به گزارش وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی، ناهید برخورداری افزود: امگا3 را اولین بار به هنگام بررسی روش تغذیه اسكیموها در سال 1979 میلادی كشف كردند.
آنها با مطالعه روی خون اسكیموها مشاهده كردند با وجودی كه اسكیموها همراه غذای اصلی خود(ماهی) از گوشت حیوانات پرچرب شكاری نیز استفاده می كنند اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلاكت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگ ها می شود.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب امگا3 از جمله اسیدهای چرب بلند زنجیره و غیراشباع هستند كه از منابع گیاهی و دریایی تهیه می شوند و چون جزء اسیدهای چرب ضروری هستند به وسیله بدن انسان نمی توانند سنتز شوند، پس باید از منابع رژیمی دریافت شوند.
این كارشناس تغذیه ادامه داد: اولین و اختصاصی ترین منبع خارجی دریافت امگا 3، منابع غذایی دریایی است، ازبین آنها ماهی خال مخالی و تن بسیار توصیه شده است.
برخورداری گفت: هرچه مصرف ماهی بیشتر باشد اثرات مفید آن درجهت جلوگیری از امراض زیادتر خواهد بود.
وی افزود: از منابع دیگر امگا 3 تخم كتان، كانولا و روغن بادام هستند كه از منابع غنی اسیدلینولنیك هستند.
وی با بیان این مطلب كه اسیدهای چربW3 نقش مهمی در سلامت CNS و كاهش نشانه های افسردگی دارند افزود: مواد دیگر مانند روی، سلنیوم، فولیك اسید و آنتی اكسیدان ها بیشتر برای فراهم آوردن شرایط مناسب عملكرد مكملW3 مورد استفاده قرارمی گیرند.
این كارشناس تغذیه گفت: امروزه ثابت شده كه انجام ورزش های سبك به همراه مصرف اسید چرب امگا 3 به صورت یك برنامه دائمی و منظم می تواند در كاهش فشار خون بالا و تنظیم آن بسیار مفید باشد و این كار برای هر گروه سنی قابل اجراست.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد كه افرادی كه سطح بالای امگا 3 را دریافت می كنند دارای مقدار HDL(كلسترول خوب) بالاتر و LDL (كلسترول بد ) كمتری از سایر افراد بوده اند.
به گفته وی مصرف امگا 3 توسط مادران باردار، موجب افزایش قدرت ذهنی و ضریب هوشی نوزادشان می شود.
این كارشناس تغذیه در پایان توصیه كرد: همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بارماهی درهفته و هر بار 90 گرم توصیه می شود.
علمی ****1534*1544
كارشناس تغذيه گفت: اسيد چرب امگا 3 در پيشگيري از پوكي استخوان نقش بسيار مهمي به عهده دارد و اگر مصرف دائمي و منظم اسيد چرب امگا 3 ادامه يابد، جذب كلسيم از روده ها بيشتر مي شود.