تغذیه نوزادان با شیر مادر خطر مرک را 20 درصد کاهش می دهد
#
تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی 14/02/83
خارجی.علمی.پزشکی.شیرمادر.نوزاد.
تازه ترین تحقیقات نشان می دهد احتمال مرک و میر نوزادانی که با شیر
مادر تغذیه می شوند در سال اول تولد 20 درصد کمتر از نوزادانی است که شیر
مادر نمی خورند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شیکاگو، پژوهشگران موسسه ملی علوم
بهداشت محیط زیست آمریکا 9 هزار مورد مرک اطفال را در 48 ایالت این
کشور تحت بررسی قرار دادند.
این محققان دریافتند احتمال مرک نوزادنی که شیر مادر می خورند در
اولین سال تولد 20 درصد کمتر است و هر چه مدت زمان شیردهی بیشتر باشد
میزان خطر مرک زودرس کودکان نیز کاهش می یابد.
70 درصد نوزادان آمریکایی به هنگام ترخیص از بیمارستان با شیر مادر
تغذیه می شوند اما در شش ماهگی از هر سه کودک یکی شیر مادر می خورد.
سایر تحقیقات نشان داده نوزادانی که شیرمادر می خورند کمتر مشکل
اضافه وزن و اختلالات رفتاری پیدا می کنند و از نظر هوشی نیز با سایر
نوزادان متفاوت هستند. میزان فشار خون این کودکان نیز در دوران بزرگسالی
کمتر از سایر افراد است.
انجمن پزشکان اطفال آمریکا به همه مادران توصیه می کنند نوزادان خود
را در سال اول تولد با شیر خود تغذیه کنند و در سال دوم نیز در صورت
امکان همین شیوه را ادامه دهند.
نتایج این مطالعه در شماره ماه مه مجله انجمن پزشکی کودکان آمریکا
" پدیاتریکس " به چاپ رسیده است.
علمی./1584/70