۲۷ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6180381
T T
۰ نفر
بوستان های ویژه بانوان ، رویکرد واقع گرایانه به یک نیاز اجتماعی ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/27 اجتماعی.بوستان.زنان احداث بوستان های ویژه زنان که به تازگی در دو نقطه از پایتخت افتتاح شده و در دو نقطه دیگر در حال ساخت است با استقبال زنان تهرانی و واکنش های متفاوت مسوولان و کارشناسان مواجه شده است.
به گزارش روز شنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا، این بوستان ها فضایی را برای زنان ایجاد کرده تا آزادانه به تفریح و ورزش بپردازند و همچنین که با توجه به نقش انکار ناپذیر زنان در تحولات جامعه این اقدام در توسعه سلامت و روحیه آنها برای انجام فعالیت های مختلف روزمره تاثیر بسزایی دارد.
اگرچه این بوستان ها به عنوان تجربه ای نو با برخی کاستی ها و مشکلات نیز مواجه است اما فرصتی ایجاد کرده تا نشاط اجتماعی زنان را دو چندان کند.
بوستان زنان ،شهر زنان یا آنچه اکنون پارک مادر خوانده می شود، بدون مشرفیت در سه نقطه تهران، جنوب افسریه و جنب پارک آبی آزادگان در منطقه ای به مساحت 27 هکتار، دیگری در انتهای پارک قائم در منطقه یافت آباد و پارک آخر در جنب پارک چیتگر در غرب تهران احداث خواهد شد.
شهر زنان امکانات متنوعی مانند سالن بسکتبال، والیبال، استخر شنای سرپوشیده، زمین فوتبال گل کوچک، آمفی تئاتر رو باز، جاده سلامتی، مسیر دو کیلومتری پیاده روی دور تا دور پارک، پیست دوچرخه سواری، رستوران، کافی شاپ و مرکز خرید را شامل می شود، همچنین کارکنان و حراست این پارک ها همه زن هستند.
ارتفاع دیوار اطراف پارک پردیس بانوان تهران در منطقه افسریه حدود سه متر است ، جنب دیوارها از داخل سه ردیف گونه های گیاهی که در زمستان هم سبز باشند، کاشته شده تا امکان هر گونه دیدی به داخل پارک از بین رود.
ایجاد شرایطی که در آن زنان بتوانند از فضاهای مختص به خود استفاده کنند، قبلا در برخی کشورها تجربه شده، اما به نظر می رسد که تجربه هیچ کشوری در این خصوص قابل تعمیم به کشورهای دیگر نیست.
در همین حال ایجاد فضاهای مخصوص زنان در کشورهای اسلامی، شاید بیشترین توجه را به خود جلب کند، زیرا بانوان دراین کشورها ایجاد چنین فضاهایی را یک نیاز جامعه می دانند.
بسیاری از کارشناسان از ایجاد فضاهای ویژه بانوان حمایت می کنند ومعتقدند : اجرای درست آن می تواند در کاهش افسردگی و بی تحرکی زنان دراقشار مختلف موثر باشد.
بسیاری از زنان بویژه آنهایی که دراین اماکن حضور یافته و از امکانات آن استفاده کردند احداث چنین پارک ها وفضاهایی ، را اقدامی رضایتبخش عنوان کرده ومعتقدند که این پارک ها علاوه بر افزایش احساس خرسندی درزنان، سبب می شود تا فرصت های خاص برای آنها ایجاد کند.
لاله افتخاری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با مثبت ارزیابی کردن احداث و فعالیت بوستان های زنان تاکید کرد: بوستان ها بانوان ، این فرصت را ایجاد می کنند که زنان نیز همچون مردان امکان حضور آزادانه را در فضاهای شهری داشته باشند و بتوانند به درستی به ورزش و تفریحات سالم بپردازند.
وی با بیان اینکه اکنون در برخی کشورهایی که مساله حجاب در آنها وجود ندارد شاهد اختصاص فضاهای خاص برای خانم ها هستیم گفت: نباید با دید منفی به این اماکن نگاه کرد و آن را عاملی برای جداسازی زن و مرد در جامعه دانست.
افتخاری اظهارداشت: براساس احکام شرعی، زنان حق برابر با مردان برای حضور در جامعه با رعایت موازین اسلامی دارند و بوستان های بانوان فرصتی مناسب برای این حضور است.
به گفته این عضو مجلس شورای اسلامی نمایندگان برخی شهرها نیز خواستار احداث بوستانهای زنان در شهرهای متبوع هستند که نشان از فراگیر بودن استفاده از این امکان در میان عموم زنان جامعه دارد.
پیشتررئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز اعلام کرده بود: دولت بدون دریافت هیچ هزینه ای اینگونه امکانات ورزشی و رفاهی را به صورت آزاد و شرعی در اختیار بانوان قرار داده است و این اقدام جای تشکر و قدردانی دارد نه انتقاد .
زهره طبیب زاده نوری تصریح کرد: نباید اختصاص برخی مکان ها و امکانات ویژه به بانوان را در ایران پیگیری کرد بلکه این موضوع در کشورهای اروپایی و غربی نیز وجود دارد .
شماره 045 ساعت 17:39 تمام
۰ نفر