وزارت بهداشت:گندزدایی آب از عوامل مهم درپیشگیری ازبیماریهای روده ای است
۲۸ خرداد ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر:
6291591
وزارت بهداشت:گندزدایی آب از عوامل مهم درپیشگیری ازبیماریهای روده ای است
#
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 28/03/85
داخلی.اجتماعی.بهداشت.آب.
رییس اداره بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت گفت: گندزدایی آب از عوامل
مهم در پیشگیری از بیماریهای روده ای است.
مهندس "محمد جواد دست آموز" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا
افزود: گندزدایی آب در محل مصرف، با استفاده از کلر به موازات تهیه و
تدارک مخازن مطمئن برای مردمی که به آب سالم بطور معمول دسترسی ندارند و
انجام آموزشهای بهداشتی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای روده ای
است.
دست آموز،اظهار داشت: گندزدایی آب یک فرآیند از عملیات تصفیه است که در
نتیجه آن، باکتریهای موجود در آب از بین می روند.
وی، افزود: تامین آب آشامیدنی سالم یکی از مهمترین نیازهای انسان است،
که باید خانواده ها از چگونگی عملیات گندزدایی آب آشامیدنی درشرایط بحرانی
و نحوه کسب اطمینان از سلامت آب مصرفی، آگاه باشند.
دست آموز،اظهار داشت: یک فرد می تواند با داشتن حداقل یک لیتر آب برای
آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز زنده بماند.
وی، یادآور شد: اما طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، تامین حداقل هفت
لیتر آب در روز برای هر نفر در مدت زمان کوتاه و بعد از آن حداقل 20 لیتر
در روز، برای یک نفر ضروری است.
دست آموز، تاکید کرد: ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی،
میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.
رییس اداره بهداشت آب وفاضلاب وزارت بهداشت،به تشریح راههای گندزدایی
آب پرداخت و گفت:باید توجه داشت چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای
گندزدایی آب را دارید و بر چسب ظرف به روشنی نشان دهنده خصوصیات آن نیست،
ضرورت دارد در هنگام جابجایی ظرف ، نهایت احتیاط به عمل آید.
دست آموز،افزود: زیرا این مواد خطرناک و سمی بوده و باید آنها در
محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت ودسترس کودکان نگهداری شوند وبه اطلاعاتی
که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء مصرف، توجه خاص شود.
وی، گفت: بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت سه دقیقه جوشاند و پس از
اینکه خنک شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب ، باید
آن را چند بار در دو ظرف جابجا کرد.
دست آموز افزود: همچنین به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت می کنند،
توصیه می شود غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیموترش دارای
اسید بوده و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن می شود.
وی، آلودگی آب و عدم وجود بهسازی محیط را علت بسیاری از بیماریهای
مرتبط با آب در کشورهای درحال توسعه دانست.
دست آموز، ادامه داد: براساس برآوردهای انجام شده، یک میلیارد نفر از
دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و حدود دو میلیارد نفر از
امکانات کافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهره مند نیستند.
به گفته وی، به این ترتیب یک چهارم از جعمیت دنیا به خصوص در مناطق
روستایی به آب آشامیدنی سالم و خدمات بهسازی محیط دسترسی ندارند.
دست آموز، با بیان اینکه بیماریهای روده ای همچون اسهال ها که در نتیجه
استفاده از آب آلوده و نداشتن شرایط بهداشتی محیط زندگی بوجود می آیند،
افزود:اسهال عامل مرک و میر 7/1 میلیون کودک در سال در دنیا است.
وی، اسهال را شایعترین علت سوء تغذیه در کودکان دانست که می تواند
موجب مرک و میر و یا آسیب های همیشگی در رشد جسمی و عقلی آنها شود.
اجتمام/ 9114 / 1564