۲۶ خرداد ۱۳۹۴، ۲۰:۴۶
کد خبر: 81649326
T T
۰ نفر
سازو كار اجرایی سند دیپلماسی علم و فناوری كشور تعیین شد

تهران-ایرنا-قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور گفت:سازو كار اجرایی و اعضای سند دیپلماسی علم و فناوری كشور تعیین شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر منصور كبگانیان شامگاه سه شنبه بعد از جلسه 63 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور افزود: یكی از موارد دستور این كار جلسه مشخص شدن سازوكار اجرایی سند دیپلماسی علم و فناوری كشور بود.

وی اظهار كرد: برای اینكه همكاری های بین المللی در حوزه های مرتبط با علم و فناوری ساماندهی شود، بندهایی برای این منظور به تصویب رسید و تعاریفی تكمیل شد كه ماده (2) این سند مربوط به ماموریت ها بود كه در قالب 11 ماموریت به تصویب رسید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تحقق سیاست های كلی علم و فناوری - تحقق اسناد دیگر در حوزه آموزش ، هماهنگی و تقویت همكاری های مشترك بین المللی ، بسترسازی جهت اقتدار و قدرت نرم و فرهنگی كشور به منظور تعامل سازنده با دیگر كشورها به ویژه كشورهای مسلمان و كمك به توسعه علم و خدمات برخی از این ماموریت ها است.

كبگانیان افزود: حمایت و تسهیل توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان در بازارهای هدف كمك به ارتقای سطح بین المللی مراكز حوزوی - دانشگاهی و پژوهشی و صیانت از سرمایه ها و توانمندی های مادی و معنوی دانشمندان و متخصصان در تعاملات علمی و فناوری از دیگر ماموریت های این ستاد است.

وی با بیان اینكه در این جلسه سازوكارهای اجرایی و تركیب اعضای ستاد مشخص شد گفت: در سازوكار اجرایی سه وظیفه در سه بند مشخص شد كه سیاستگذاری هماهنگ و نظارت كلان بر اجرای سند دیپلماسی علم و فناوری بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی گذاشته شد.

وی ادامه داد: رصد تحقق اهداف این سند و كمك به اجرایی شدن ماموریت ها و راهبردها جزو وظایف ستاد اجرای نقشه جامع علمی كشور تعیین شد.

وی افزود:بند سوم ، وظیفه ستاد دیپلماسی علم و فناوری مشخص شد كه عبارت است از هماهنگی راهبری ارزیابی و پایش شاخص های ماموریت ستاد و ایجاد ارتباطات بین دستگاهی اعم از دولتی و غیر دولتی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینكه دبیرخانه و اعضای این ستاد نیز مشخص شد گفت: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان رییس ستاد ، وزیر علوم تحقیقات وفناوری نایب رییس ، رییس مركز همكاری های فناوری و نوآوری دبیر ستاد ، معاون ارتباطات بین المللی دفتر مقام معظم رهبری ، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی یا معاون ذیربط ، وزیر اطلاعات یا معاون ذیربط ، رییس ستاد نقشه جامع علمی كشور و نماینده شورای عالی حوزه های علمیه به عنوان اعضای ستاد معرفی شدند.

كبگانیان ادامه داد: این جلسه یك تبصره هم به همراه داشت مبنی بر اینكه از دستگاه های مرتبط به خصوص سازمان صدا و سیما ، جامعه المصطفی العالمیه ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور ، وزارت صنعت معدن و تجارت ، وزارت دفاع ، شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور و سایر دستگاه های مرتبط با حق رای به جلسه دعوت شوند.

وی در مورد این تبصره توضیح داد: در مواردی كه موضوعی مرتبط با دستگاهی پیش آید از مقامات آن دستگاه دعوت می شود تا در جلسه حضور یابد تا نسبت به آن موضوع رای دهد.

كبگانیان گفت: سند دیپلماسی علم و فناوری كشور بعد از ویرایش نهایی در نوبت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می گیرد و بعد از ابلاغ لازم الاجرا خواهد شد.

وی گفت: همچنین وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این جلسه مواردی را در ارتباط با بحث مالكیت فكری كه در مجلس شورای اسلامی مطرح است بیان كرد.

وی ادامه داد: این بحث بسیار مهمی است و بر اساس مصوبات نقشه جامعه علمی كشور موضوع مالكیت فكری باید ساماندهی شود و در قوه مجریه شكل گیرد تا شاهد رشد ثبت اختراعات و اكتشافات در كشور باشیم .

وی گفت: این بحث در كمیسیون های مجلس مورد بررسی طولانی قرار گرفته است و فرصت آزمایشی مالكیت فكری در حال اتمام است ، از اینرو مجلس آن را به مدت یكسال دیگر تمدید كرد.

كبگانیان گفت: بحث مالكیت فكری یك سری اشكالات دارد كه مغایر با نقشه جامع علمی كشور است ، از اینرو قرار شده بود به مدت چند سال به صورت آزمایشی اجرا شود تا اشكلات آن برطرف و به شكل قانون در آید ، اما هنوز بررسی رفع اشكلات آن به پایان نرسیده از اینرو مجلس اجرای آزمایشی این قانون را یك سال دیگر تمدید كرد.

كبگانیان گفت: همچنین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گزارشی از نمایشگاه اینوتكس و برخی از جشنواره های دیگر ارایه داد.

علم (3)**9014**1540**1440
۰ نفر