۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 4530058
T T
۰ نفر
......................................................................
اراک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/02/87 داخلی.اجتماعی.بهداشت درمان. شارژمطب براساس یافته های یک پژوهش علمی توسط دفتر اجتماعی و شوراهای استانداری مرکزی، پزشکان اراک سالانه بطور متوسط سه میلیارد و 120 میلیون ریال علاوه بر تعرفه های مصوب درمانی و بستری، بعنوان شارژمطب از مردم دریافت می کنند.
این پژوهش توسط پنج کارشناس دفتر اجتماعی استانداری مرکزی در سال 86 به مدت 5/1 ماه درسه بیمارستان دولتی ولیعصر، طالقانی و امیرکبیر ، بیمارستان خصوصی قدس و تامین اجتماعی امام خمینی اراک انجام شده است.
در ایـن پژوهش با 35 بار مراجعه میدانی به بیمارستانها، از سـه هزار و 819 بیمار بستری معادل 50 درصد بیماران بستری اراک نظرخواهی شد.
85 بیمـار بستری در بیمارستانهای اراک معادل 2/2 درصد کل بیماران بستری در این پژوهش اعلام کردند که پژشکان هدایتگری به مطب و مراکز درمانی خصوصی و دریافت شارژ مطلب داشتند.
بیشتریـن شارژ مـطلب پزشکان در دو بیمارستان خصوصی قدس و تامین اجتماعی امام خمینی دریافت شـده و با القای تسریع مراحل درمانی و پیگیری و رسیدگی بیشتربه بیمار بوده که بیشترین شارژ مطلب دریافت شده از آن بیماران تصادفی با نیاز فوری درمانی است.
دراین پژوهش با نظـرخواهی یکهزار و 244 بیمـار از دو هزار و 488 بیمـار بستری بیمارستانهای قـدس و امام خمینی اراک ، میزان اخذ شارژ مطب پزشکان به 8/6 درصد رسید.
59 درصد مبالغ غیرقانونی درمانی دریافتی توسط پزشکان در بیمارستان قدس و 41 درصد آن در بیمارستان تامین اجتماعی اراک بود.
در این پژوهش بـا تعمیم مدت بررسی میدانی به سال حدود یکهزار و 20 نفر سالانه در اراک به طور متوسط مبالغ غیرقانونی برای درمان به پزشکان پرداخت می کنند که میانگیـن تخمینی ریالی آن در مدت 5/1 ماه بررسی 260 میلیون و 50 هزار ریال و برای سال بیش از سه میلیارد و 120 میلیون ریال بود.
طبق بررسی های انـجـام شده دریافت این رقم پنهانی و غیرقانونی تاثیر به سزایی در افزایش نارضـایتی مردم از حوزه سلامت ، کاهش قداست حرفه پزشکی و تحمیل بار مضاعف بردوش قشر متوسط جامعه دارد.
شایان ذکر است که ایـن پژوهش مبالغ غیرقانونی پرداختی در مطبهای خصوصی نظیر جراحیهای کوچک، تعویض پانسمان و آندوسکوپی را شامل نمی شود ومستندات نظرخواهی با نام و آدرس مصاحبه شوندگان نیز محفوظ است.
تشویق پزشکان لایق و متعهد، واقعی کردن نرخ درمان وکاهش تفاوتهای درآمدی کلان شهرها باشهرهای کوچک، رعایت و نـظارت جدی بر بخشنامه های وزارت بهداشت ودرمان تنظیم فرمهای مشخص توسط متولیان برای نظارت طول درمانی بیمارستانی و قطع ارتباط پولی بیمار و پزشک بخششی از پیشنهادات این پژوهش است.ک/4 560/557 شماره 215 ساعت 11:50 تمام
۰ نفر