به گزارش ایرنا، 'سید شمسالدین حسینی' روز چهارشنبه در همایش روز جهانی گمرك گفت: به رغم آن كه پنجره واحد گمركی به لحاظ حجم عملیات در بیشتر گمركات كشور به اجرا درآمده، اما هنوز كامل نیست و باید غیر از ستاد گمرك، ناظرین و مدیر كلهای گمركی نیز این امر را در حوزه كاری خود لحاظ كنند.
وی افزود: ورود وزارت امور اقتصادی و دارایی به مباحث مرتبط گمرك با آغاز طرح تحول اقتصادی كه یكی از محورهای آن طرح تحولی گمركی بود همراه شد.
به گفته وی، در راستای طرح تحول گمركی، یكی از طرح ها تحول در قوانین و مقررات مرتبط با گمرك است كه این طرح امروزه با اصلاح قانون گمركی به ثمر نشست و 165 ماده قانونی با تمام جزییات در مجلس تصویب شد.
حسینی با اشاره به مدیریت یكپارچه در واحدهای مرزی با محوریت گمرك اظهار داشت: بر این اساس گمرك جمهوری اسلامی ایران سازمانی دولتی و تابع وزارت امور اقتصادی است.
وی ادامه داد: این سازمان به عنوان مرزبان اقتصادی كشور نقش محوری و هماهنگ كننده را در مبادی ورودی و خروجی كشور دارد و مسوول اعمال حاكمیت دولت در اجرای قانون امور گمركی و سایر قوانین مرتبط با صادرات، واردات، امور و ترانزیت كالا، وصول حقوق و عوارض گمركی و نظامات تسهیل تجارت است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاكید بر دقت و سرعت در ارائه خدمات گمركی، افزود: این دقت باید منجر به بالا رفتن هزینه مبادلات در كشور نشود و سرعت مورد نظر نیز مانع از اعمال حاكمیت نشود، در واقع دقت و سرعتی باشد كه با هدف تسهیل تجارت صورت بگیرد.
وی با اشاره به مجموعه اقداماتی كه در راستای اصلاح قوانین و مقررات گمركی انجام شده، اظهار داشت: وقتی كل حاكمیت، دولت و مجلس میپذیرد نقش محوری به گمرك در مرزها بدهد، یعنی این كه به گمرك و اعضای آن اطمینان دارد.
حسینی تصریح كرد: ما پیشنهاد دادیم آییننامههای اجرایی قانون را برای تصویب به هیات وزیران ارائه كنند و با رییس جمهوری صحبت كردیم كه این آییننامه در همان كمیته طرح تحول اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا هر چه سریعتر تصویب شود.
وی گفت: در راستای طرح تحول گمركی علاوه بر طرح مربوط به اصلاح قوانین و مقررات باید سایر موارد را هم رصد كنیم.
وی، همچنین به اجرای سامانه هوشمند مبادلات مرزی اشاره كرد و گفت: این سامانه در بوشهر و بندر شهید رجایی پیاده شده است و با سازمان بنادر و كشتیرانی در این زمینه در كنار گمرك نقش بسزایی داشته است.
سخنگوی اقتصادی دولت با تاكید بر كمك به مشاركت گمرك در مدیریت اقتصاد، افزود: بر اساس شاخص قدرت برابری خرید ایران جزو 20 كشور بزرگ دنیا است.
وی با اشاره به آمار صادرات نفتی و غیرنفتی كشور طی 10 ماهه سال جاری گفت: بر اساس آمار گمرك و وزارت نفت در 10 ماهه سال 1390 با احتساب 35 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و 84.5 میلیارد دلار صادرات نفت و میعانات گازی نزدیك به 110 میلیارد دلار صادرات كالا داشتیم و در مقابل 50 میلیارد و 400 میلیون دلار نیز واردات كالا صورت گرفته است.
وی گفت: در 10 ماهه سال 1390، هشت میلیون تن كالا به ارزش 27 میلیارد دلار به 164 كشور ترانزیت و صادر شده و در مقابل از 153 كشور كالا وارد شده است.
حسینی با اشاره به اتفاقات اخیر ارزی در كشور، گفت: در جریان این اتفاقات مشخص شد كه نهادهای مرتبط با تجارت از جمله سازمان توسعه تجارت، گمرك ایران و سیستم بانك مركزی اگر چه با هم همكاری دارند، ولی همفكری ندارند كه با جلساتی كه برگزار شد، این نقیصه با عمق ظرفیتی كه میتوانست این نقیصه را برطرف كند، مرتفع شد.
وی گفت: امروز وقتی تحلیل سازمان توسعه تجارت را در كنار بانك مركزی قرار میدهیم، یك نگاه جدید و اشراف بالاتری نسبت به اداره امور كشور به دست میآید.
وی از كاركنان سازمان گمرك خواست تا صرفا خود را یك مرزبان تلقی نكنند و خود را دیدهبانی بدانند كه بر تمام مسائل مرتبط با گمرك و سیاستگذاریهای این بخش مهم از اقتصاد كشور اشراف كامل داشته باشند.
اقتصام** 9141/1594
وزیر اقتصاد اعلام كرد؛
استقرار پنجره واحد گمركي در 70 درصد گمركات
۱۲ بهمن ۱۳۹۰، ۱۴:۲۳
کد خبر:
30792313
تهران - وزير امور اقتصادي و دارايي از استقرار پنجره واحد گمركي در 70 درصد گمرك كشور خبر داد.