بسته بندی هوشمند در صنایع غذایی با علم نانوتکنولوژی امکان پذیر است
۱۶ اسفند ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر:
6368514
بسته بندی هوشمند در صنایع غذایی با علم نانوتکنولوژی امکان پذیر است
#
تهران بزرک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/12/84
داخلی.اجتماعی.دامپزشکی.تغذیه.
رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان گفت : بسته بندی هوشمند
صنایع غذایی با استفاده از علم نانوتکنولوژی امکان پذیر است.
"نانو تکنولوژی یا نانو فناوری ، توانایی کار در سطح مولکولی یا اتمی
برای ایجاد ساختارهای بزرک و کاملا نو با سازمان دهی مولکولی است."
دکتر"آراسب دباغ مقدم" روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:
بسته بندی هوشمند به بسته بندی هایی گفته می شود که به شرایط محیطی واکنش نشان
داده و درصورت خراب و سوراخ شدن ، خود را تعمیر و ترمیم کرده و یا حتی
مصرف کننده را نسبت به وجودآلودگی و حضور عوامل بیماری زا آگاه می کند.
وی اظهار داشت: بسته بندی های هوشمند در صنایع غذایی به محض شروع فساد
درماده غذایی داخل بسته، از خود ماده نگهدارنده آزاد کرده وتغییرات دمایی،
ترشح رطوبت و مایعات را از ماده غذایی داخل بسته تشخیص داده و به مصرف ـ
کننده اعلام می کند.
رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان گفت : از دیگر کاربردهای
نانوتکنولوژی در صنایع غذایی، غذاهای مولکولی است.
وی اظهارداشت: برپایه پیشرفت هایی که درچندین سال آینده این علم خواهد
داشت نانو رباطها قادر خواهند بود، از کربن، هیدروژن و اکسیژن موجود در
آب یا هوا برای انسان غذا تولید کرده به گونه ای که دیگر برای تولید غذا
نیازی به مزارع کشاورزی و دامپروری نخواهد بود.
دباغ مقدم افزود: غذاهای مولکولی می تواند در داخل گردش خون به حرکت
در آمده و عروق را از بقایای چربی پاک کند.
وی افزود: از دیگر کاربردهای نانوتکنولوژی در علوم غذا، برچسب گذاری
و پایش مواد غذایی است به گونه ای که برچسب های طراحی شده از فاصله بسیار
دور نیز قابل اسکن بوده و صندوق دار در فروشگاه می تواند در یک لحظه تمام
خرید مشتری و تاریخ مصرف محصولات را کنترل کند.
به گفته وی نانوتکنولوژی دارای سه شاخه نانوفناوری مرطوب،خشک و محاسبه ای
است که ازنظر کاربردی درعلوم مختلف به خصوص درساخت وتولیدمواد،الکترونیک و
رایانه ای،پزشکی،داروسازی و بهداشت،هوانوردی و اکتشافات فضایی، محیط زیست
و انرژی، امنیت و دفاع ملی و علوم و صنایع غذایی کاربرد دارد.
تهرام/ت/2335/588