۹ خرداد ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6201273
T T
۰ نفر
پزشکان: اطلاعرسانی گسترده درمورد عوارض زیانبار مصرف دخانیات ضروری است ....................................................................
قزوین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/03/86 داخلی.اجتماعی.دخانیات.
پزشکان قزوینی معتقدند که برای جلوگیری از گسترش مصرف سیگار و مبارزه با دخانیات، اطلاع رسانی درخصوص عوارض ناشی از استعمال این مواد باید در سطح گسترده ادامه یابد.
این پزشکان سیگار را عامل مهمی در ابتلا به سرطان های ریه، دهان، گلو، حنجره و مثانه می دانند.
در حالی که متخصصان قلب و عروق استعمال دخانیات را مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی و عروقی اعلام می کنند، 50 درصد مردان 35 تا 44 ساله و یک سوم مردان 25 تا 30 ساله استان قزوین سیگار می کشند.
مطالعات مرکز بهداشت استان قزوین نشان می دهد، از 16 مرک روزانه در این استان شش مورد آن به علت بیماری های قلبی و عروقی است که 8/33 درصد مرک و میرها را شامل شده و این رقم در کشور به 40 درصد می رسد.
یک متخصص قلب و عروق در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، دخانیات را عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی ذکر کرد و گفت: در استان قزوین بیماریهای قلبی و عروقی اولین علت مرک و میر محسوب می شود.
دکتر حمیدرضا جوادی با بیان اینکه کشورهای غربی کارهای وسیعی برای مبارزه با دخانیات انجام داده اند،افزود: هراندازه غربی ها از مصرف دخانیات دور شوند، فشار بازار دخانیات بر کشورهای درحال توسعه بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم برای رهایی از مشکلات، فشارها و خستگی های روزانه سیگار مصرف می کنند، اظهار داشت: مصرف سیگار تاثیری بر رفع مشکلات ندارد و در میانسالی افراد متحمل ضررهای جانی و اقتصادی می شوند.
جوادی ادامه داد: دراین راستا دستگاه های فرهنگی باید برنامه های مناسبی برای پیشگیری از اعتیاد جوانان و آشکار کردن زیان های مالی، بهداشتی و اجتماعی ناشی از مصرف دخانیات تدوین و اجرا کنند.
یک متخصص قلب و عروق مرکز آموزش درمانی بوعلی سینای قزوین در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: دود مواد دخانی بخصوص قلیان می تواند یکی از عوامل خطر برای سکته قلبی بویژه در محل های تجمع مثل قهوه خانه یا در خانه توسط اطرافیان باشد.
دکتر محمدمهدی دایی افزود: به تصور جوانان، استفاده تفریحی از پیپ یا قلیان هیچ ضرری به بافت های بدن نمی رساند، درحالی که این تصور غلط و عوارض قلیان بیش از سیگار است.
وی اظهار داشت: مصرف مواد دخانی احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نظیر سکته های قلبی و مغزی را افزایش می دهد، حتی افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار هستند بیشتر در معرض بیماری قلبی و عروقی و انواع سرطان ها قرار می گیرند.
دایی خاطرنشان کرد: بیماری هایی نظیر دیابت، پرفشاری یا چربی خون قابل تعدیل است، ولی مواد دخانی تنها عامل خطر بیماری قلبی است که قابل حذف می باشد.
متخصص گوش، حلق و بینی مرکز آموزشی درمانی قدس قزوین نیز مصرف دخانیات در میان جمعیت جوان کشور را نگران کننده دانست و گفت: این امرموجب افزایش انواع سرطان ها بویژه سرطان حنجره میان جوانان خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دکتر مسعود کاظمی افزود: مصرف مواد دخانی موجب از بین رفتن حس های چشایی، بویایی و همچنین منجر به رشد مو روی پرزهای زبان می شود.
کاظمی با بیان اینکه "کمتر از پنج درصد سرطان حنجره درافراد غیر سیگاری رخ می دهد"، تاکید کرد: بنابراین مصرف نکردن مواد دخانی از بروز سرطان حنجره پیشگیری می کند.
وی اظهار داشت: رسانه ملی، مطبوعات و دستگاه های فرهنگی باید با تولید برنامه های آموزشی و بیان عوارض مصرف مواد دخانی جوانان را نسبت آثار آن آگاه کنند زیرا مواد دخانی بتدریج انسان را به کام مرک می کشاند.
این متخصص یادآور شد: 95 درصد سرطان حنجره در مردان سیگاری بالای 40 سال اتفاق می افتد، افراد سیگاری که سیگار را ترک می کنند شش سال طول می کشد تا بافت های بدنشان از سموم سیگار پاک شود.
رییس مرکزبهداشت شهید بلندیان قزوین، دخانیات را فرآورده وارداتی عنوان کرد و گفت: سالانه حدود 50 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می شود که بیشتر آنها وارداتی یا قاچاق است و درآمدهای هنگفت آن به کشورهای دیگر سرازیر می شود.
دکتر سعید اسکویی با بیان اینکه "سیگار دارای نوعی ماده نیکوتین است که باعث اعتیاد می شود"، اظهار داشت: مصرف دخانیات موجب کاهش اشتها، افزایش ضربان قلب و فشارخون، انقباض عروق، ترشح زیاداسید معده و زخم معده می شود.
وی درمورد عوارض مصرف سیگار در نوجوانان و زنان باردار گفت: این عوارض باعث عفونت ریوی، برونشیت، حملات آسمی و کاهش تمرکز ضریب هوشی و در زنان باردار موجب زایمان زودرس و تولد کودک کم وزن می شود.
این مسوول افزود: متاسفانه بیماریها و مشکلات مربوط به استعمال دخانیات بصورت مزمن و درمدت زمان طولانی خود رانشان می دهد، به همین دلیل افرادی که دخانیات استعمال می کنند تا زمانیکه دچار بیماری نشوند، به معضلات آن پی نمی برند.
وی یادآورشد: برای جلوگیری از گسترش مصرف سیگار و مبارزه با دخانیات، درخصوص عوارض ناشی از استعمال دخانیات باید در سطح گسترده اطلاعرسانی شود.
ک/4 7394/616/684 شماره 117 ساعت 10:13 تمام انتهای پیام E09.08-10-13
۰ نفر