۲۷ مرداد ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6380035
T T
۰ نفر
وزارت بهداشت: مصرف زیاد روغن از علل اصلی مرک و میر بیماران قلبی است # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 27/05/83 داخلی.اجتماعی.روغن.بهداشت. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف زیاد روغن از علل اصلی مرک و میر بیماران قلبی ـ عروقی است. دکتر "ربابه شیخ الاسلام" روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: طی 10 سال اخیر افزایش مصرف روغن در بین مردم باعث شده بیشترین مرک و میر به علت بیماریهای قلبی عروقی در جامعه بروز کند. وی اظهار داشت: روغن های جامد، حدود 30 درصد چربی اشباع شده و 25 درصد "ایزومر ترانس" (نوعی از اسیدهای چرب که سبب افزایش زیادی در سطح کلسترول می شود) دارند. این مسوول در وزارت بهداشت و درمان افزود: در دو سال گذشته از سوی صنایع روغن همکاری مشترکی با وزارت بهداشت، آغاز شده تاایزومر ترانس و چربی اشباع شده در روغن ها را کاهش دهیم. شیخ الاسلام بااشاره به اینکه وزارت بهداشت، به دنبال تامین بیشتر سلامت مردم است، ادامه داد: اگر ایزومر ترانس روغن ها را دو درصد کم کنیم، می توانیم تا 25 درصد بیماریهای قلبی- عروقی را در کشور کاهش داد. وی گفت: اگر وزارت بازرگانی 50 درصد واردات روغن را به تولیدکنندگان روغن داخلی بسپارد و از بازارهای جهانی روغن های بهتری خریداری کند،آن وقت دست اندرکاران می توانند روغن های کم ترانستری را تولید کنند. مدیرکل دفتر جامعه بهبود تغذیه بااشاره به اینکه روغن های مایع موجود در کشور ایزومر ترانس ندارند، افزود: در روستاهای کشور 90 درصد مردم و در شهرها 80 درصد مردم روغن نباتی جامد مصرف می کنند. شیخ الاسلام تصریح کرد: نیمی از مردم به دلیل مصرف زیاد روغن در معرض عوارض خطرناکی قرار دارند و 22 درصد آنان بالای 30درصد انرژی شان را از چربی بدست می آورند. وی تصریح کرد: از امسال تولیدکنندگان روغن، موظفند بر روی بسته روغن درصد ترانس های موجود را بنویسند ومردم باید دقت بیشتری برآن داشته باشند.
دکتر "مرتضی عبداللهی" محقق انستیتو تغذیه کشور نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه در کشور شاهد روند افزایش روغن و چربی هستیم، گفت: چربی ها 25 درصد از انرژی مصرفی را تشکیل می دهند. وی افزود: روغن ها 59 درصد چربی هایی که به بدن می رسد را تامین می کنند و سازمان بهداشت جهانی نیز 15 تا 20 درصد مصرف روغن را به مردم توصیه می کند. عبداللهی با اشاره به اینکه 65 درصد چربی از منابع گیاهی و 35 درصد از منابع حیوانی است،ادامه داد:اشتغال زنان وافزایش تمایل به مصرف غذاهای آماده و سهم روغن های حیوانی در آن وافزایش شهرنشینی موجب رشد روند استفاده از روغن شده است. این محقق اظهار داشت: هم اکنون، 80 درصد روغن مصرفی مردم، روغن جامد و 20 درصد مایع است. عبداللهی با تاکید بر اینکه صنایع غذایی نقش مهمی در تغذیه و سلامت مردم دارند، تصریح کرد: استفاده از حرارت بالا هنگام طبخ روغن، ترکیبات شیمیایی نامطلوب ایجاد می کند. وی به مردم توصیه کرد که روغن را با شعله کم حرارت دهند و ادامه داد: حرارت دادن با شعله بالا باعث کدر، بدبو، غلیظ شدن روغن و دود کردن آن می شود. این محقق همچنین به هموطنان توصیه کرد که از روغن مایع برای پخت غذا و به عنوان روغن سالاد و از روغن مخصوص سرخ کردن برای برای موارد سرخ کردنی استفاده کنند. عبداللهی اضافه کرد: ماهی های چرب، همچون ماهی آزاد، کاد، کپور و روغن زیتون و مغزها از منابع بسیار خوب روغن هستند. وی تصریح کرد: روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب "امگا3" و روغن زیتون به دلیل دارا بودن "اسید اولئیک" به میزان زیادی برای سلامت قلب و عروق مفید است. اجتمام. / 2814/1805/
۰ نفر