختمان آن را به مردم فلسطین كه صاحبان اصلی این سرزمین هستند، تحویل داد.

شیخ حسون گفت: اما دشمنان امروز و بعد از این همه جنگ افروزی و كینه توزی علیه ایران در مقابل مقاومت و ایستادگی ایرانی ها تسلیم شده و برای گفت وگو با أنها پیش قدم شده اند تا به زعم باطل خود مانع ساختن بمب اتم توسط ایران شوند.

وی تاكید كرد: این در حالی است كه ایران همواره تاكید كرده كه هرگز به دنبال ساخت سلاح های كشتار جمعی نبوده است، نیست و نخواهد بود.

مفتی سوریه خاطرنشان كرد: كسانی كه ادعاهایی را علیه ایران مطرح كرده اند، خود چند روز قبل با هدف كمك به رژِیم صهیونیستی مانع شدند تا سازمان ملل قطعنامه ای را در خصوص منع گسترش سلاح های كشتار جمعی در خاورمیانه تصویب كند.

شیخ حسون تصریح كرد: هدف از تحریم ایران برای این است كه نمی خواهند حتی یك كشور اسلامی پیشرفت علمی داشته باشد و با تكیه بر ارزش ها و اخلاق اسلامی از علم و فناوری برای تقویت جهان اسلام بهره ببرد.



** تریبون های نماز جمعه مسلمانان را در مقابل دشمنان متحد كنند

وی با بیان اینكه « صدها میلیون نفر در سرتاسر جهان اسلام در نماز جمعه حاضر می شوند»، گفت كه تریبون های نماز جمعه بهترین فرصت برای متحد كردن مسلمانان در قبال دشمنان صهیونیستی و تروریست های تكفیری هستند.

مفتی سوریه افزود: هیچ تریبونی مانند نماز جمعه نمی تواند مثلا چهار میلیون مسلمان را در سوریه و 10 میلیون نفر را در مصر دورهم جمع كند.



** در یمن ، سوریه و عراق جنگ مذهبی وجود ندارد

شیخ حسون تاكید كرد: آنچه در یمن ، سوریه و عراق جریان دارد جنگ طائفه ای، دینی و مذهبی نیست و مسلمانان اعم از شیعه و سنی در شهرهای مختلف این كشورها با هم زندگی می كنند و هیچگاه با یكدیگر نجنگیده اند.

وی خاطرنشان كرد: البته تروریست های تكفیری كه در عراق و سوریه مرتكب جنایت می شوند به دنبال تامین هوی و هوس و شهوت های خود هستند.

مفتی كل سوریه اظهار داشت: ما این جنایت ها را در برابر دیدگان علمای مسلمین ، اتحادیه علما و الازهر قرار می دهیم و می گوییم، خدایا تو شاهد باش ما به آنها و در این اجلاس گفتیم بیایید همه با هم یكپارچه شویم، ببینید سوریه پنج سال در برابر 83 كشور مقاومت كرد و تسلیم باطل نشد.

شیخ حسون گفت: در اولین سال جنگ علیه سوریه 120 كشور كه خود را به اصطلاح دوستان سوریه نامیدند، دور هم جمع شدند، سال دوم 90 كشور و سال سوم 30 كشور شدند و امروز از بین آن همه كشور فقط 12 تا باقی مانده است.

وی افزود: كاهش كشورهای دشمن سوریه و عقب نشینی آنها نتیجه ایستادگی ملت های مومن ، آزاده و تمسك آنها به فرهنگ مقاومت در كنار مواضع برحق ایران و دیگر كشورهای محور مقاومت شریف است.

مفتی سوریه خاطرنشان كرد: اجلاس امروز ما نه برای سخن گفتن از دیروز بلكه برای ساختن آینده است و به كسانی كه منتظر تسلیم شدن ما و نشستن دور میز خفت بار مذاكره هستند، می گوییم «ولله العزه و لرسوله و للمومنین».

شیخ حسون تصریح كرد:آنها روزی خیال می كردند امام خمینی (ره) كه به عراق و فرانسه تبعید شدند یك نفر بیشتر نیستند و كاری از دستشان برنمی آید، امروز هم گمان كرده اند بشار اسد رییس جمهور سوریه یك نفر بیشتر نیست و بالاخره تسلیم خواهد شد، سیدحسن نصرالله دبیركل حزب الله تسلیم خواهد شد وعلمای مقاومت در برابر آنها سر تعظیم فرود خواهند آورد اما ما چیزی جز رضای خدا نمی خواهیم و این موضع باید در تاریخ ثبت شود تا باعث عزت و افتخار مومنان باشد.

وی با تاكید به اینكه« نگران یمن ، سوریه و عراق نباشید» اظهارداشت:.اگر كسی مدعی شود كه این جنگ ها بر سر طائفه و مذهب است به او می گوییم، آیا در لیبی ، تونس ، دارفور سودان و الجزائر هم مذاهب و طوائف وجود دارند كه جنگ روی داده است؟

مفتی سوریه گفت: ای عرب ها گوش كنید... اتحادیه جهانی علمای مقاومت امروز یك پیام برای حاكمان ، علما و ملت های عرب دارد، خدا را شاهد می گیریم كه به خاطر یاری یك گروه ، مذهب ، طائفه و كشور در اینجا جمع نشده ایم، ما اینجا آمده ایم تا امت اسلامی را یاری دهیم.

شیخ حسون افزود: آمده ایم تا این پیام را به گوش شما برسانیم كه اگر با ما همراه شوید تا پیروزی نهایی كنارتان مبارزه خواهیم كرد و اما اگر این دعوت را رد كنید، خدا را شاهد می گیریم كه آنچه شرط اتمام حجت بود، گفتیم .

وی تاكید كرد: ما به پیروزی ایمان داریم و لبنان ، سوریه ، جمهوری اسلامی ایران ، یمن و عراق همگی حجتی هستند علیه كسانی كه باعث خواری امت اسلامی می شوند.

مفتی سوریه خطاب به ملت فلسطین تصریح كرد: همه این جنگ ها برای این است كه فلسطین را از یاد ببریم اما ما هیچگاه قبله و قدمگاه پیامبرمان خود را فراموش نكرده و نخواهیم كرد، ای سرزمین فلسطین ما به سوی تو خواهیم آمد و فلسطین محور اتحاد امت و قطب نمای حق خواهد ماند.

شیخ حسون از كشور لبنان برای میزبانی این اجلاس و از جمهوری اسلامی ایران كه همچنان به رسالت خود پایبند مانده است،تشكر كرد و از ارتش، رییس جمهور سوریه و از یمنی ها و عراقی ها به خاطر ایستادگی و مقاومتشان قدردانی كرد.

اجلاس هیات رییسه اتحادیه جهانی علمای مقاومت روز چهارشنبه در بیروت پایتخت لبنان برای بررسی منشور اسلامی این اتحادیه برگزار شد.

در این اجلاس شیخ ماهر حمود، آیت الله محسن اراكی دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و معاون دبیركل ، شیخ احمد بدرالدین حسون مفتی كل سوریه، شیخ نعیم قاسم معاون دبیركل حزب الله لبنان و آیت الله محمدعلی تسخیری رییس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی و دیگر معاون دبیركل اتحادیه جهانی علمای مقاومت سخنرانی كردند.

اعضای هیات رییسه اتحادیه جهانی علمای مقاومت در سخنانی پیشنهادها و مطالبات خود را مطرح و مسایل و بحران های كنونی جهان اسلام و راهكارهای مقابله و حل آنها را بررسی كردند.

در این اجلاس همچنین درباره كمیته ویژه ای كه دبیركل اتحادیه برای برقراری ارتباط با اعضای آن باید تشكیل دهد، تبادل نظر و تصمیم گیری شد.

اتحادیه جهانی علمای مقاومت آخرین روزهای مهرماه سال گذشته با برگزاری اجلاس تاسیسی در بیروت پایتخت لبنان به طور رسمی اعلام موجودیت كرد و شیخ ماهر حمود روحانی برجسته سنی لبنانی و امام مسجد قدس شهر صیدا در جنوب لبنان به عنوان نخستین دبیركل آن تعیین شد.

آیت الله محمدعلی تسخیری رییس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی و آیت الله محسن اراكی دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز به عنوان نواب اتحادیه جهانی علمای مقاومت تعیین شدند.

دكتر جعفر عبدالسلام از مصر به عنوان سخنگوی رسمی و شیخ حسان عبدالله از لبنان به عنوان رییس شورای اداری و دكتر محمد حسن تبرائیان به عنوان رییس دبیرخانه این اتحادیه تعیین شدند.

دبیرخانه اتحادیه جهانی علمای اسلام در لبنان است.

علما و شخصیت هایی مذهبی از كشورهای جمهوری اسلامی ایران، لبنان ، سوریه ، عراق، تركیه، سنگال ، مالزی ، مصر ، استرالیا و تونس عضو اتحادیه جهانی علمای مقاومت هستند.

همایش بین المللی علمای اسلام برای حمایت از مقاومت فلسطین شهریور ماه سال گذشته در تهران برگزار شد و تصمیم گرفت تا اتحادیه جهانی علمای مقاومت تشكیل شود.

خاورم*390* 1324

سرخط اخبار جهان