۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6197706
T T
۰ نفر
سلولهای بنیادین به کمک بیماری چشمی ژنتیکی می شتابند ..................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 22/02/86 خارجی.علمی.پزشکی.سلول بنیادین.چشم محققان دانشگاه سین سیناتی آمریکا در جدیدترین تحقیقات خود نشان دادند می توان از سلولهای بنیادین مغز استخوان بزرگسالان برای کمک به درمان یک نوع بیماری ژنتیکی خاص چشمی استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا، پژوهشگران با انجام آزمایش هایی بر روی موش ها، نشان دادند سلولهای بنیادین مغز استخوان می تواند با تغییر نقش خود پروتیین طبیعی "کراتوکان keratocan" که در رشد قرنیه نقش دارد، تولید کند.
این توانایی سلولهای مغز استخوان برای تغییر عملکرد به سوی تولید سلولهای تولیدکننده پروتئین کراتوکان میتواند ابزاری را برای درمان ناهنجاری رشد سلولهای قرنیه در افراد فراهم کند.
محققان در آزمایشگاه ناهنجاری هایی را در قرنیه به تقلید از جهش ژنتیکی چشم انجام داده و سپس سلولهای بنیادین مغز استخوان را به این قرنیه تزریق کردند تا ببیند آیا این سلولها در جهش های ایجاد شده تغییری ایجاد می کنند یا خیر.
این تحقیق نشان داد که پس از تنها یک هفته ناهنجاری قرنیه در حیواناتی که سلولهای مغز استخوان به آنها تزریق شده بود، تغییر شکل دادند و التیام یافتند.
محققان دریافتند سلولهای بنیادین مغز استخوان می توانند در روند شکل گیری بافت های رابط شرکت داشته باشند. دانشمندان اکنون در حال برنامه ریزی یک آزمایش بالینی هستند که در صورت موفقیت، این روند می تواند به پیشگیری از نابینایی در نسل های آینده که دچار بیماری های ژنتیکی قرنیه رنج می برند منجر شود.
این گروه تحقیقاتی همچنین اعلام کرد اگرچه پیوند قرنیه تا حدودی موفقیت آمیز بوده است اما همیشه مشکل افراد رابر طرف نمی کند. هنگامی که سلولهای اهدایی پس از چند سال از بین می روند بیماری قرنیه ای اغلب دوباره عود می کند.
محققان بر این عقیده اند که چنانچه بتوانند سلولهای بنیادین را درون قرنیه قرار دهند، قادر خواهند بود عملکرد از دست رفته ژن جهش یافته را ترمیم کنند. در این صورت سلولهای بنیادین خواهند توانست خود را بازسازی کنند و درمان را حتی اگر همیشگی نباشد، مدت زمان طولانی تری موثر نگاه خواهند داشت.
علمی./2354/1786 شماره 087 ساعت 41:13 تمام انتهای پیام E22.13-41-30
۰ نفر