۳ خرداد ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6504009
T T
۰ نفر
نسبت بازار سرمایه با اقتصاد ایران فاصله زیادی دارد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/03 اقتصاد.مشوق.سرمایه تهران- رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: هر چند بورس ایران رشد مطلوبی داشته اما به دلیل کوچک بودن پایه آن، هنوز با اقتصاد ایران فاصله زیادی دارد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، محمد نهاوندیان در همایش ملی پذیرش بنگاه اقتصادی در بورس، افزود: این در حالی است که بورس کشور رشد خوبی را نشان می دهد و این رشد نسبت به سایر بورس ها چشم گیر بوده است.
وی با اشاره به موانع پذیرش شرکت ها در بورس ؟ گفت: در حال حاضر که در سال نخست برنامه پنجم توسعه به سر می بریم، تامین رشد 8 درصدی اقتصاد به عنوان هدف و سیاست های اصلی این برنامه دیده شده که به اقدامات جدید در رشد بهره وری و رشد سرمایه گذاری نیاز دارد.
نهاوندیان افزود: اگر به هر طریقی وضعیت به کارگیری منابع و کاهش ظرفیت های معطل مانده را محاسبه کنیم، به صدها هزار میلیارد تومان سرمایه طی پنج سال نیاز داریم. لذا چگونه می توانیم این میزان منابع را تامین و افزایش سرمایه را ایجاد کنیم.
وی با بیان این که تحقق این هدف از دو طریق تامین سرمایه و تجهیز سرمایه صورت می گیرد، گفت: در تامین سرمایه باید نرخ پس انداز مالی افزایش پیدا کند و باید به دنبال منابع باشیم.
نهاوندیان اظهار داشت:راه دیگر تجهیز منابع است، در حالی که گاهی منابع مورد نیاز را در اختیار داریم، ولی نمی توانیم آن را به جایی که مورد نیاز است، برسانیم زیرا زمانی که التهاب ها و نوسان ها در پس اندازهای مردم مشاهده می شود، به معنی این است که نتوانستیم تجهیز لازم را در اقتصاد صورت دهیم.
وی با بیان آنکه ،در سال های اخیر قدم های مناسبی در رشد و تکمیل بازار سرمایه برداشته شده و با تصویب قانون بازار نهادهای قانونی لازم شکل گرفته است، گفت: اگر بخواهیم در حوزه های اقتصادی پیام اعتماد بدهیم و بگیریم یکی از مولفه های آن ثبات سیاست ها و مدیریت است.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اظهارداشت: البته معرفی ابزارهای جدید، تاسیس بازار فرابورس و ارقامی که در حجم معاملات بورس ارائه شد، امیدوارکننده است، ولی برای اقتصادی مانند اقتصاد ایران انجام این تلاش ها کافی نیست.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار شاخص های رقابت پذیری ایران در گزارشی جهانی ارائه شده که بر اساس آن اقتصاد ایران در تقسیم بندی اقتصاد جهانی به سه دسته مبتنی بر منابع طبیعی، مبتنی بر کارآیی و سودآوری تقسیم و به اقتصاد در حال گذار طبقه بندی شد و در این گروه در بعضی از عوامل و مولفه ها، وضع اقتصاد ایران بهتر از متوسط است، این در حالی است که در بخش بازار مالی و بازار نیروی کار نیاز به جهش داریم.
رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان آنکه حفاظت از سهامداران خرد و حمایت از آن ها مولفه بسیار مهمی است که در تکوین رشد بازار سرمایه باید مدنظر قرار گیرد، گفت: در یک نظرسنجی که توسط اتاق بازرگانی صورت گرفت، مدیران بنگاه ها بزرگ ترین مشکل بنگاهشان را دسترسی به منابع مالی ذکر کردند.
حال این سوال مطرح می شود که آیا در کشور منابع مالی نداریم یا این که نمی توانیم منابع مالی را به مدیران اقتصادی برسانیم ؟ لذا مهم ترین مشکل در حال حاضر تجهیز منابع است.
وی ادامه داد: بنابراین باید دید که مشکل از کجاست و چرا در بورس ایران تعداد شرکت ها به 400 شرکت هم نمی رسد و در اتاق بازرگانی نیز حدود 60 هزار عضو وجود دارد. این در حالی است که حتما باید در اقتصادی مبتنی بر اصل 44 تعداد اعضای اتاق بازرگانی از سه میلیون نفر تجاوز کند.
نهاوندیان با تاکید بر این که تعداد شرکت هایی که در اقتصاد ایران می توانند وارد بورس شوند، چند برابر رقم موجود است، اعلام کرد: با ابزارهای موجود می توان نیاز بنگاه ها به سرمایه مورد احتیاج شان را از بازار سرمایه تامین کرد تا فشار به منابع بانک ها در حال افزایش نباشد.
وی با بیان این که راه حل را فقط نباید در سیستم بانکی جست وجو کرد، گفت: بازار سرمایه می تواند راه اصلی دسترسی بنگاه های تولیدی به منابع مالی باشد.
نهاوندیان در خصوص دلایل حضور نیافتن شرکت ها در بورس گفت: گاهی اعلام می شود که تایید مدیران و برخی سختگیری ها و وجود برخی نظارت ها باعث کند شدن فرآیند حضور در بورس می شود درحالی که باید استانداردها متناسب با سطح بازار اعمال شود.
وی ادامه داد: همچنین در این رابطه شورای بورس می تواند براساس مطالعه میدانی تصمیماتی اتخاذ کرده و پیشنهادات لازم را به مجامع تصمیم گیر بدهد.
نهاوندیان با اعلام این که باید مشوق ها را بیفزاییم و از موانع بکاهیم، تصریح کرد: این موضوع ما را به سازماندهی بخش خصوصی کشور هدایت می کند.
وی اضافه کرد: در تشکل های بخش خصوصی هنوز حضور کامل و قالب همه فعالان اقتصادی مشاهده نمی شود که این موضوع توان به کارگیری مجموعه امکانات در مسیر اهداف برنامه را کم می کند، زیرا یکی از لازمه های جدی اصل 44 این است که به بخش خصوصی کمک کنیم تا وظایف 80 ساله دولت را تحویل بگیرد.
نهاوندیان اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه بسترهای لازم دیده شده تا بخش خصوصی در یک ارتباط صمیمانه این تحول تاریخی را سامان بدهد که در این راستا تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی در کشور ایجاد کنیم، البته در این میان آستانه تحمل ها را باید افزایش دهیم و نباید زود آزرده خاطر شویم تا زمینه رشد اقتصادی بهینه فراهم شود.
اقتصام ** 1319**9141 شماره 068 ساعت 15:34 تمام
۰ نفر