سویا کلسترول بد خون را کاهش می دهد
..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/03
اجتماعی.بهداشت.سلامت
تهران - کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش
پزشکی گفت: مصرف پروتئین سویا منجر به کاهش کلسترول بد خون و افزایش
کلسترول خوب خون انسان می شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت ، فروزان صالحی افزود:روغن زیتون،
مغزها و دانه ها، حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند که اگر به میزان متوسط
استفاده شود به کاهش سطح کلسترل بد خون کمک می کند.
وی اظهار داشت: میوه ها و سبزی ها حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان (ضد
سرطان ) و همچنین مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن
آسیب به دیواره رگ ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و
عروقی می شود.
صالحی با اشاره به این که سبزیجات و میوه ها دارای ویتامین زیاد و فیبر
بالا هستند، تصریح کرد، میوه ها و سبزی ها جزو مهمی از یک رژیم غذایی
سالم هستند که مصرف روزانه و به مقدار کافی آن ها می تواند نقش مهمی در
پیشگیری و درمان بیماری های مزمنی چون دیابت نوع 2، بیماری های قلبی
عروقی، سکته مغزی، سرطان و چاقی داشته باشد.
به گفته وی، نان های سبوس دار مانند بربری، سنگک و نان جوی سبوس دار،
حاوی ویتامین B زیاد و همچنین کاهش دهنده چربی خون هستند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه درباره روغن مناسب گفت: بهترین روغن برای
افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق، روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای
پخت غذا است درحالی که روغن کانولا و روغن زیتون برای سالاد مناسب است.
وی با بیان این که مصرف ماهی نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامت قلب و عروق
قلب دارد، اظهار داشت: فقط ماهی هایی که کباب و یا با بخار پخته می شوند
، می توانند موجب سلامتی قلب و عروق شود در حالی که ماهی سرخ شده در روغن
و در حرارت بالا از این نظر، بی خاصیت است.
اجتمام **9022** **1569
شماره 006 ساعت 08:48 تمام