۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6181156
T T
۰ نفر
جولان دلالان در میادین میوه/ شهرداری: نمی توانیم کاری کنیم ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/08/12 اجتماعی.شهرداری .میوه میادین میوه و تره بار تهران از میدان مرکزی میوه گرفته تا میادین خرده پای شهر این روزها جولانگاه دلالانی است که با فامیل بازی و استفاده از روابط خاص به تاثیرگذاری مستقیم در قیمت میوه و تره بار می پردازند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، میدان مرکزی میوه شهر تهران در ابتدای جاده بهشت زهرا سالهاست حجره دارانی را به خود دیده که با سرقفلی غرف این میدان تاثیرگذاری مستقیم در نرخ میوه داشته که اجاره دادن این غرف به افراد غیر و نبوده نظارت از سوی مسوولان بر قیمت و کیفیت میوه های این حجره ها موجب شده تا قیمت ورودی و خروجی میوه به این میدان دو تا سه برابر تفاوت داشته باشد.
از سویی میوه هایی که در غرف میادین میوه و تره بار تحت نظارت شهرداری تهران عرضه میوه شود نیز با دلال بازی افراد سودجو مواجه شده به گونه ای که یا قیمت میوه ها با کیفیت آنها همخوانی ندارد یا قیمت ها به گونه ای است که در توان خرید افراد کم درامد جامعه هم نیست.
اینکه چرا هیچ نظارتی بر فعالیت دلالان چه در میدان مرکزی میوه و چه در میادین میوه و تره بار شهرداری نیست سوالی است که مدیرعامل جدید میادین میوه و تره بار شهرداری تهران که چند ماهی است بر صندلی ریاست میادین میوه نشسته پاسخ روشنی برآن نمی یابد.
حسین صفایی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی ایرنا در پاسخ به اینکه چرا نظارتی بر دلال بازی های میادین میوه نیست گفت: دلال بازی ؟ اگر منظور دلال بازی های میدان مرکزی میوه تره بار است که شهرداری هیچ دخالتی در آن نمی تواند داشته باشد، چرا که از سال 76 که میدان مرکزی میوه تهران به مکان فعلی منتقل شد، غرفه داران سرقفلی غرفه ها را خریده و مالک آن هستند و از لحاظ حقوقی نمی تواند دخالتی در فعالیت آنها داشت.
وی افزود: تمامی غرف میدان مرکزی میوه دارای مالک شخصی است که خود به خرید و فروش و نرخ گذاری میوه اقدام کرده که باید در این زمینه دولت چاره ای بیاندیشد.
به گفته وی، برخی صاحبان غرف میدان مرکزی میوه - که به نوعی ترانزیت میوه شهر تهران است - در سال های قبل فوت کرده و اگر زنده باشند نیز توان کار ندارند و به همین دلیل غرفه ها را اجاره داده اند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران تصریح کرد: طبیعتا اجاره دادن این غرفه ها به افرادی که معلوم نیست با چه صلاحیتی غرفه دار شده اند موجب افزایش قیمت میوه در میدان مرکزی میوه می شود.
به گفته صفایی، نه شهرداری تهران و نه وزارت بازرگانی هیچ نظارت و دخالتی در کیفیت و قیمت میوه های میدان مرکزی میوه نداشته و این سبب سودجویی هایی در این میدان شده است.
وی ادامه داد: در میدان های میوه زیر نظر شهرداری تهران شرایط متفاوت است و با افزایش نظارت ها سعی در کنترل دلال بازی ها داریم اگرچه در یک سوم از غرفه ها همچنان زمینه فعالیت دلالان وجود دارد.
صفایی با اشاره به اینکه حدود 1800 غرفه در میادین میوه تهران فعال است گفت: دو سوم از این غرفه ها که شامل غرفه هایی مثل عرضه کالاهای بازرگانی، قند و شکر، لوازم التحریر، مواد پروتئینی و دیگر اقلام می شود که به نرخ روز و از طریق مزایده واگذار می شود و امکان دلال بازی در انها وجود ندارد وی تصریح کرد: اما در یک سوم از غرفه ها که شامل غرفه های عرضه میوه و تره بار و مواد لبنی می شود به دلیل آنکه باید براساس نرخ های مصوب شورای شهر واگذار شده و هم اکنون نیز این قیمت ها با قیمت های روز بازار فاصله دارد زمینه فعالیت دلالان را فراهم می کند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با اشاره به اینکه در مهرماه امسال مسوولان تمامی غرفه های میادین تغییر کرده اند تصریح کرد: آیین نامه انضباطی جدید فعالین غرفه داران میادین میوه نیز تدوین شده که بلافاصله پس از اطلاع از واگذاری غرفه ها به دلالان قرارداد با مستاجر اصلی غرفه لغو و به متقاضی دیگر که باید تولیدکننده باشد واگذار می شود.
به گفته وی برای حذف دلال بازی در میادین میوه شهرداری باید شورای شهر فکری عاجل کند.
وی یکی از راهکارهای اجرایی حذف دلالان را واگذاری غرفه ها به تشکل های تولیدی عنوان کرد که هم اکنون در بخش عرضه مواد پروتئینی در میادین میوه آغاز شده است.
شماره 029 ساعت 14:52 تمام
۰ نفر