۱۲ اسفند ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6220561
T T
۰ نفر
ماست مانع از عقب رفتن لثه و افتادن دندانها می شود .................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/12/86 علمی.خارجی.پزشکی.دندان خوردن ماست و دیگر غذاهای سرشار از اسید لاکتیک می تواند مانع عقب رفتن لثه ها و افتادن دندانها شود.
به گزارش فیزورگ، دکتر یوهی شیرو شیازاکی و همکارانش دریافتند مصرف ماست و نوشیدنی های حاوی اسید لاکتیک بطور چشمگیری با بهتر شدن سلامت لثه ها مرتبط است.
اما به گفته شیمازاکی شیر و پنیر چنین خاصیتی ندارند.
بیماری لثه (پریودنتال ) بیماری باکتریایی مزمنی است که با عقب رفتن لثه ها و افتادن دندانها در بزرگسالان ارتباط دارد.
شیمازاکی از دانشگاه کیوشو در فوکودا ژاپن می افزاید برای درمان این بیماری، جدا از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، اقدامات موثر چندانی نمی توان کرد.
نتایج این تحقیقات در نشریه پریودنتولوژی منتشر شده است.
تحقیق پیشین نشان داده بود افرادی که میزان زیادی فرآورده های شیری مصرف می کنند کمتر به بیماری لثه مبتلا می شوند اما مشخص نشده بود کدام یک از فرآورده های شیری بیش از بقیه در این موضوع مفید است.
گروه تحقیقاتی شیمازاکی شدت بیماری لثه را در 924 زن و مرد 40 تا 79 ساله و مصرف شیر، پنیر و غذاهای حاوی اسید لاکتیک آنها را بررسی کردند.
این پژوهشگران دریافتند بیمارانی که بیماری پریودونتال پیشرفته ای داشتند، بیشتر از کسانی که این بیماری در آنها محدود تر بود، کمتر غذاهای حاوی اسید لاکتیک مصرف می کردند.
آنهایی که روزانه 55 گرم و یا بیشتر ماست و یا نوشیدنی های حاوی اسید لاکتیک مصرف می کردند در مقایسه با آنهایی که غذاهای حاوی اسید لاکتیک مصرف نمی کردند نشانه های کمتری از بیماری جدی لثه داشتند.
عواملی مانند سن، جنسیت، استعمال سیگار، مصرف الکل، مسواک زدن مداوم، قند خون و میزان کلسترول دراین تحقیق مد نظر قرار داده شده بود.
علمی 1786**2354** شماره 014 ساعت 09:39 تمام
۰ نفر