خوردن صبحانه، نقش اساسی در قدرت یادگیری دانش آموزان دارد
#
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/06/84
داخلی.اجتماعی.صبحانه.کودکان.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
گفت: خوردن صبحانه نقش مهم و اساسی در قدرت یادگیری ، خلاقیت و ابتکار
دانش آموزان دارد.
دکتر" فروزان صالحی" روز شنبه در آستانه بازگشایی مدارس به خبرنگار
اخبار اجتماعی ایرنا افزود: بخاطر اینکه دانش آموزان مقاطع تحصیلی مختلف ،
هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتایی بسر می برند، با مصرف
صبحانه، مغز از قند کافی به عنوان غذا و منبع انرژی استفاده می کند.
وی اظهارداشت: همچنین برای اینکه دانش آموزان اشتهای کافی برای خوردن
صبحانه داشته باشند ، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کنند و شبها
در ساعت معینی بخوابند تا صبح زود بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن
صبحانه داشته باشند.
صالحی ادامه داد: اگر مدت زمان ناشتایی طولانی تر باشد، نگهداری قندخون
در سطحی که مغز قادر به فعالیت طبیعی خود باشد، دشوارتر و یادگیری و
تمرکز حواس مختل می شود.
وی با اشاره به اینکه نخوردن صبحانه درصورتی که تداوم یابد تبدیل به
عادت می شود، گفت: این امر کمبود دریافت مواد مغذی روزانه مورد نیاز فرد
را موجب می شود که در وعده های دیگر جایگزین نخواهد شد.
صالحی، آگاهی کودکان و خانواده هایشان را از تاثیرات بد نخوردن صبحانه
امری ضروری دانست و گفت: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی که اغلب
مورد علاقه کودکان هستند، از ارزش غذایی بالایی برخوردارند.
این کارشناس ،نان، پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان ، کره ، مربا و
نان ، کره و خرما همراه با یک لیوان شیر را صبحانه هایی سالم و مغذی برای
کودکان سنین مدرسه دانست.
صالحی در ادامه به نقش میان وعده های غذایی در تغذیه دانش آموزان اشاره
کرد و افزود: دانش آموزانی که صبحانه نمی خورند حتما نیاز به میان وعده های
غذایی دارند.
وی ادامه داد: بهتر است دانش آموزان، لقمه های خانگی حاوی نان ، پنیر،
گردو ، تنقلات سنتی انواع مغزها، خشکبار و شیر را به عنوان میان وعده
غذایی استفاده کنند.
اجتمام / 2814/ 1564