گرگان - مديركل كتابخانه هاي گلستان گفت: با توجه به شاخص هاي ارائه شده از سرانه مطالعه، استان تنها در سرانه مطالعه قرآن و ادعيه، از كشور جلوتر است.

به گزارش ایرنا، 'سیدحسین علوی' در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان افزود: سرانه مطالعه هر ایرانی در این بخش 12 دقیقه و 7 ثانیه و در استان 12 دقیقه و 14 ثانیه است و رتبه استان در این بخش 13 است.

وی اضافه كرد: در سرانه مطالعه كتب غیردرسی، متوسط كشوری 16 دقیقه است در صورتی كه در استان این میزان 11 دقیقه و 38 ثانیه و رتبه استان 25 است.

وی گفت: در بخش مطالعات مجازی، روزنامه و نشریات نیز، سرانه كشور به ترتیب 2 دقیقه و 29 ثانیه، 39 دقیقه و 27 ثانیه و 6 دقیقه و 29 ثانیه است، در صورتی كه این میزان در استان به ترتیب یك دقیقه و 17 ثانیه، 30 دقیقه و 32 ثانیه و 4 دقیقه و 7 ثانیه است.

وی افزود: رتبه استان در بخش های ذكر شده به ترتیب 29، 24 و 26 بوده و این نشان از فاصله میزان سرانه مطالعه استان، نسبت به شاخص های كشوری است.

علوی در ادامه گفت: سرانه كل مطالعه كشور، 75 دقیقه و 21 ثانیه برای هر ایرانی است و این میزان در استان 59 دقیقه و 12 ثانیه است.

مدیركل كتابخانه های استان افزود: ارزیابی سرانه مطالعه تنها در بخش كتب غیردرسی بررسی می شد، اما حال این بررسی ها در پنج شاخص در كل دنیا ارزیابی و اعلام می شود.

به گفته علوی، براساس سند چشم انداز توسعه در سال 1404 سرانه فضای مطالعه هر یكصد شهروند در استان باید به هشت مترمربع برسد، اما این میزان اكنون، تنها یك متر و 20 سانتیمتر مربع است و در كل كشور این سرانه كمتر از 3 مترمربع است.

به گفته علوی، اكنون با كتابخانه های ادارات، نهادها، دانشگاه ها و مراكز علمی و كاربردی در استان، 50 هزار مترمربع فضا داریم و این میزان باید در پایان برنامه 1404 به 360 هزار مترمربع برسد كه در این زمینه كارهای خوبی شده، به طوری كه تا ابتدای سال 89 در استان، تنها 30 كتابخانه وجود داشت، اما تاكنون این تعداد به 70 باب افزایش پیدا كرده، اما هنوز با میزان كشوری و برنامه ریزی صورت گرفته فاصله زیادی داریم.

وی اظهار داشت: برای هر شهروند گلستانی باید تا پایان برنامه چشم انداز 5/1 جلد كتاب وجود داشته باشد، حال با جمعیت فرضی یك میلیون و 700 هزار نفر فعلی در پایان آن سال، باید بیش از 3 میلیون جلد كتاب در استان موجود باشد.

وی یادآور شد: در بخش نرم افزاری تا پایان اجرای سند چشم اندازی توسعه باید 35 درصد مردم این استان، عضو كتابخانه ها باشند، در حالی كه اكنون این میزان، تنها 3 درصد است.

علوی گفت: در بخش كتاب و كتابخوانی كارهای زیادی انجام شده اما باید با همت و كار مضاعف، خطر نبود كتاب را جدی بگیریم.

مدیركل كتابخانه های گلستان تصریح كرد: از مهم ترین اقدامات نهاد كتابخانه های استان ایجاد سایت www.golestanbook.com برای جست و جوی كتاب های كتابخانه های استان، راه اندازی شبكه اجتماعی دوستداران كتاب، تولید كتاب های دیجیتال و فراخوان مقاله بوده است.

7467/602