اهواز-معاون پژوهش وفناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: تدوين سند پژوهش و فناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز براي پنج سال آينده در دستور كار و اولويت اين دانشگاه قرار دارد.

'علیرضا زراسوندی' یكشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا اظهار داشت: در این سند چشم‌انداز، وضعیت موجود و افق 5 سال آینده دانشگاه شهید چمران اهواز با توجه به اسناد بالادستی و اقبال عمومی جامعه به سمت كاربردی كردن تحقیقات در حوزه پژوهش ترسیم خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش میزان قراردادهای منعقد شده با دستگاه‌ها طی سال‌های اخیر، تصریح كرد: دانشگاه شهید چمران در عقد قرارداد با دستگاه‌های اجرایی و صنایع در میان دانشگاه‌های مراكز استان‌ها طی سال‌های اخیر همواره در ردیف اول تا سوم قرار داشته است.

زراسوندی یادآور شد: طبق قانون بودجه، دستگاه‌های اجرایی و صنایع مكلف به صرف نیم درصد بودجه خود در امور پژوهشی هستند و البته به آنها اختیار داده شده كه تا سه درصد بودجه را به این كار اختصاص دهند.

وی گفت: علاوه بر این، دستگاه‌های اجرایی استان مجاز هستند تا 40 درصد اعتبارات پژوهشی خود را با تصویب شورای برنامه ریزی استان در ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی مورد نیاز در دانشگاه‌ها و مراكز تحقیقاتی استان هزینه نمایند.

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه شهید چمران اهواز تاكید كرد: با توجه به مصوبه هیات دولت، دستگاه‌های اجرایی خوزستان موظف اند حداقل 70 درصد اعتبارات پژوهشی خود را در استان از طریق عقد قرارداد با دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی هزینه كنند واین فرصت خوبی برای اساتید است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز سیاست‌ها و رویكردها، دستورالعمل‌های حاكم، امتیازات تشویقی طرح‌های پژوهشی با صنعت را تشریح كرد و با اشاره به تاكید شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در راه‌اندازی شركت‌های دانش بنیان اظهار داشت: ایجاد شركت‌های دانش بنیان توسط اعضای هیات علمی مورد توجه دولت و مندرج در قانون بودجه است كه به زودی آیین نامه داخلی آن در هیات رییسه دانشگاه تصویب و ابلاغ خواهد شد.

زراسوندی پشتیبانی از نظام علمی وفناوری كشور، حمایت از پژوهش‌های كاربردی با رویكرد حل مساله با هدف تقویت ارتباط موثر میان دانشگاه و صنعت، افزایش نقش صنعت در تامین بودجه‌های تحقیقاتی، گسترش انتقال فناوری از دانشگاه به صنعت با تقویت تجاری سازی فناوری، توسعه روش‌های نهادی مانند بازارسازی برای محصولات نوآورانه، ایجاد مناطق آزاد حمایت از این نوع محصولات، تقویت نقش مراكز سرمایه‌گذاری خطر پذیر و صندوق‌های تامین مشترك، حمایت از ایده‌های نو و مبتكر را از جمله سیاست‌‌های كلی شورای علوم، تحقیقات وفناوری عنوان كرد.

وی بر توسعه پژوهش‌های بنیادی و معرفتی در حوزه علوم انسانی مرتبط با برنامه‌های راهبردی تاكید كرد و گفت: علوم دینی و معرفتی، علوم پایه، علوم كاربردی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، حمل ونقل، عمران، فناوری هسته‌ای، حوزه بهداشت و سلامت، كشاورزی، آب و منابع طبیعی، برق و انرژی، علوم نوظهور اهم اولویت‌های تحقیقاتی هستند كه لازم است اعضای هیات علمی در این بخش‌ها وارد شوند و تعاملاتی با دستگاه‌های اجرایی وصنایع برقرار نمایند.

زراسوندی با اشاره به اخذ موافقت اولیه تاسیس سه قطب جدید آموزش مداوم، دامپروری و كتابداری، تصریح كرد: قطب‌ها اكنون ابزاری توانمند در دانشگاه‌ها به شمار می‌روند و به عنوان مشاوران ارشد و مشاوران علمی طرح‌های تحقیقاتی محسوب می‌شوند.

ك/3 7158/641