۱۱ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۲۰
کد خبر: 30743543
T T
۰ نفر

بندرعباس – رييس پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان گفت: 38 طرح و پروژه تحقيقاتي دراين مركز درحال انجام است.

دكترمحمد صدیق مرتضوی روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: 23 درصد آنها در قالب هشت پروژه مربوط به پدیده كشند قرمزاست.

به گفته وی فعالیت های این مركز در شش محور مدیریت راهبردی كشند قرمز بعنوان اصلی ترین كار پژوهشكده، بوم شناسی خلیج فارس و دریای عمان، زیست شناسی آبزیان، تكثیرو پرورش آبزیان، فرآوری آبزیان و بهینه سازی شرایط آنها برنامه ریزی شده است.

وی از دیگر فعالیت های دردست اقدام به طرح ملی برآورد میزان توده زنده كفزیان به روش مساحت جاروب شده، بررسی آلاینده های زیست محیطی در محدوده آبهای ایرانی دریای عمان، تعیین بیوتكنیك تكثیر و پرورش ماهی صافی درهرمزگان، ارزیابی ذخالیر ساردین ماهیان و موتو ماهیان در آبهای این استان و تكثیر و پرورش و مولد سازی صدف لب سیاه اشاره كرد.

این مقام مسوول از چهار پروژه بازسازی ذخایر و محاسبه میزان رشد میگوی ببری سبز و موزی رهاسازی شده در خلیج فارس، بررسی قابلیت استفاده از صدف نرمتنان دو كفه ای ، تعیین روابط اكولوژیك گونه های اقتصادی ماهیان در آبهای خلیج فارس و بررسی راههای جلوگیی از سفید شدگی مرجانهای خلیج فارس بعنوان طرحهای مشترك درحال انجام نام برد.

رییس پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان یادآورشد: شش طرح نیز در قالب قراردادهای پژوهشی دردست انجام است.

دكتر مرتضوی از جمله این طرحها به احداث فیلترهای بتونی، بررسی توزیع هسته ای پرتوزا در سواحل دریای عمان، پایش زیستگاههای مصنوعی در آبهای شرق جزیره كیش،

مطالعه جامع پساب صنعتی پالایشگاه بندرعباس و رساندن آن به استانداردهای جهانی و بررسی ذخایرماهی ساردین و طلال در آّهای دور از ساحل دریای عمان اشاره كرد.

وی اعتبارات این مركز را در سال جاری دو میلیارد و 200 میلیون ریال عنوان كرد و گفت: یك میلیارد و 200 میلیون ریال آن مربوط به پروژه های كشند قرمز و یك میلیارد ریال دیگر نیز به طرحهای تحقیقاتی جاری اختصاص دارد.

پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان با 42 نیروی متخصص دارای مدرك كارشناسی ارشد و دكترا در بندرعباس قرار دارد.ك/3

512/668