۱۲ دی ۱۳۹۰، ۱۱:۱۳
کد خبر: 30744642
T T
۰ نفر

تهران- كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: وجود فيبر در وعده غذايي روزانه از بروز انواع سرطان ها و بيماري هاي قلبي و عروقي پيشگيري مي كند.

'سعیده معانی' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: پژوهش ها نشان می دهد مردم كشورهایی كه رژیم های غذایی آنها غنی از فیبر است، مقاومت بیشتری نسبت به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی و دستگاه گوارش دارند.

وی اضافه كرد: مردم كشورهایی كه غلات تصفیه شده و نان های سفید، انواع نوشابه ها و آب میوه های صنعتی بسیار مصرف می كنند و مصرف فیبر در وعده های غذایی آنها كم است، بیشتر به بیماری هایی از جمله انواع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی، عفونت های روده ای و غیره دچار می شوند.

معانی اضافه كرد: فیبر بخشی از مواد غذایی با منشا گیاهی است كه توسط آنزیم های موجود در دستگاه گوارش قابل هضم نیست؛ فیبرها موادی هستند كه در دستگاه گوارش بدون اینكه جذب شوند، عبور می كنند اما برای بهسازی بدن از نظر فیزیكی ضروری هستند.

وی با بیان اینكه فیبرهای موجود در مواد غذایی دو نوع محلول و نامحلول است، گفت: فیبرهای محلول در آب حل می شوند و یك ماده ژله مانند تشكیل می دهند؛ این نوع فیبر باعث پایین آوردن كلسترول خون می شود و در جو، جودوسر، مركبات و حبوبات یافت می شود.

معانی اضافه كرد: فیبرهای محلول به كاهش وزن نیز كمك می كند زیرا بعد از مصرف غذای حاوی این نوع فیبر فرد احساس سیری و سنگینی می كند و در نتیجه دیرتر گرسنه می شود.

وی درباره فیبرهای نامحلول اضافه كرد: این نوع فیبر در آب حل نمی شود و سبب افزایش سرعت حركت مواد غذایی در دستگاه گوارش شده و حجم مدفوع را افزایش می دهد كه سبوس گندم، آرد كامل گندم، انواع سبزی ها و آجیل منبع بسیار خوب فیبر نامحلول هستند.

اجتمام**9105**1572