۲۶ مرداد ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6332095
T T
۰ نفر

بوی بد دهان را جدی بگیرید

۲۶ مرداد ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6332095
بوی بد دهان را جدی بگیرید # اصفهان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/05/84 داخلی .اجتماعی .پزشکی .دهان پزشکان متخصص می گویند:"هالیتوزیس "(Halitosis) یا بوی بد دهان،ممکن است بر اثر بیماریهای مختلف باشد و باید جدی گرفته شود. به گفته آنان،در بسیاری از موارد شخص مبتلا به این ناراحتی ممکن است متوجه بوی بد دهان خود نشود و این در حالی است که این مساله به برقراری ارتباط اجتماعی افراد نیز لطمه می زند. دکتر "کوروش رحیمی " رییس انجمن داندانپزشکان سازمان نظام پزشکی استان اصفهان گفت: افرادی که دهان آنها بو می دهد ممکن است مبتلا به نارسایی کلیه شده باشند و بوی شبیه سیب گندیده یا استون ، خبر از ابتلای فرد به بیماری دیابت می دهد. وی افزود: در نارسایی کبد هم دهان بوی خاص تلخی می دهد و در بیماری آبسه ریه، دهان بوی مدفوع می دهد. وی اضافه کرد: در بسیاری موارد منشاء بوی بد در دهان است، اما بیماری های متعددی نیز سبب ایجاد بوی بد دهان می شود که مهمترین آنها بیماریهای دستگاه تنفسی، عفونتهای دهان (التهاب لثه ) عفونت سینوس (بیماری های بینی )،بیماری- های گوارشی (سرطان مری ) و مسمومیت فلزی (استنشاق هوای آلوده ) است. رحیمی گفت:بوی بد دهان ممکن است بر اثر بیماری های اعصاب و روان نیز باشد که در این صورت بوی بد، حقیقی نیست بلکه از توهمات فردی نشات می گیرد. وی اظهار داشت: افراد چنانچه سرفه، خلط چرکی، سینوزیت و سر درد، ناراحتی کبدی، کلیوی و یا دندان خراب دارند و یا لثه های آنها پیوره دارد و هنگام مسواک زدن خونریزی می کند، باید به پزشک مراجعه کنند. این پزشک متخصص تاکید کرد: افراد نباید به خیال اینکه دندان آنها تمیزتر می شود محکم مسواک بکشند چون علاوه براینکه لثه هایشان آسیب می بیند به مینای دندان نیز آنها آسیب می رسد. دکتر"سید حسین علوی املشی" جراح و دندانپزشک نیز گفت: منشاء بوی بد دهان در 80 درصد موارد از دهان است و مابقی مربوط به بینی و مسیرهای بویایی ، لوزه ها و ناراحتی های گوارشی و تنفسی است. وی افزود:بوی بد دهان که بیشتر پس از خواب استشمام می شود ناشی از اثرات متابولیسم یا کتری های دهان است که با انسان همزیستی دارند و بر روی خرده غذاها، پلاکهای دندانی و بزاق قرار دارند. وی افزود:در این حالت تجزیه پروتئین ها موجب تولید موادی با گروه های تیول آزاد و متصاعد شدن گاز فرار سولفیدی با بوی شبیه تخم مرغ فاسد یا بوی سوختگی ، مدفوع ، استون ، کادوارین که در اجساد وجود دارد، پاترسین که در گوشت فاسد است و ایزووالویک اسید که بوی پای عرق کرده است، می شود. علوی املشی گفت: قسمت کاملا عقبی دهان منبع اصلی بوی بد دهان است که بسختی با بزاق دهان تمییز می شود و دارای فرورفتگی های کوچک است به همین دلیل باکتریها می توانند در آنجا پنهان و موجبات بد بویی دهان شوند. وی تصریح کرد: موارد دیگری مانند بهداشت ضعیف دهان،التهاب لثه، پوسیدگی دندان و گیر کردن خرده های غذا بین دندان و پروتز، پروتزهای کثیف ، سیگار، پیپ و...می تواند در بدبویی دهان دخیل باشد. وی با شاره به رواج بی حد و حصر جراحی زیبایی بینی و گونه گذاری افزود: این دسته از عملها جلوی تنفس از راه بینی و دهان را بسته و باعث خشکی دهان که موادبزاقش به نوعی باکتریهای بیماری زای دهان را از بین می برد، می شود.
وی گفت:از آنجا که قسمت عقب زبان منبع مهم و اصلی در تولید و تشدید بوی بددهان است،برای از بین بردن این مشکل بهتراست قبل از مسواک زدن دندانها، قسمت عقب زبان را به نرمی مسواک بکشند و بکوشند به حالت تهوع و غلبه، زبان را تمیز کنند. این دندانپزشک جراح تصریح کرد : مسواک زدن محکم علاوه بر زخم کردن زبان باعث از بین رفتن حس چشایی و قدرت تولید بزاق در دهان می شود. علوی املشی افزود: برای سالم نگه داشتن دهان و رفع بوی بد دهان، مراجعه به داندانپزشک و استفاده از دهانشویه توصیه می شود. وی گفت: برای آنکه از رشد باکتریها و تولید آن جلوگیری شود، بهتر است قبل از خواب از دهانشویه استفاده شود. وی تاکید کرد:خوردن صبحانه به دلیل این که بزاقهای دهان را افزایش می دهد و در تمیزکردن آن تاثیرگذار است نقش مهمی در جلوگیری از بوی بددهان دارد.
این دندانپزشک افزود: استفاده از غذاهای فانتزی و نوشیدنی های رنک دار در بروز بوی بددهان بی تاثیر نیست بنابراین شستن مکرر دهان با آب و یا تناول میوه در کنار مسواک زدن برای رفع بوی نامطبوع دهان و سلامتی دندانها توصیه می شود. 2356/607/543
۰ نفر