۲۵ آبان ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 10530283
T T
۰ نفر
پیشگیری و مراقبت بیماری دیابت در استان مرکزی یک ضرورت است # اراک، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/08/83 داخلی.اجتماعی.بهداشت ودرمان.دیابت کارشناس مسوول مبارزه با بیماری های مرکزبهداشت استان مرکزی گفت: به رغم آثار زیانبارجسمی و مادی دیابت، هپچگونه برنامه مراقبتی و پیشگیرانه برای این بیماری در استان وجود ندارد. دکتر"احمد طالویی" روز دوشنبـه به مناسبت روز جهانی مبارزه با دیابت در گفت و گو با ایرنـا افزود: ابتلای به دیابت یکی از فاکـتورهای مستعدکننده بدن به انواع بیماری ها است و تقویت سیستم اطلاع رسانی ، مراقـبت و پیشگیری در خصوص این بیماری به جامعه امری اجتناب ناپذیر است. وی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده انتظار ابتلای بین پنج تا هشت درصد ازجمعیت کشور به بیماری دیابت می رود و پیش بینی این شاخص برای استان مرکزی هفت درصد است. وی ازاجرای طرح پیشکیری وکنترل دیابت درجمعیت بالای 30سال مناطق روستایی در ماه آینده خبر داد و افزود: با اجرای این طرح عـلاوه بر غربالگری جمعیت هدف علیه این بیماری سیستم مراقبت و درمان آن نیز فعال خواهد شد. دکترطالویی توضیح داد: در طول شش ماه مدت زمان غربالگری این طرح، جمعیت 174 هزارو 700 نفری بالای 30سال مناطق روستایی استان تحت پوشش قرارمی گیرند.
وی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده 61 هزار و130 نفر از جمعـیت استان مرکزی درمعرض خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند و پیش بینی می شود که از این تعداد بیش از 12 هزار و230 نفر به صورت قطعی به عارضه قند خون دچار باشند.
وی افزود: افزون بر740 بهورز و پزشک خانه ها و مراکز بـهداشتی و درمـانی روستاهای استان دراجرای این طرح مشارکت دارند. او گفت: این طرح درقالب چهار سطح تخصصی دیابت سنجی انجام می شود و پس از مراحل تشخیص، کار اطـلاعرسانی و مراقبـت های درمانی ، تغذیه ای و پیشگیری از عوارض ثانویه آن آغاز می شود. دکترطالویی، دیر بهبودی زخم ها، نوشـیدن زیاد آب، تکرر ادرار و تاری دید رااز علایم ابتلا به دیابت ذکر کرد و گـفت: حدود 95 درصد مبتلایان این بیماری به دیابت نوع دوم دچارند که کمتر با علایم همراه بوده و اغلب بیمار با عوارض پیشرفته آن مواجه می شود. وی ابتـلا به بـیماری عروق و کرنر قـلب، کم سویی و کوری، عـوارض کلیـوی، معلولیت و قطع عضو و امراض عصبی را از جمله عوارض این بیماری دانست. این کارشناس گفت: افراد چاق، زنان حامله و مرده زا، تولد کودک با بیش از چهار کیلوگرم وزن و کسـانی که افراد درجه یک خانـواده آنان به دیابت مبتلا هستند در معرض خطر این بیماری قرار دارند. وی ،شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت و اصلاح و تغییر روش زندگی آنان، جلوگیری از خسارات و عوارض و افزایش دادن سطح آگاهی جامعه در عوامل مستعدکننده این بیماری و نحوه کنترل و تشخیص آن رااز مهمترین اهداف اجرای طرح پیشگیری و مراقبت دیابت در استان مرکزی ذکر کرد. 560/557
۰ نفر