دادگاه عالی عراق حكم جلب 'طارق الهاشمی' معاون اول رییس جمهور این كشور را در بیست و هفتم آذرماه به اتهام دست داشتن در عملیات تروریستی و همكاری با گروه های تكفیری، صادر كرد.
وی متهم است كه در انفجار چندی پیش پارلمان عراق كه باعث زخمی شدن تعدای از نمایندگان شد، نقش داشته و حكم دستگیری وی به همین علت صادر شدە است. حكم دستگیری وی را دو قاضی سنی و دو قاضی شیعه عراقی امضا كردند.
همچنین الهاشمی در اظهارات خود تلویحا به وقوع چنین جرایمی اذعان كرده است. طارق الهاشمی كه تحت تعقیب دستگاه قضایی عراق است چندی است به منطقه كردستان در شمال عراق گریخته است، چند نفر از محافظان وی در جریان بازجویی ها به دست داشتن در اقدامات تروریستی از جمله انفجار در میان عزاداران حسینی در روز عاشورا اعتراف كرده اند.
نكته قابل توجه در خصوص مساله الهاشمی، همزمانی صدور حكم بازداشت وی با انفجارهای متعدد در عراق و تنها چندی پس از خروج نیروهای نظامی آمریكا از خاك این كشور و نیز حمایت صریح كاخ سفید از وی است.
تحلیلگران و كارشناسان سیاسی وقایع مطرح شده را دست آویزی برای آمریكایی به منظور ادامه مداخله در مسایل عراق به رغم خروج می دانند.
**بهانه تراشی آمریكا برای ادامه مداخله گری در عراق
-------------------------------------------------------------
كارشناسان سیاسی معتقدند كه افزایش تنش در عراق سبب خواهد شد تا آمریكا به بهانه تهدید ناامنی در این كشور، دخالت خود در عراق را ادامه دهند.
'هادی جلو مرعی'، رییس مركز آزادی های مطبوعات عراق در گفتگو با شبكه خبری العام هدف جو بایدن معاون رییس جمهور آمریكا از سفر خود به عراق را فشار بر دولت این كشور برای پذیرش حضور دایمی نیروهای واشنگتن و دور زدن مخالفت بغداد با اعطای مصونیت سیاسی به نیروهای آمریكایی دانست.
به گفته وی بایدن آماده برهم زدن اوضاع عراق است، زیرا نگران است كه عراق از زمره طرح های واشنگتن خارج شود.
از سوی دیگر برخی از كارشناسان معتقدند؛ مقام های آمریكایی درصدند تا همزمان با خروج نظامیان خود از خاك عراق، این كشور را ناامن نشان دهند و در تلاش اند تا این اختلال و ناآرامی به وجود آمده در عراق را ناشی از نبود نیروهای نظامی در عراق القاء كنند.
پیشتر نیز 'موفق الربیعی' دبیر سابق سازمان امنیت ملی عراق در خصوص خروج نیروهای نظامی آمریكایی از عراق اعلام كرده بود؛ آمریكایی ها به تعداد نیروهای نظامی شان در عراق، در قالب شركت های امنیتی مانند 'بلك واتر' مزدور استخدام كرده اند.
وجود سفارت خانه آمریكایی با 30 هزار كارمند در عراق نیز از دیگر اسناد ادامه دخالت و حضور آمریكا در این كشور محسوب می شود.
این در حالی است كه 'جی كارنی' سخنگوی كاخ سفید در ژستی بی طرفانه از نگرانی واشنگتن از تحولات اخیر در عراق و نیز اتهام طارق الهاشمی خبر داد.
وی در ادامه اظهارات خود به مداخله در مسایل بغداد اذعان كرد و گفت: ما رابطه مستقیم خود را با عراق در بخش های مختلف از جمله روابط اقتصادی ادامه خواهیم داد و پایان جنگ در عراق به منزله پایان رابطه میان واشنگتن و بغداد نیست.
همچنین بر اساس حمایت صریح كاخ سفید بدون توجه به اعتراف محافظان هاشمی به دست داشتن در اقدامات تروریستی و نیز انتقاد از صدور حكم بازداشت وی، احتمال حمایت نیروهای اشغالگر از تروریست ها تقویت می شود.
**سود آمریكا از وقوع جنگ قومی مذهبی
----------------------------------------------
شبكه خبری العالم به نقل از 'عباس الموسوی' نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراق نوشت: پناه بردن طارق الهاشمی معاون رییس جمهور عراق كه متهم به دست داشتن در اقدامات تروریستی است، به كردستان عراق ممكن است باعث خشم و تحریك گروه های قومی و مذهبی دیگر در عراق شود.
به گفته كارشناسان سیاسی؛ بدون شك اختلاف افكنی میان اقوام و مذاهب و آتش افروزی در میان تعصبات شیعی و سنی در عراق از سیاست های مهم آمریكایی ها پس از خروج از عراق، برای ایجاد بی ثباتی در این كشور خواهد بود.
**حمایت آمریكا از طارق الهاشمی
---------------------------------------
به گفته تحلیلگران سیاسی؛ در قضیه الهاشمی نیز آمریكا در تلاش است تا با كمك وی سناریوی خود را مبنی بر تضعیف دولت مالكی به اجرا درآورد. زیرا مالكی از مخالفان اصلی باقی ماندن سربازان آمریكایی بود.
این نكته در اظهارات طارق الهاشمی نبز مشهود است. وی ضمن رد اتهام خود در گفتگو با روزنامه الریاض گفت: زمانی كه آمریكایی های در عراق حضور داشتند نوری المالكی شجاعت كافی برای به جریان انداختن این پرونده و یا ایجاد بحران سیاسی را نداشت.
جو بایدن معاون رییس جمهور آمریكا از مالكی خواست تا با رهبران گروه های سیاسی عراقی نشستی را برگزار كند و در واقع در قضیه طارق الهاشمی كوتاه بیاید.
همچنین روزنامه كویتی الرای، گزارش داد كه مسئولان ارشد دولت آمریكا به صورت جدی مساله جانشینی ابراهیم الجعفری، رییس ائتلاف اتحاد ملی را به جای نوری المالكی، نخستوزیر دولت عراق بررسی میكنند. اگرچه گزارش این روزنامه با فضای سیاسی عراق همخوانی ندارد.
بر اساس گزارش این روزنامه؛ مسئولان بلندپایه دولت آمریكا معتقدند كه رفتار المالكی آنها را ناراحت كرده و نباید مساله طارق الهاشمی را سیاسی كند بلكه دادگاه فدرال باید از سیستم قضایی منطقه كردستان عراق بخواهد تا الهاشمی را تحویل دهد، اما وقتی كه المالكی خواهان تحویل دادن الهاشمی میشود این بدان معناست كه مساله سیاسی شده است.
**واكنش مقام های عراقی
------------------------------
نوری المالكی نخست وزیر عراق در نشست خبری خود اعلام كرد: عراق در امور و مسایل داخلی هیچ كشوری دخالت نمی كند و در عین حال به بیگانگان نیز اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی دهد. آمریكا اجازه دخالت در مسایل سیاسی و امنیتی عراق را ندارد.
همچنین نوری المالكی در پاسخ به درخواست جو بایدن مبنی بر نادیده گرفتن قضیه الهاشمی گفت: دولت بغداد در زمینه پرونده امنیتی این كشور نه می تواند مدارا كند و نه در باره آن وارد مذاكره می شود.
همچنین با پناهندگی طارق الهاشمی به كردستان عراق، مالكی از مسوولان این منطقه خواست 'طارق الهاشمی' معاون اول رییس جمهوری این كشور را به مسوولان قضایی در بغداد تحویل دهند.
بر اساس گزارش ها حضور معاون اول رییس جمهوری عراق در منطقه كردستان عراق در حالی است كه بر اساس حكم دادگاه عالی این كشور؛ نیروهای امنیتی عراق در هر منطقه ای در این كشور به دستگیری معاون اول رییس جمهوری عراق و تحویل وی به مقامات قضایی، موظف هستند.
به نظر می رسد اشغالگری آمریكایی ها در عراق علیرغم خروج نیروهای نظامی این كشور به پایان نرسیده است و از این پس نیز باید منتظر بهانه تراشی های جدید واشنگتن به منظور دخالت در امور سیاسی بغداد بود.
پژوهش**ف.ذ**9123
بازی آمریكا با كارت الهاشمی
بهانه اي براي ادامه مداخله جويي در عراق
۱۰ دی ۱۳۹۰، ۱۵:۰۶
کد خبر:
30741979
گروه پژوهش هاي خبري - صدور حكم دستگيري طارق الهاشمي، حمايت آمريكايي ها از وي و انفجار هاي تروريستي در اين كشور همزمان با خروج نظاميان آمريكايي از شواهدي هستند كه تحليلگران سياسي آن ها را بهانه هايي براي ادامه اشغالگري آمريكايي ها در عراق مي دانند.