۷ تیر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6128073
T T
۰ نفر
استاد دانشگاه : سرانه مصرف شیر در کشور کمتر از نوشابه های گازدار است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/04/07 اجتماعی.بهداشت.سلامت تهران - استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت :سرانه مصرف شیر در کشور ( 8 لیتر ) کمتر از سرانه مصرف نوشابه های گازدار ( 24 لیتر ) است .
ضیاء الدین مظهری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: نوشابه های گازدار ارزش غذایی ندارند و مصرف آنها پیامدهایی همچون افزایش وزن، پوسیدگی دندان هاو پوکی استخوان را به همراه دارد، اما شیر حاوی کلسیم، پروتئین و ویتامین هاست.
وی گفت : گسترش نیافتن فرهنگ مصرف شیر در کشور یکی از دلایل مهم کم استفاده کردن از این ماده مغذی است .
مظهری افزود: سلامت، رشد و استحکام استخوان ها و دندان ها نیازمند کلسیم است و این کلسیم از منابع غذایی تامین می شود که مهم ترین آن گروه لبنیات به ویژه شیر است .
این کارشناس تغذیه گفت :یک لیوان شیر حاوی 290 تا 300 میلی گرم کلسیم ، 386 میلی گرم پتاسیم و 190 میلی گرم سدیم است که افراد باید با توجه به سن، جنس و وضعیت فیزیولوژی خود از آن استفاده کنند .
وی ادامه داد : علاوه بر نقش موثر کلسیم در استحکام بخشی به استخوان ها و دندان ها، کلسیم موجود در شیر برای عملکرد طبیعی عضلات و فعالیت های طبیعی سیستم عصبی هم ضروری است .
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بدون کلسیم، سیستم عصبی قادر به انتقال پیام های عصبی نیست، تصریح کرد: پژوهش های اخیر نشان داده که کلسیم در کاهش وزن، پیشگیری از سرطان روده بزرگ، کاهش عوارض یائسگی، تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی نیز نقش موثری داشته است .
وی گفت : با وجود تاکید متخصصان بر مصرف شیر و فرآورده های لبنی، مصرف لبنیات و شیر پرچرب به دلیل مضرات آن توصیه نمی شود .
مظهری افزود:هر چه چربی کمتر دریافت کنیم به سلامت خود کمک بیشتری کرده ایم، اما نباید فراموش کرد که چربی های شیر از نظر تامین انرژی و دریافت ویتامین های محلول در چربی برای کودکان مفید است.
وی خاطرنشان کرد: اما برای افراد دچار چربی خون، مصرف شیرهای کم چرب و بدون چربی توصیه می شود .
مظهری اظهار داشت : چربی های شیر عموما چربی های اشباع شده هستند و خطرهای استفاده از شیرهای پرچرب علاوه بر گسترش چاقی و افزایش وزن، گرفتگی عروق و از دست دادن حالت ارتجاعی رگ هاست.
به گفته وی ، پژوهش های صورت گرفته، حاکی از رابطه معکوس میان میزان جذب کلسیم شیر و چربی شیر است ، به این معنا که هر چه چربی شیر ببیشتر باشد، فرآیند جذب کلسیم را با اختلال همراه می کند .
این استاد دانشگاه توضیح داد: یک لیوان شیر کم چرب (240 سی سی ) دارای 90 کیلو کالری، یک لیوان شیر با چربی معمولی 120 کیلو کالری و یک لیوان شیر پر چرب دارای 150 کیلو کالری است که مقایسه این ارقام به خوبی نشان می دهد که مصرف شیر پرچرب، افزایش وزن مصرف کنندگان را به همراه دارد .
وی گفت: یک چهارم افراد نمی توانند لاکتوز شیر را تحمل کنند و این افراد به علت اینکه دچار نفخ و یا اسهال می شوند از مصرف آن خودداری می کنند در حالیکه این افراد می توانند از شیرهای بدون لاکتوز که در سالهای اخیر تولید شده ، مصرف کنند.
اجتمام **9022** شماره 016 ساعت 11:44 تمام
۰ نفر