۱۴ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6534963
T T
۰ نفر
چالش اصلی فرش خروج بافندگان از پروسه تولید است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/14 اقتصاد.تعاون.فرش تهران - مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های فرش دستباف کشور گفت: خروج بافندگان فرش دستباف از پروسه تولید یکی از چالش های این هنر صنعت به شمار می آید که آن هم ناشی از کم بودن دستمزد بافندگان در قبال سختی کار است.
گزارش ایرنا از روابط عمومی اتحادیه سراسری تعاونی های فرش دستباف کشور، عبداله بهرامی تاکید کرد ظرف چند سال گذشته تولید و صادارت فرش دستباف با چالش ها بسیاری از جمله افزایش قیمت تمام شده، کاهش صادرات، افزایش نفوذ رقبا در بازارهای مصرف، افزایش قیمت مواد اولیه، تحریم ها، ثبات نرخ ارز ، تورم سالانه و غیره روبرو بوده است.
وی افزود: هر کدام از این عوامل در زمان خود توانستند در تولید و صادرات فرش دستباف کشور اثرات نامطلوب و منفی بر جای بگذارند که متاسفانه این موارد به درستی مدیریت نشده است.
وی تصریح کرد با توجه به موارد ذکر شده روز به روز شاهد کاهش تولید و خروج تولیدکنندگان ، طراحان، صادرکنندگان و فعالان از این عرصه اقتصادی بودیم که این امر در بحث خروج بافندگان فرش از روند تولید به یکی از مهمترین چالش های این هنر صنعت تبدیل شده است.
بهرامی خاطرنشان کرد کم بودن دستمزد بافندگان از دلایل اصلی این امر به شمار می آید که اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و پرداخت یارانه ها بصورت نقدی به این قشر می تواند سبب تداوم تولید و حفظ اشتغال در این بخش شود.
مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف کشور تاکید کرد این در صورتی است که با اتخاذ تدابیر درست از افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش تورم و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده تولیدات جلوگیری بعمل آید.
وی سپس گفت: مسئولان امر باید با در نظر گرفتن بسته های حمایتی و نظارت دقیق، قیمت ها را کنترل کرده تا سودجویان باعث گرانی محصولات نشوند.
بهرامی افزود: وضعیت تولید و صادرات فرش دستباف در حال حاضر در جایگاه بسیار حساسی قرار دارد و هر گونه سهل انگاری می تواند برای این هنر صنعت بسیار گران تمام شود بنابراین باید به سمتی حرکت کرد که با اجرای درست قوانین، توان رقابتی این بخش در بازارهای داخلی و خارجی افزایش یابد.
اقتصام **3917** 1574 شماره 048 ساعت 14:17 تمام
۰ نفر