۲۳ آذر ۱۳۷۹، ۰:۰۱
کد خبر: 5653616
T T
۰ نفر
گزارش متصدی عالی حقوق بشر سازمان ملل از نقض حقوق بشر در فلسطین اشغالی ( قسمت دوم و پایانی ) # وین ، ایرنا: 23 آذر 1379 برابر با 13 دسامبر 2000 متصدی حقوق بشر سازمان ملل ، در ادامه ، به نقض اصل آزادی مذهب توسط اسراییل اشاره کرده و می گوید: رهبران مسلمانان و مسیحیان بیت المقدس شرقی اظهار می کنند ، که مقامات اسراییلی از دسترسی فلسطینیان به اماکن مقدس جلوگیری می کنند.
از اوایل اکتبر، مسلمانان و حتی رهبران مذهبی زیر 45 سال، از رفتن به مسجدالاقصی محروم هستند. در نتیجه، تنها یک دهم نمازگزاران اجازه ورود به این مسجد را دارند. به عقیده ما،این محدودیتها به ویژه در ایام ماه رمضان منجر به تشدید درگیریها می شود. مقامات اسراییلی می گویند ، این محدودیتها برای جلوگیری از اشغال این اماکن توسط افراطیون مسلح ضروری است.
این گزارش، در زمینه اثرات مخرب سیاستهای اسراییل بر اقتصاد فلسطینیان، می گوید: حدود 12 هزار و 800 کارگر فلسطینی شاغل در اسراییل از رفتن به محل کار خود محروم شده اند. بر اساس آمار وزارت دفاع اسراییل ، این تعداد معادل 20 درصد نیروی کار فلسطین می شود، که 35 درصد درآمد فلسطینیان را تامین می کنند.
زیانهای ناشی از افزایش بیکاری در بین فلسطینیان بین 10 تا 11 میلیون دلار در روز تخمین زده می شود. فعالیت اقتصادی در مناطق خودگردان فلسطین نیز به 50 درصد کاهش یافته است.
رابینسون ، از محدودیت وضع شده برای رفت و آمد کارمندان محلی فلسطینی سازمان ملل نیز ابراز نگرانی کرده است. وی در همین زمینه اظهار داشت ، که مقامات اسراییلی حتی در موارد اضطراری نیز اجازه خروج به فلسطینیان مجروح و نیازمند به مداوای فوری نمی دهند.
رابینسون خاطرنشان کرد، که محدودیتها موجب کندشدن ارسال کمکهای انسان دوستانه به فلسطینیان نیز شده است.
وی، می گوید: مسئولان نظامی اسراییل، در خصوص به کارگیری نیروی نظامی در برابر فلسطینیان چنین ادعا می کنند، که انتفاضه یک استراتژی طراحی شده از سوی رهبری فلسطین است.
رهبری فلسطین قصد داشت، با راه انداختن این درگیریها، فشار بین المللی را بر اسراییل شدت دهند و در نتیجه جامعه بین المللی با مداخله در منطقه، عملیاتی همچون کوزوو به اجرا درآورد.
اسراییلی ها می گویند، که پنج هزار و 85 مورد حمله به شهرک نشینان یهودی از سوی فلسطینیان صورت گرفته ، که یکهزار و 400 مورد آن با سلاح گرم بوده است. سربازان اسراییلی مجاز هستند، مهاجمینی را که از سلاح گرم استفاده می کنند، هدف گلوله قرار دهند.
آنها در پاسخ به این که اسراییل دست به خشونت بیش از حد می زند،می گویند ، ارتش اسراییل تنها دو درصد از توان خود را به کار گرفته است. به گفته آنان فلسطینیانی که کشته شده اند، بیشتر کسانی بوده اند،که در پی گشودن آتش به مواضع اسراییلی، هدف گلوله قرار گرفته اند.
مقامات اسراییلی می گویند ، که آماری از کودکان مجروح فلسطینی در دست ندارند،چرا که به آنان دسترسی ندارند و قادر به برآورد سنی آنان نیستند.
این مقامات مدعی بودند، که آمار این دسته از مجروحان اغراق آمیز است و به علاوه، سازمانی موسوم به "تنظیم" ، مسئول مسلح ساختن آنان است.
متصدی حقوق بشر سازمان ملل،در ادامه،اظهار داشت،که از مقامات اسراییلی خواستار روشن شدن نحوه پرداخت غرامت به افراد بی گناه خسارت دیده شده اند.
این مقامات چنین توضیح دادند،که اسراییل در شرایط ویژه جنگی و یا " وضعیت جنگی فعال" قراردارد و در چنین وضعیتی،استفاده نظامی از اموال شخصی افراد هیچ غرامتی به دنبال ندارد. این امر ، شامل تخریب منازل و تسطیح مزارع و باغهای فلسطینیان نیز می شود.
این گزارش ، به وضع عربهای تبعه اسراییل که 20 درصد جمعیت اسراییل را تشکیل می دهند،نیز پرداخته و می گوید: این افراد در زندگی روزمره با تبعیض و رفتار نابرابر مقامات اسراییلی روبرو هستند. بیشتر اعراب اسراییلی ، که با متصدی حقوق بشر دیدار کرده اند، از محرومیتها و خصومتهای آشکار و نهان و آزار و اذیت از سوی اسراییلی ها سخن به میان می آورد.
سازمانهای غیردولتی عرب اسراییل اظهار داشتند، که نیروهای اسراییلی در برابر تظاهرات خیابانی عربها، دست به خشونت تمام زدند و از گاز اشک آورد و گلوله های لاستیکی استفاده کردند. در این تظاهرات ، 13 عرب اسراییلی کشته ، هزار تن دستگیر و شمار زیادی مجروح شدند.
متصدی حقوق بشر سازمان ملل ، در پایان ، توصیه هایی را برای رفع بحران ارائه کرده است و خواستار پای بندی طرفهای درگیر به مفاد معاهده ژنو در باره حمایت از غیرنظامیان در زمان جنک شده است.
توجه به اصول اولیه استفاده از نیرو و سلاح گرم ، جلوگیری از مرک و یا صدمه دیدن غیر نظامیان و واردشدن خسارات مالی به آنان، توقف ساخت شهرکهای یهودی نشین در مناطق اشغالی ، حمایت نیروهای اسراییلی از فلسطینیان در برابر تهاجمات ساکنان شهرکهای یهودی نشین ، رسیدگی به موارد استفاده از نیروی مهلک و پیگرد قانونی عاملان آن، رفع خسارت از افرادی که قربانی نیروهای غیرقانونی شده اند، عدم استفاده از محدودیت رفت و آمد به عنوان ابزار تنبیهی، احترام به حق توسعه مردم سرزمین های اشغالی و لزوم آزادی رفت و آمد کارکنان سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی حاضر در منطقه، از دیگر مواردی است ، که رابینسون بر تحقق آن تاکید ورزیده است.
806
۰ نفر