۶ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6534435
T T
۰ نفر
قانون بازار اوارق بهادار به خوبی در بازار سرمایه اجرا شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/06 اقتصاد.بورس.قانون تهران - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: قانون بازار اوارق بهادار به خوبی در بازار سرمایه اجرا شده است.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علی صالح آبادی درباره دلایل تغییر قانون بازار سرمایه گفت: ایده تغییر قانون سال 1377 در وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شد و پس از 7 سال مطالعات فراوان و کار کارشناسی گسترده این قانون در مجلس هفتم به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: کارگروهی در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد تا متن لایحه دولت را تدوین و برای تصویب به صحن علنی مجلس ارائه دهد.
** تفکیک مقام ناظر و اجرا سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: نخستین قانون بازار سرمایه برای سال 1345 بود که تنها برای شکل گیری بورس تدوین شده بود و قرار نبود بازاری با ساختار کلان و بزرگ در حوزه بازار سرمایه راه اندازی شود.
وی اضافه کرد: با گسترش بازار سرمایه، ضرورت تفکیک مقام ناظر و اجرا بسیار احساس می شد، در گذشته استقلال نهاد ناظر به دلیل حضور کارگزاران در هیات مدیره سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار زیر سوال بود.
صالح آبادی افزود: این در حالی است که بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر بازار پول روز هجدهم مردادماه سال 1339 تشکیل شد اما تا سال 1384 مقام ناظر بازار سرمایه شکل نگرفته بود.
وی تاکید کرد: تحقیقات و مطالعات نشان می داد که وظایف نظارتی و اجرایی در اکثر بورس های جهان تفکیک شده است به طوریکه بسیاری از بورس ها ساختار شرکتی به خود گرفته و به شرکت سهامی عام تبدیل شده اند.
وی با بیان اینکه در قانون قبلی، جرمی برای خاطیان بازار سرمایه تعریف نشده بود، گفت: ایجاد ضمانت های اجرایی برای هر یک از جرائم بازار اعم از اطلاع رسانی، دستکاری قیمت، گمراهی بازار و غیره از مهم ترین ویژگی های قانون جدید بازار اوراق بهادار است.
سخنگوی سازمان بورس تحت نظارت قرار گرفتن بازار اولیه را از دیگر مزیت های قانون جدید بازار اوراق بهادار اعلام کرد و اظهار داشت: تشکیل بازار اولیه متشکل از زیرساختهای مهم برای توسعه بازار سرمایه بود که خوشبختانه هم اکنون بازار اولیه تحت نظارت سازمان بورس است.
** توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید وی گفت: در ساختار قدیمی بازار سرمایه به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های قانونی، امکان توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید وجود نداشت.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اما قانون جدید امکان طراحی ابزارهای مالی جدید منطبق با شریعت را به این سازمان داد به گونه ای که هم اکنون فیوچرز کالا و اوراق بهادار و حق تقدم تسهیلات مسکن در بازار راه اندازی شده اند.
وی درباره ضرورت توسعه نهادهای مالی در بازار سرمایه افزود: در زمان حاضر شرکت های تامین سرمایه، مشاور سرمایه گذاری، شرکتهای پردازش اطلاعات مالی و صندوق های سرمایه گذاری شکل گرفته اند و فعالیت شرکت های کارگزاری افزایش یافته است.
سخنگوی سازمان بورس تشکیل بازار مستقل فرابورس و راه اندازی کانون کارگزاران و کانون نهادهای سرمایه گذاری را از دیگر دستاوردهای قانون بازار سرمایه ذکر کرد.
** قانون به طور کامل اجرا شده است رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه قانون جدید به طور کامل در بازار سرمایه اجرا شده است، افزود: برخی از نواقص و خلاهای قانونی نیز با قانون تکمیلی سال 1388 برطرف شده است.
وی با بیان اینکه زیرساخت های اصلی بازار سرمایه در کشور استقرار یافته است، گفت: تمام ارکان بازار سرمایه در طول 5 سال اخیر شکل گرفته اند.
صالح آبادی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از 1000 صفحه مقررات، آیین نامه و دستورالعمل به تصویب رسیده است تا سازمان بورس به وظایف نظارتی و قانونی خود به خوبی عمل کرده باشد.
** ارتقا اطلاع رسانی در بازار سرمایه رییس سازمان بورس گفت: پایگاه های اینترنتی مختلفی در سال های اخیر برای مقاصد مختلف در بازار سرمایه راه اندازی شده اند.
وی افزود: توسعه اطلاع رسانی و فناوری اطلاعات باعث شده تا سایت های اختصاصی پژوهشگران و محققان نیز در بازار سرمایه تاسیس شود تا نیازهای بخش عمده ای از اقشار مختلف جامعه تامین شود.
صالح آبادی به اهمیت اطلاع رسانی شرکت های بورسی اشاره کرد و اظهار داشت: در همین رابطه، شبکه اطلاع رسانی ناشران (کدال ) با امضای دیجیتال راه اندازی شده است تا اطلاعات با سرعت بیشتری در اختیار فعالان بازار قرار گیرد.
** ظهور ایده های نو در فرابورس رییس سازمان بورس با بیان اینکه ایده های جدیدی در بازار فرابورس شکل گرفته است، گفت: پذیره نویسی اولیه سهام، سلب حق تقدم سهام، ارائه ابزارهای جدید، مزایده های دولتی و بخش خصوصی و ورود شرکت های کوچک از مهم ترین ویژگی های بازار نوپای فرابورس است.
وی درباره وضعیت بورس کالای ایران افزود: طیف وسیعی از کالاها در سال های گذشته وارد این بورس شده اند و هم اکنون حجم معاملات قراردادهای آتی به بیش از 450 میلیارد تومان رسیده است.
** آغاز طرح آزمایشی غیر کاغذی کردن سهام رییس سازمان بورس از آغاز طرح آزمایشی غیر کاغذی کردن سهام در شرکت های کارگزاری خبر داد و گفت: شرکت سپرده گذاری امکانی را فراهم کرده که به جای آنکه این شرکت برگه سهام چاپ کند، کارگزاران خود این کار را انجام دهند.
وی افزود: امکان اصلاح مشخصات سهامداری و تغییر کارگزار ناظر به سهولت در شرکت سپرده گذاری انجام می شود.
** افزایش نقدشوندگی بورس تهران دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: توسعه بازار سرمایه به خوبی در نقدشوندگی بورس تهران نمایان است به طوری که هم اکنون شاهد بازاری متعادل و روان هستیم.
وی یکی از مزیت های بورس در مقایسه با سایر بازارها را نقدشوندگی آن دانست و افزود: در زمان حاضر سرمایه گذاران برخلاف سال های گذشته به سادگی می توانند اقدام به خرید و فروش سهام در بازار کنند.
صالح آبادی خاطرنشان کرد: مشوق های مالیانی نیز سال گذشته با تصویب قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید برای شرکت های بورسی در نظر گرفته شد تا شرکت ها ترغیب به حضور در بازار سرمایه شوند.
وی به تشکیل هیات مدیره جدید شرکت بورس اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین برنامه های این هیات مدیره، بازاریابی برای ورود شرکت های جدید به بورس است.
** دستیابی به چشم انداز 20 ساله درپایان برنامه پنجم رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اگر زیرساخت های قانونی مکملی در بازار سرمایه تدوین و به تصویب برسد می توان در پایان برنامه پنجم به افق چشم انداز 20 ساله دست یافت.
وی اضافه کرد: هم اکنون بازار سرمایه از نظر زیرساخت های مقرراتی، فناوری اطلاعات، تجهیزات و امکانات در شرایط مطلوبی به سر می برد.
صالح آبادی به مزیت های نسبی ایران اشاره کرد و گفت: اگر بتوان از این مزیتها استفاده کرد، بورس تهران می تواند در مولفه های ارزش بازار و ارزش معاملات در صدر منطقه خاورمیانه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: به طور حتم با اجرای کامل سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و ورود شرکت های بزرگ، حجم و ارزش بورس تهران افزایش چشمگیری خواهد یافت.
سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه فرآیند رشد بازار سرمایه آغاز شده است، افزود: هم اکنون اوراق مشارکت و اوراق بهادار دست اول در بورس یا فرابورس عرضه می شود که این امر ارزش معاملات بازار سرمایه را افزایش می دهد.
وی گفت: باید شرایطی فراهم کرد تا علاوه بر افزایش تنوع ابزارهای مالی ، خرید و فروش تمام اوراق بهادار به سمت بازار سرمایه هدایت شود.
رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: خوشبختانه بورس کالای ایران شرایط مطلوبی را سپری می کند زیرا عمده کالاها وارد این شرکت شده اند.
** تحقق تمام اهداف هیات مدیره سازمان بورس صالح آبادی گفت: زمانی که مسئولیت دبیرکلی را در سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار پذیرفتم، شش ماه فرصت داشتم تا بازار را به مسیر مناسب تری هدایت کنم که با مشارکت تمام فعالان بازار به موفقیت های خوبی دست یافتیم.
وی با بیان اینکه هیات مدیره سازمان بورس برنامه بلندمدت پنج ساله ای را برای بازار سرمایه ترسیم کرده است، گفت: مهم ترین دغدغه این هیات مدیره اجرای دقیق قانون بود تا اثرات آن در بازار نمایان شود خوشبختانه بازار سرمایه اکنون در جایگاه مناسبی در اقتصاد کشور قرار دارد.
صالح آبادی با بیان اینکه اهم برنامه های هیات مدیره سازمان بورس محقق شده است، افزود: بخشی از این برنامه ها تا پایان امسال اجرایی می شود تا هیات مدیره، به تمام اهداف چشم انداز 5 ساله خود دست یابد.
وی بورس را بازاری پویا دانست و اظهار داشت: برنامه های مفصلی برای توسعه روزافزون بازار سرمایه طراحی شده است تا بتوان هرچه سریعتر جایگاه رفیعی را در منطقه خاورمیانه کسب کرد.
گفتنی است پنج سال از تصویب این قانون مهم در بازار سرمایه می گذرد که رییس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است قانون بازار اوارق بهادار به خوبی در بازار سرمایه اجرا شده است.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 036 ساعت 13:31 تمام
۰ نفر