معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی- درمانی زاهدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح توسط دو هزار و 20 تیم پزشكی به صورت مراجعه خانه به خانه برای خوراندن قطره فلج اطفال به كودكان زیر پنج سال انجام می شود.
'محمد مهدی طباطبایی' افزود: 320 هزار كودك ایرانی و هفت هزار كودك غیرایرانی زیر پنج سال در استان زیر پوشش این طرح قرار می گیرند.
وی بیان كرد: نوبت اول اجرای طرح ملی واكسیناسیون فلج اطفال از 17 تا 21 دیماه و نوبت دوم از 23 تا 26 بهمن ماه امسال انجام می گیرد.
او اظهار داشت: فلج اطفال یك بیماری عفونی حاد ویروسی است كه می تواند سبب فلج دایمی در اندامها و یا حتی مرگ شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی- درمانی زاهدان افزود: بیماری فلج اطفال در هر سنی ممكن است اتفاق بیافتد ولی احتمال فلج شدن در كودكان و نوجوانان بیشتر است.
طباطبایی گفت: خوراندن قطره واكسن فلج اطفال باعث قطع انتقال چرخه ویروس وحشی این بیماری و پیشگیری از ابتلای كودكان می شود.
او با بیان اینكه تنها مخزن ویروس فلج اطفال انسان های آلوده هستند، افزود: در مناطقی با وضعیت بهداشتی پایین، ویروس فلج اطفال در حال گردش و انتشار است و از طریق آب و غذای آلوده به ویروس، این بیماری به فرد دیگر منتقل می شود.
رییس مركز بهداشت سیستان و بلوچستان تاكید كرد: بالا بردن سطح ایمنی كودكان در برابر بیماری فلج اطفال ضروری است به طوری كه سطح ایمنی از طریق واكسیناسیون در كودكان 85 درصد است و 15 درصد كودكان علی رغم اینكه واكسن را می گیرند، ایمن نمی شوند و ممكن است به مرور زمان سطح ایمنی در كودكان كاهش یابد.
او ادامه داد: ضروری است، علاوه بر خوراندن قطره فلج اطفال در برنامه واكسن های عادی كودك، این قطره در برنامه هایی مانند طرح ملی واكسیناسیون فلج اطفال نیز به كودكان خورانده شود. ك/3
7315 / 653
زاهدان- مرحله نخست عمليات خانه به خانه طرح واكسيناسيون فلج اطفال از امروز (شنبه) به مدت پنج روز در سراسر استان سيستان و بلوچستان آغاز شد.