۵ اسفند ۱۳۸۸، ۰:۰۱
کد خبر: 6163542
T T
۰ نفر

خواص منحصر به فرد سیب از دیدگاه طب سنتی

۵ اسفند ۱۳۸۸، ۰:۰۱
کد خبر: 6163542
خواص منحصر به فرد سیب از دیدگاه طب سنتی # خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/12/05 اجتماعی.سلامت.خواص سیب تهران- میوه بهشتی سیب، علاوه برحفظ طراوت و شادابی پوست ، خواص بسیار زیادی دارد که می توان با مصرف این میوه ناراحتی های شایعی مانند خشکی و ترک خوردگی پوست، ناراحتی های معده و دیگر موارد را بهبود بخشید. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه سلامت هلث دیلی، خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون می شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE( نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می آورد. **سیب برای دندان ها و لثه ها مفید است اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری های دهان را از بین برده و دندان ها و لثه ها را تمیز می کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان ها و لثه ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری های لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری های لثه رنج برده اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامین C بهره مند شوند. مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان ها می گردد. مینای دندان را محکم تر می سازد و از جرم گرفتن دندان ها پیشگیری می کند. اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری کش بر دندان ها و لثه دارند . پژوهش های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته یک سیب ترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریبا تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می روند. جویدن سیب، عضلات فک را قوی تر می سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه ای ساده و طبیعی محسوب می شود. **سیب از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می کند یکی از بیماری هایی که به طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی ) و الکل بروز می کند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. هم چنین سیب میوه ای بسیار باارزش است ؟ چرا که هم چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره خون می شود. سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه می گردد. **سیب برای حافظه و مغز مفید است . سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می دهند مفید می باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت می کند. **سیب اثر آرام بخش دارد دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تاثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین های گروه ,B منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می شود. ** سیب به قلب سلامتی می بخشد سیب از معدود مواد غذایی است که کاملا بدون کلسترول بوده و به کاهش میزان کلسترول خون کمک می کند. سیب نه تنها به وعده غذایی شما هیچ کلسترولی نمی افزاید بلکه حتی این ماده مضر را ازخون شما می زداید. یک چهارم سیب تشکیل شده است از ماده ای به نام پکتین که فیبر محلولی است که میزان کلسترول Ldl خون را از طریق کاهش جذب چربی کاهش می دهد. هم زمان پکتین میزان کلسترول Hdl یا همان کلسترول خوب بدن شما را که برای مصارفی همچون تولید هورمونها مورد نیاز هستند افزایش می دهد. افزایش سطح کلسترول خوب منجر به کاهش خطر بیماریهای قلبی می شود. همچنین خوردن سیب و یا تنها بو کشیدن آن باعث پایین آمدن فشار خون می شود. **سیب قند خون را پایین می آورد. سیب خبر خوبی برای افراد مبتلا به قندخون بالا (دیابت )، قند خون پایین ( هیپوگلیسیمیک ) و دیگرانی است که به شدت نسبت به افزایش یا کاهش میزان قند خون خود حساس هستند. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در یک عدد سیب باعث می شود که قند خون یا همان گلوکز خون ثابت بماند و به هر جال وجود ثبات در میزان قند خون بر اشتهای شما نیز لگام می زند. **سیب از عفونت پیشگیری می کند. بررسی نشان می دهد آنهایی که بیشتر سیب می خورند کمتر دچار سرما خوردگی یا عفونتهای قسمتهای فوقانی دستگاه تنفسی شده و عموما کمتر بیمارمی شوند.
برخی بر این باورند که اب سیب ویروس های عفونتزا را می کشد. **مصرف سیب به هضم کمک می کند. سیب سرشار از "فیبر" عنصر زبرینه ای است که باعث می شود همه چیز به روانی در دستگاه گوارش حرکت کند. یک سیب متوسط 9 تا 10 گرم فیبر داشته بخش قابل توجهی از 20 تا 35 گرم نیاز روزانه بدن ما را در این مورد تامین می کند. **گاز زدن سیب مفید برای لثه ها جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می دهند که ذرات غذای مانده در پشت لثه ها و دندانهای شما را پاک کند و فساد دندان و بیماری لثه ها را از شما دور سازد. حتی کسانی که قبلا از بیماریهای مزمن لثه رنج می برده اند خواهند توانست از منافع ناشی از ویتامین سرشار موجود در سیب - ویتامینی که از حساسیت لثه ها و دندانهای آنها می کاهد- برخوردار شوند. **سیب از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند سیب حاوی کافئیک شیمیایی یا اسیر کلوروژنیک می باشد. مطالعات به انجام رسیده بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ترکیب می تواد به عنوان یک ضد سرطان عمل کند. **سیب سرشار از ویتامین است . سیب سرشار از ویتامین های A B1, B2, B12, E, و ,K اسید پانتوتونیک، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک و کولین است. مقادیر این ویتامین ها در انواع گوناگون سیب متفاوت است. پوست سیب حاوی کاروتن می باشد. تقریبا نیمی از ویتامین C در پوست سیب وجود دارد و سیب های کوچک در مقایسه مقدار بیشتری پوست دارند. انواع سیب منابع بسیار خوبی برای تامین ویتامین C محسوب می شود. سیب دارای مقدار بسیار ناچیزی ویتامین K است. **خواص داروئی: 1)سیب یک میوه قلیایی است و تمیزکننده بدن است و بعلت درا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد 2)سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار برد . بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود .سیب را می توان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلان استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین و ویتامین های آن حفظ می شود. 3)شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید. 4)سیب دارای مقدر زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک می کند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند. 5)خوردن سیب یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است 6)دم کرده برک درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه میباشد. 7)نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرمخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است. 8)سیب مقوی کبد و اشتها آور است. 9)سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را درد 10)سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است . 11)سیب حرارت را از بدن خارج می سازد . 12)سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف می کند. 13)خوردن سیب حتی برای آنهایی که بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد. 14)کسانیکه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند . 15)دم کرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است 16)سیب داروی خوبی برای درمان زخم ها می باشد 17)سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدر زیادی پکتین می باشد 18)آب سیب را حتی می توان برای تنقیه استفاده کرد . این تنقیه برای بیماریهای روده بسیار موثر است. 19)پوست سیب را مانند چائی دم کنید و بیاشامید این اچئی بهترین دوست کلیه است . 20)آب سیب را با ابمیوه گیری در منزل تهیه کنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم ای خود را از دست می دهد . 21)آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی درد بخصوص برای از بین بردن چین و چروک پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده کنید. استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست سیب پخته است سیب رابپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را بصورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آنرا بردارید . اجتمام **ز.س.1599
۰ نفر