۱۷ مرداد ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 4790853
T T
۰ نفر
.................................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/05/86 خارجی.علمی.قلبی.متابولیک.
پژوهشگران می گویند افرادی که در کودکی علایم "سندروم متابولیک" دارند، با خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در سنین بالای 30 سال رو به رو خواهند بود.
به گزارش "رویترز هلث" از نیویورک، سندروم متابولیک به دسته ای از عوامل خطرزا مانند فشار خون بالا، چاقی و سطح بالای قند خون گفته می شود که در مجموع احتمال بروز مشکلات قلبی یا بیماری قند (دیابت ) را افزایش می دهند.
دکتر "جان ای.موریسون" و همکارانش در مقاله ای در نشریه پزشکی "پدیاتریکس" توضیح دادند: هر چند مشخص است که عناصر مجزای سندروم متابولیک از کودکی تا بزرگسالی افراد را همراهی می کنند اما هنوز ارتباط بین سندروم متابولیک با خطر بیماری قلبی - عروقی همراه با بالا رفتن سن افراد به طور قطعی مشخص نشده است.
پژوهشگران اطلاعاتی را که بین سال های 1973 تا 1976 از 771 کودک و نوجوان بین 5 تا 19 در مورد سطح گلوکز خون، تری گلیسیرید، وزن بدن و فشار خون آنان گردآوری شده بود، مورد بررسی قرار دادند.
31 نفر از این افراد دستکم سه عامل غیرعادی داشتند و در دسته افراد مبتلا به سندروم متابولیک جای گرفتند.
این افراد در فاصله زمانی بین 22 تا 31 سال بعد نیز مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد 21 نفر از آنان در بزرگسالی نیز همین شرایط را داشتند.
در تمام افراد مورد بررسی 17 مورد ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی وجود داشت که شش تن از آنان از جمله 31 نفری بودند که در کودکی مبتلا به سندروم متابولیک بودند.
به این ترتیب مشخص شد ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در این دسته از افراد تقریبا 15 برابر افرادی است که در کودکی علائم سندروم متابولیک نداشته اند.
بر اساس این گزارش، افزایش وزن عامل اصلی ایجادکننده سندروم متابولیک شناخته شده و این مسئله نشان دهنده "لزوم کنترل وزن در اوایل و اواسط دوران بزرگسالی افراد است. " منبع: نشریه Pediatrics ، اوت 2007 مترجمام. 2306 شماره 665 ساعت 18:10 تمام
۰ نفر