۸ مرداد ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 4083631
T T
۰ نفر

رییس کمیته ملی حافظه جهانی

۸ مرداد ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 4083631
ایران اسلامی محور ثبت میراث مستند در آسیا می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/08 فرهنگی.داخلی.میراث.مکتوب تهران- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رییس کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو گفت: مصمم به تبدیل ایران اسلامی به محور ثبت میراث مستند در آسیا هستیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، اسحاق صالحی روز شنبه در مراسم آیین نکوداشت ثبت جهانی دو میراث مسند ایران التفهیم ابوریحان بیرونی و پنج گنج (خمسه ) نظامی گنجوی در مرکز همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: کمیته ثبت آثار جهانی از سال 1371 در سازمان ملل تشکیل شد ولی متاسفانه جمهوری اسلامی ایران از سال 1384 در این حوزه وارد شد.
وی با بیان اینکه طی این مدت فرصت سوزی های فراوانی برای کشور شد ، افزود : طی شش سالی که در این کمیته حضور داشته ایم ، توانسته ایم پنج اثر را به ثبت جهانی برسانیم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی کمیته ملی حافظه جهانی تثبیت مستندات این مرز و بوم است ، اظهار داشت: اگر در این زمینه کوتاهی کنیم کشورهایی که پیشروتر از ما در ثبت جهانی هستند برایمان شاخص و چهارچوب تعریف خواهند کرد.
صالحی در ادامه در مورد مزیت های ثبت آثار جهانی گفت: دسترسی آسان تمامی پژوهشگران به منابع و مکلف شدن همه سازمان ها و نهادها برای حراست از آنان از جمله مزیت های ثبت آثار جهانی هستند.
رییس کمیته ملی حافظه جهانی اظهار داشت: ثبت این آثار سبب ماندگاری آثار گذشتگانی است که ما همانند پلی ارتباطی آنان را به نسل های آینده انتقال می دهیم.
وی ثبت پنج اثر در مستندات حافظه جهانی طی شش سال گذشته را نشان دهنده همت والای مسوولان دانست و گفت: هر چند که بر اساس مقررات جهانی هر کشور طی یکسال تنها دو اثر را می تواند به ثبت برساند ولی جمهوری اسلامی ایران می تواند با همکاری دیگر کشورهای عضو اکو که به نوعی ایران فرهنگی بشمار می آیند ، مستندات بیشتری را ثبت کند.
صالحی افزود: اگر گام های موثری در آموزش ، ایجاد و توسعه نرم افزارهای لازم برای استفاده از ظرفیت های بین المللی حفظ میراثهای مستند در کشورهای هم مرز و هم آیین برداشته شود ، می توان برای آینده بسیار خوشبین بود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: حضور ایران در شورای مشورتی 2013 و مشارکتی فعال در آن و نیز کسب موافقت یونسکو برای حضور کارشناسان ایرانی در کمیته مشورتی از اهداف اصلی ما بشمار می آید.
دو اثر نفیس 'خمسه نظامی ' اثر نظامی گنجوی شاعر توانای ایرانی و 'التفهیم لاوائل صناعه التنجیم ' اثر ابوریحان بیرونی ریاضی دان و ستاره شناس بزرگ کشورمان با تلاش نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو در فهرست آثار جهانی ثبت شد.
با به ثبت رسیدن این دو اثر مهم ایرانی، شمار آثار ثبت شده در حافظه جهانی یونسکو به 238مورد رسیده است.
کتاب خمسه یا پنج گنج نظامی گنجوی شامل پنج مثنوی 'مخزن الاسرار' ، 'خسرو و شیرین ' ، 'لیلی و مجنون ' ، 'هفت پیکر' و 'اسکندر نامه ' است و کتاب التفهیم بیرونی نیز مواردی همچون بحث در زمینه هیئت، نجوم، حساب و هندسه را در بر می گیرد.
فراهنگ 1588**9187** شماره 552 ساعت 16:14 تمام
۰ نفر