به گزارش ایرنا، این در حالیست كه تبلیغ چندانی در راستای آشنایی بیشتر مردم با ظرفیت تولید گردو در این شهرستان انجام نگرفته و علی رغم وعده های مكرر مسئولان برای رسیدگی به مشكلات حوزه كشاورزی كماكان بازار كاردلالان محصولات كشاورزی داغ است وسود زحمت هایی را كه گردوكاران برای تولید محصول متحمل می شوند در جیب دلالان سرازیر می شود.
عضو شورای مركزی خانه كشاورز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به كیفیت مطلوب گردوی خدابنده گفت: كیفیت مطلوب در طعم و درصد بالای مغز گردو نسبت به پوست و چربی، گردوی خدابنده را از انواع مشابه این محصول در سایر مناطق متمایز كرده است.
'نازخند صبحی' ضمن اظهار تاسف از مغفول واقع شدن ظرفیت گردو كاری شهرستان خدابنده اظهار كرد: علی رغم برتری های گردوی خدابنده به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی و همچنین عدم برگزاری جشنواره ها، همایش های علمی مرتبط و عدم تبلیغات گسترده فرصت سرمایه گذاری در این بخش مغفول واقع شده است.
وی خاطر نشان كرد: نبود متولی عرضه محصولات كشاورزی در بازار موجب شده واسطه ها طبق معمول دست به كار شوند و گردوی خدابنده را در سایر شهرها با نام های دیگری عرضه كنند.
عضو شورای مركزی خانه كشاورز تشكیل تعاونی گردو كاران و باغداران شهرستان خدابنده را برای انسجام فعالیت گردو كاران ضروری دانست و افزود: تشكیل تعاونی، فعالیت گردوكاران از جمله خرید و فروش و مكانیزه كردن ابزار داشت و برداشت را تسهیل خواهد كرد.
صبحی خاطر نشان كرد: با توجه به اینكه گردو، محصولی بسیار حساس به سرما است وجود دستگاه های هشدار دهنده سرما برای اعلام زمان افت دما از الزامات حمایتی گردوكاران است.
وی برگزاری جشنواره گردو و احداث بازارچه های عرضه محصولات كشاورزی را از دیگر اقدامات تاثیر گذار در ارائه گردو به بازار عنوان كرد.
عضو شورای مركزی خانه كشاورز با بیان اینكه گردوی مناطق' كرسف'، 'سهرورد' و 'قره قوش' ظرفیت صادرات به بازارهای جهانی را دارد، گفت: اعمال سیاست های دولت در قالب بیمه محصولات كشاورزی و ارائه شیوه های ترویج محصول، بهترین راهكار برای افزایش صادرات این محصول می باشد.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان خدابنده نیز با اشاره به ظرفیت های موجود در بخش گردو كاری دراین شهرستان گفت: در سال زراعی جاری در شهرستان خدابنده سه هزارو 553 تن گردو برداشت شده است.
'علی عیوضی' وجود میكرو كلیمای اقلیمی خاص در این منطقه، پایین بودن اسیدهای چرب اشباع نشده و در نتیجه كاهش اكسیداسیون چربی را از ویزگی های برتر گردوی تولید شده در شهر ستان خدابنده برشمرد و اظهار كرد: درصد فساد شیمیایی گردوهای این شهرستان پایین بوده و نسبت به گردوی سایر مناطق از ماندگاری خوبی برخوردار است.
وی به تشریح مشكلات گردوكاران خدابنده پرداخت و ابراز كرد: خرده پا بودن باغداران خدابنده و عدم توانایی آنان در بازاریابی برای محصولاتشان باعث شده دلالان بازار سایر شهرستان ها ، گردوی خدابنده را خریداری و پس از اختلاط با گردوهای بی كیفیت با نام گردوی سهرورد یا بولاماجی به فروش برسانند.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان خدابنده تشكیل تعاونی را یكی از راه های كاهش مشكلات باغداران دانست و افزود: تشكیل تعاونی در شهرستان خدابنده در راس برنامه كاری انجمن صنفی كشاورزان قرار دارد.
عیوضی ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی را راهی برای استفاده بهینه از ظرفیت كشت گردو در شهرستان خدابنده برشمرد و خاطر نشان كرد: متاسفانه به دلیل عدم استقبال سرمایه گذاران و كشاورزان برای ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان خدابنده، تاكنون این صنایع در خدابنده ایجاد نشده است.
7324/522
زنجان- ايران پس از آمريكا و تركيه سومين توليد كننده گردوي جهان است وشهرستان خدابنده در استان زنجان به لحاظ ميزان توليد اين محصول جزو شهرستان هاي برتر استان محسوب مي شود.