'حسین محمدی' در این باره اظهار داشت: سورگوم، گیاهی است از خانواده غلات كه در ایران ذرت خوشه ای نامیده می شود و از نظر اهمیت در دنیا پس از گندم، برنج، ذرت و جو در مقام پنجم قرار دارد.
وی افزود: عملیات برداشت سورگوم علوفه ای از مزارع استان از اواخر تابستان شروع شده و تاكنون ادامه دارد و از آن جایی كه سورگوم در سطح استان به صورت كشت بهاره و تابستانه است، به طرق مختلف برداشت می شود از جمله به صورت چرای مستقیم دام، برداشت علوفه سبز و همچنین سیلو كردن مورد استفاده دامداران قرار می گیرد.
وی خاطرنشان كرد: سورگوم با شرایط آب و هوایی ایران از جمله در مناطق گرم و خشك و معتدل سازگاری خوبی از خود نشان می دهد، این گیاه در مقایسه با ذرت دارای سیستم ریشه ای افشان خیلی وسیع است كه در حجم زیادی از خاك نفوذ كرده و رطوبت بیشتری را جذب می كند و در مقایسه با سایر غلات به آب كمتری برای رشد و نمو نیاز دارد.
سورگوم برای تولید یك كیلوگرم ماده خشك به 332 لیتر آب، ذرت به 368 لیتر، جو به 434 لیتر و گندم به 514 لیتر آب نیاز دارد، زیرا رشد سورگوم در دوره خشك در مواجهه با كم آبی متوقف و با شروع بارندگی یا آبیاری دوباره رشد آن شروع می شود.
علاوه بر این، این گیاه تحمل خوبی نسبت به شوری آب و خاك، خشكی و مسمومیت آلومینیوم دارد و در شرایط مناسب با 4 تا 6 چین بیش از 100 تا 150 تن در هكتار علوفه تر تولید می نماید.
602
پيش بيني برداشت بيش از 160 هزار تن سورگوم علوفه اي از مزارع گلستان
۱۲ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۲۷
کد خبر:
30745028
گرگان - مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي گلستان گفت: سطح زير كشت سورگوم علوفه اي استان حدود 2 هزار هكتار است كه پيش بيني مي شود حدود 160 هزار تن علوفه از اين مزارع برداشت شود.