۲۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۲:۳۱
کد خبر: 30823410
T T
۰ نفر

گروه پژوهش هاي خبري – امضاي قراردادهاي هنگفت تسليحاتي ميان آمريكا و عربستان، خريد كالاهاي اشرافي از سوي ثروتمندان آل سعود و سرمايه گذاري ثروتمندان سعودي در شركت هاي آمريكايي همگي نشان از تلاش آمريكا در تصاحب و به قبضه درآوردن ثروت حاصل از فروش نفت عربستان دارد.

مقایسه میزان درآمدهای نفتی عربستان و نیز گسترش همكاری های نظامی این كشور با ایالات متحده آمریكا به صورت خریدهای هنگفت نظامی نشان از اهداف پشت پرده آمریكا برای تصاحب ثروت حاصل از فروش نفت دارد. این انتقال سریع درآمدهای نفتی به آمریكا محدود به خرید سلاح نیست و طیف وسیعی از خرید كالاهای لوكس و اشرافی تا خرید سهام شركت های غربی را شامل می شود.



**میزان درآمد های نفتی عربستان

---------------------------------------

تاكنون آمار و ارقام دقیق و رسمی از میزان درآمد نفتی عربستان منتشر نشده است، چرا كه تنها برخی اعضای آل سعود و شركت های نفتی از رقم دقیق درآمد حاصل از فروش نفت اطلاع دارند. با این وجود گزارش های پراكنده ای از سوی رسانه های اقتصادی و شركت های نفتی عربی منتشر شده است.

بر اساس این گزارش ها، میزان درآمد نفتی عربستان در سال 2005 حدود 154 میلیارد دلار بوده است كه این میزان در سال 2006 به 160 میلیارد دلار رسید.

همچنین به گزارش الجزیره درآمد نفتی در سال 2007، 194 میلیارد دلار بود.

فروش نفت در سال 2008 نیز كه به عنوان یكی از سال های پر درآمد نفتی برای عربستان محسوب می شود درآمدی بیش از 260 میلیون دلار را برای عربستان به همراه داشت.

اما روند صعودی درآمدهای نفتی این كشور با وقفه ای در سال 2009 رو به رو شد. براساس گزارش موسسه آمارهای ملی امارات، در سال 2009 عربستان توانست از فروش نفت خود 144 میلیارد دلار به دست آورد كه این میزان باتوجه به رشد صعودی درآمدها از سال 2005 با كاهش مواجه شد.

با این وجود و براساس گزارش موسسه آمارهای ملی امارات كه در سال 2011 منتشر شد، درآمد حاصل از فروش بشكه های نفت در سال 2010،‌ به 214 میلیارد دلار افزایش یافت.

همچنین براساس آخرین آمارهای اقتصادی از شركت های سرمایه گذاری نفتی در عربستان در 9 ماهه نخست سال 2011 این میزان به بیش از 204 میلیارد دلار رسید.

جمع آمار فروش عربستان از سال 2005 نشان می دهد كه این كشور بیش از 1300 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است.



**حربه غرب برای تصاحب ثروت حاصل از نفت عربستان

-------------------------------------------------------------

حضور پررنگ شركت های نفتی آمریكا در عربستان و صدور و تامین برخی كالاهای این كشور توسط موسسه های بازرگانی آمریكا سبب شده تا آمریكا بتواند نفوذ عمیق و گسترده ای در بخش اقتصاد عربستان داشته باشد. این امر سبب شده تا شركت های آمریكایی بخش اعظمی از ثروت های سعودی ها را به قبضه خود درآورند.

فروش سلاح ها و تجهیزات نظامی آمریكایی به عربستان یكی از مهمترین بخش مبادلات میان واشنگتن و ریاض را تشكیل می دهد كه سبب شده تا از این طریق پول های هنگفتی نصیب آمریكایی ها شود. به عنوان نمونه در پایان دسامبر سال گذشته میلادی براساس یك قرارداد تسلیحاتی میان این دو كشور كه به ارزش 30 میلیارد دلار بود، آمریكا متضمن تجهیز 70 هواپیمای جنگی عربستان و فروش 84 بویینگ جنگی به عربستان شد.

در حالی كه آمریكا با عقد قراردادهای نظامی، اقتصادی و نیز عمرانی در تلاش است تا ثروت حاصل از فروش نفت عربستان را به هر نحوی به تصاحب خود درآورد؛ مقام های آمریكایی مدعی برقراری روابط مستحكم با عربستان هستند!

تارنمای خبری 'صدای آمریكا' در گزارشی كه در ماه ژانویه سال 2012 منتشر كرد، با اشاره به قرارداد 30 میلیارد دلاری به نقل از 'آندرو شاپیرو'،‌ معاون وزارت امور خارجه آمریكا در امور سیاسی و نظامی نوشت: قراردادهای نظامی با عربستان به تقویت یك رابطه نیرومند و بادوام میان دو كشور كمك می كند.

به نوشته این تارنما 5500 پرسنل سعودی تا سال 2019 آموزش خواهند دید و اخیرا اعلام شد كه امارات متحده عربی 3 میلیارد و 500 میلیون دلار صرف خرید یك سیستم پدافند هوایی ارتفاع بالا ساخت شركت آمریكایی 'لاكهید مارتین' خواهد كرد.

به نوشته روزنامه آمریكایی 'وال استریت ژورنال' نیز كنگره آمریكا در سال 2010 قرارداد تسلیحاتی دیگری به ارزش 60 میلیارد دلار میان واشنگتن و ریاض را مورد بررسی قرار داد كه براساس آن آمریكا هشتاد و چهار فروند جنگنده 'اف 15' و تعداد زیادی بالگرد را به عربستان فروخته است.

پایگاه اینترنتی ایلاف نیز در اكتبر سال گذشته میلادی از واگذاری توپ های جنگی از سوی آمریكا به عربستان با ارزش 186 میلیون دلار خبر داد.

به اعتقاد كارشناسان سیاسی، قراردهای هنگفت نظامی در حالی میان آمریكا و عربستان امضا می شود كه این كشور اساسا نیازی به ادوات نظامی با این حجم بالا ندارد. در این صورت می توان گفت آمریكا در حال تصاحب ثروت هنگفت حاصل از فروش نفت از شاهزادگان نالایق آل سعود، با حربه فروش تسلیحات و ابزار نظامی است. ارتش عربستان علیرغم انبار كردن این حجم هنگفت سلاح، ارتشی ضعیف است به گونه ای كه در حمله به مقر نیروهای الحوثی یمن كه تنها به سلاح های معمولی مجهز هستند، شكست خورد و مقادیر فراوانی از سلاح های آن به غنیت یمنی ها درآمد.

گفتنی است بر اساس آمار اعلام شده، عربستان سعودی از سال 2007 تا 2010 بیش از 13 میلیارد و 800 میلیون دلار سلاح و ابزار نظامی از ایالات متحده آمریكا خریداری كرده است.



**خرید كالاهای اشرافی، سرمایه گذاری در شركت های غربی

----------------------------------------------------------------------

تقسیم درآمد نفتی میان خاندان آل سعود و شاهزادگان سعودی سبب شده تا بخش عظیمی از این ثروت در راستای خوش گذرانی ها، ساخت پروژه های عظیم ساختمانی غیرضروری، خرید كالاهای گرانقیمت، خودروهای آخرین مدل با بدنه های ساخته شده از طلا و الماس و كالاهای اشرافی حیف و میل شود.

روزنامه ایندیپندنت در سال گذشته میلادی با انتشار گزارشی در این خصوص به تخریب آثار تاریخی در عربستان اشاره كرد و نوشت: آثار تاریخی در شهرهای عربستان به منظور احداث هتل های لوكس و مراكز تفریحی و خرید مجلل در حال تخریب شدن هستند.

همچنین ثروت عظیم ناشی از درآمدهای نفتی در میان شاهزادگان آل سعود سبب شده تا علاوه بر سپرده گذاری در بانك های خارجی، به خرید سهام شركت های بزرگ غربی، سرمایه گذاری در بورس و خدمات گردشگری و توریستی، خرید و ساخت كاخ ها و مراكز تفریحی در دیگر كشورها اقدام كنند.

پایگاه اینترنتی دفتر اجرایی رییس جمهور ایالات متحده آمریكا(ustr.gov) در گزارشی با عنوان 'حقایقی از تجارت با عربستان' به میزان مبادلات اقتصادی پرداخته است.

این گزارش عربستان را به عنوان پانزدهمین شریك تجاری آمریكا معرفی كرده است كه در سال 2010، 43 میلیارد دلار كالای تجاری میان دو كشور مبادله شده است.

میزان كالاهای صادراتی به عربستان نیز 12 میلیارد دلار در سال 2010 برآورد شده است.

به عقیده كارشناسان سیاسی، با توجه به سیر صعودی مبادلات تجاری میان آمریكا و عربستان در سال های اخیر می توان اهداف متفاوتی از تلاش آمریكا برای گسترش روابط تجاری با عربستان سعودی برشمرد. می توان گفت كه مقام های ایالت متحده از طریق وعده سرمایه گذاری در این كشور، پذیرش پروژه های عظیم عمرانی در شهرهای عربستان و نیز عقد قراردادهای تسلیحاتی در صدد غارت ثروت و درآمد حاصل از فروش نفت در این كشور هستند.

بررسی این آمارها نشان می دهد كه درآمد حاصل از فروش نفت عربستان در چهارچوب فروش سلاح، كالاهای اشرافی و خرید سهام شركت های غربی، به ایالات متحده بازمی گردد. به عبارت ساده تر؛ مردم عربستان در این ثروت هنگفت سهمی ندارند. در سال 2001 و تنها چند روز پس از حمله به برج های دوقلو فاش شد كه خاندان سعودی بیش از 700 میلیارد دلار در آمریكا سرمایه گذاری كرده اند. بدون شك این رقم در سال های اخیر افزایش شدید داشته است. در چرخه طراحی شده به وسیله آمریكایی ها برای كشورهای نفت خیز عربی و به خصوص عربستان سعودی، نفت خام خریداری می شود، اما در عمل چیزی در قبال آن به این كشورها پرداخت نشده و مردم از این معاوضه نصیبی نمی برند.

پژوهش**ف.ذ**9123