۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۱۲
کد خبر: 81641162
T T
۰ نفر

بهترین سن برای پیوند كلیه پنج تا 50 سالگی است

۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۱۲
کد خبر: 81641162
بهترین سن برای پیوند كلیه پنج تا 50 سالگی است

تهران-ایرنا-دبیر علمی بخش پرستاری نخستین كنگره بین المللی نفرولوژی و اورولوژی ایران گفت: بهترین سن پیوند برای گیرنده كلیه بین پنج تا 50 سالگی است به شرط آنكه از سلامت عروقی نسبی برخوردار باشد.

دكتر علی طیبی روز چهارشنبه در حاشیه نخستین كنگره بین المللی نفرولوژی و اورولوژی ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار كرد: همچنین بهترین سن برای دهنده كلیه در صورتی كه در آزمایش های بالینی از سلامت نسبی برخوردار باشد، بین 18 تا حدود 55 سالگی است.

وی با تاكید بر اهمیت بررسی دقیق سلامت نسبی افراد دهنده كلیه، توضیح داد: این افراد باید در آزمایش ها از نظر ابتلا به بیماری های مختلف به ویژه بیماری ها عفونی تحت بررسی قرار گیرند.

طیبی اظهار كرد: فرد گیرنده كلیه نیز باید از نظر نسبی از سلامت عروقی برخوردار باشد و در زمان دریافت كلیه بیماری به ویژه بیماری های عفونی نداشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال كه اگر فردی اعتیاد به مواد مخدر داشته باشد، می تواند دهنده كلیه باشد و چه عوارضی می تواند برای گیرنده داشته باشد، توضیح داد: فرد معتاد نمی تواند اهداكننده كلیه باشد و در آزمایش های بالینی باید این مساله به دقت از طرف پزشكان مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد.

طیبی گفت: پیوند كلیه فرد معتاد نمی تواند منتقل كننده اعتیاد به گیرنده كلیه باشد اما از آنجایی كه بیشتر معتادان به بیماری ایدز یا هپاتیت B مبتلا هستند، پیوند كلیه از این افراد این بیماری ها را به فرد گیرنده منتقل می كند.

وی با بیان اینكه در آزمایش هایی كه پیش از پیوند صورت می گیرد، باید دقت لازم در این زمینه از سوی پزشكان صورت گیرد، افزود: پیوند كلیه افراد معتاد با احتمال انتقال بیماری های عفونی و خطرناك به فرد گیرنده همراه است و پزشكان و متخصصان مربوطه باید در آزمایش های بالینی پیش از پیوند به این مساله توجه لازم را داشته باشند.

دبیر علمی بخش پرستاری نخستین كنگره بین المللی نفرولوژی و اورولوژی ایران همچنین در مورد پیوند كلیه از فرد فوت شده، توضیح داد: پیوند از افراد فوت شده نیز شرایط خاص خود را دارد و علت مرگ نباید در اثر كاهش سطح اكسیژن (هیپوكسی)، سكته قلبی یا سكته مغزی باشد.

طیبی افزود: همچنین فرد فوت شده نباید در زمان فوت به بیماری های عفونی، ویروسی یا بدخیمی های سرطانی مبتلا باشد.

نخستین كنگره سه روزه بین المللی نفرولوژی و اورولوژی كه امروز 20 خردادماه با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در این حوزه آغاز شده است، 22 خردادماه پایان می یابد.

علمی (3)1834**1440
۰ نفر