۲۲ آبان ۱۳۷۴، ۰:۰۱
کد خبر: 5849585
T T
۰ نفر
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ،سرنوشت زبان فارسی در خطر است # تهران - ایرنا 22/8/74 برابر با 13 نوامبر 1995 رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی هشدار داد اگر ورود سیل اسای واژه های خارجی به زبان فارسی متوقف نشود ، این زبان سرنوشت بدی خواهد داشت.
غلامعلی حدادعادل که امروز(دوشنبه )در یک مصاحبه مطبوعاتی اهداف و عملکرد فرهنگستان زبان و ادب فارسی را تشریح می کرد، افزود: فراوانی کلمات خارجی نه تنها زبان فارسی را از زیبایی انداخته و ان را زشت کرده است بلکه مانع تفهیم و تفاهم این زبان در میان مردم می شود.
وی با تاکید بر این مطلب که فرهنگستان زبان و ادب فارسی بنای ستیزه جویی با واژه های عربی مانوس با زبان فارسی را ندارد، گفت : زبان فارسی شناخته شده در فرهنگستان ، زبان رایج در میان شاعران و استادان زبان فارسی است نه زبانی که عاری از لغات عربی و بیگانه باشد.
حدادعادل افزود: فرهنگستان زبان و ادب فارسی در جایگزینی واژه ها اولویت را به کلماتی داده است که به کارگیری انها از حوزه های تخصصی فراتر رفته و کاربرد عام دارند.
وی زبان فارسی رااز ارکان هویت و اصول ملیت ایرانیان دانست و گفت / یکی از نشانه های حضور بیگانه ، وجود کلمات و واژه های بیش از حد ان در زبان فارسی است . ملتی که انقلاب کرده است باید به زبان خودش به عنوان یکی از سرمایه های ملی علاقه نشان دهد و در راه حفظ ان بکوشد.
حداد عادل اضافه کرد: هر چند نخستین فرهنگستان زبان فارسی به طور رسمی درسال 1314 شروع به کار کرد ولی فعالیت ان ادامه نیافت .
فرهنگستان دوم زبان فارسی نیز از سال 1349 تا1357 به کار خود ادامه داد و اساسنامه فرهنگستان کنونی زبان و ادب فارسی در سال 1368 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
هدف از ایجاد این فرهنگستان ، حفظ قوت و اصالت زبان فارسی ، پروردن زبانی برای بیان اندیشه های علمی و ادبی ، رواج زبان و ادب فارسی در داخل و خارج کشور و ایجاد نشاط و بالندگی در زبان فارسی به تناسب مقتضیات زمان و زندگی و پیشرفت علوم و فنون بشری با حفظ اصالت ان اعلام شده است .
فرهنگستان زبان و ادب فارسی دارای یک شورای 29 نفره متشکل ازاستادان و کارشناسان زبان فارسی است که طبق اساسنامه درزمینه های واژه گزینی ،تحقیقات ادبی ،دستور زبان فارسی ، زبان هاو گویش های ایرانی ،شیوه املایی خط فارسی ، فرهنک مصطلحات و فرهنک نویسی فعالیت می کند و هم اکنون گروه هایی در این زمینه ها تشکیل شده اند.
رییس فرهنگستان به انتخاب شورا و با حکم رییس جمهور منصوب می شود و ریاست عالیه ان با رییس جمهوری اسلامی ایران است .
" نامه فرهنگستان " نشریه فرهنگستان زبان و ادب فارسی است که بصورت فصلنامه منتشر می شود.
۰ نفر