۱۵ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6535032
T T
۰ نفر
یادداشت تفاهم همکاری های گمرکی ایران و ارمنستان امضا شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/15 اقتصاد.گمرک ایران.ایروان تهران - در پی سفر رییس کل گمرک ایران به ارمنستان و گفت وگو با مقامات بلندپایه این کشور، یک یادداشت تفاهم همکاری گمرکی بین دو کشور به امضا رسید.
براساس این تفاهم نامه، سطح همکاری های گمرکی ایران و ارمنستان به ویژه در مرزهای دو کشور تا حد مطلوبی افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا از گمرک جمهوری اسلامی ایران، رییس کل گمرک ایران بتازگی و به دعوت گاجیک خاچاتریان" رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان به این کشور سفر کرد و درباره توسعه همکاری های گمرکی ازجمله احداث گمرک مشترک مرزی با مقامات ارشد ارمنی به بحث و تبادل نظر پرداخت.
اردشیر محمدی در این دیدار با اشاره به سفر نخست وزیر ارمنستان به تهران و گفت وگوهای انجام شده درخصوص چگونگی توسعه همکاری های گمرکی، تشکیل کارگروه مشترک و ایجاد دروازه مشترک مرز مغری- نوردوز گزارش جامعی ارائه کرد.
وی با تاکید بر قدمت گمرک جمهوری اسلامی ایران و سابقه عضویت آن در سازمان جهانی گمرک، اظهار داشت: گمرک ایران در زمینه ایجاد تسهیلات برای تجار و بازرگانان، ایمن سازی زنجیره تجارت و روان سازی تشریفات گمرکی گام های بلندی برداشته و به موفقیت های چشمگیری دست یافته است.
رییس کل گمرک کشورمان با ابراز خوشحالی از تسلط رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان بر مسائل و مشکلات گمرکی که به گفته وی موجب تسهیل دستیابی به نتایج مورد نظر در گفت وگوهای دوجانبه خواهد شد، بر اهمیت کمک و مشارکت بخش خصوصی در بهبود و افزایش مبادلات تجاری تاکید کرد.
وی گفت: مجموعه بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، گمرک ارمنستان و گمرک ایران می توانند با تشکیل یک کارگروه مشترک، بسیاری از مشکلات و موانع موجود بر سر راه تجار و بازرگانان بردارند و ما در این چارچوب مدیرکل دفتر همکاری های بین الملل و روابط عمومی گمرک ایران را به عنوان نماینده امور گمرکی در کارگروه مذکور معرفی می کنیم.
"گاجیک خاچاتریان" رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان نیز با ابراز خرسندی از حضور رییس کل گمرک ایران در ایروان و استقبال از پیشنهاد ایران در مورد دروازه مشترک مرزی، گفت: ایجاد زیرساخت های لازم برای تجهیز گمرکات مرزی به امکانات الکترونیک ازجمله اقداماتی است که گمرکات دو کشور باید نسبت به انجام آن سرعت عمل بیشتری داشته باشند.
رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان افزود: ما آماده هستیم تا با تجار و بازرگانان ایرانی در جهت حل وفصل مشکلات آنان گفت وگو کنیم و همکاری های خود را در این زمینه افزایش دهیم.
خاچاتریان اضافه کرد: علاقه مندیم که روابط نزدیکی با گمرک جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم و در این جهت ضمن احترام به تجار و بازرگانان ایرانی، تلاش می کنیم تا سرعت انجام امور در گمرکاتمان افزایش یابد.
رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان گفت: یکی از راهکارهای موثر در این زمینه آن است که مسئولان گمرکات مرزی دو کشور برای فراهم کردن مقدمات احداث گمرک مشترک مرزی با یکدیگر همکاری کنند و سفارت ارمنستان در تهران در این زمینه آماده هرگونه کمک و مساعدت را دارد.
خاچاتریان افزود: ما تلاش می کنیم تا در مواقعی که کالا و مسافر در پشت مرزهای گمرکی کشورمان با جمهوری اسلامی ایران افزایش می یابد، ضمن اعزام نیروهای بیشتر و برطرف کردن مشکلات احتمالی سرعت انجام تشریفات گمرکی را بالا ببریم.
رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان با استقبال از پیشنهاد همتای ایرانی خود درباره تشکیل کارگروه های ویژه برای توسعه روابط گمرکی و حل مشکلات فی مابین، اظهار داشت: ما با این پیشنهاد موافقیم و مایلیم معضلات گمرکی توسط دو گمرک حل وفصل شود. در عین حال برخی مواقع لازم است از تجارب اتاق های بازرگانی و بخش خصوصی نیز استفاده شود و به همین جهت نماینده گمرک ارمنستان برای حضور در این کارگروه مشترک معرفی می شود.
رییس کل کمیته دولتی گمرک ارمنستان از علاقه مندی کشورش برای گسترش ارتباطات الکترونیکی به منظور سالم سازی امور کاهش هزینه فعالیت های تجاری خبر داد و گفت: هدف این است که هزینه های تمام شده برای تجار و بازرگانان پایین بیاید و پیگیری این امر یک اصل بسیار مهم محسوب می شود.
** دیدار با مشاور ارشد رییس جمهور ارمنستان رییس کل گمرک ایران در سفر به ایروان همچنین با "نرسیسیان" مشاور ارشد اقتصادی رییس جمهوری ارمنستان دیدار و گفت وگو کرد.
نرسیسیان در این دیدار ضمن ابراز خشنودی از ملاقات با رییس کل گمرک ایران و تاکید بر این امر که توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به تبیین برخی از سیاست های اقتصادی ارمنستان پس از استقلال از شوروی سابق پرداخت و گفت: کمیته گمرکی در ارمنستان در سال 2008 تشکیل و همزمان اصلاحات لازم از سوی دولت در مورد فعالیت های گمرک آغاز شد.
وی افزود: ساده سازی امور و رعایت کنوانسیون های گمرکی برای ما یک اصل است و با توجه به اهمیت توسعه روابط بین المللی ، تلاش کرده ایم گمرک را به امکانات مدرن تجهیز کنیم.
در همین راستا گمرک ارمنستان مطابق با قوانین و مقررات بین المللی حرکت کرده و از لحاظ این شاخص در دو سال اخیر از نظر رتبه بندی در بین دستگاه های اجرایی به جایگاه بالایی دست یافته است.
نرسیسیان با اشاره به توسعه همکاری های گمرکی بین ارمنستان و کشورهای همسایه اظهار داشت: ما علاقه مندیم روابط گمرکی خود را با جمهوری اسلامی ایران توسعه دهیم.
وی تاسیس دروازه مشترک گمرکی بین دو کشور را با توجه به شرایط جغرافیایی و وضعیت اقتصادی منطقه حائز اهمیت خواند و گفت: ما در این زمینه برای تشکیل سه کارگروه زیرساخت ها، قوانین و همکاری های الکترونیک با جمهوری اسلامی ایران آمادگی داریم و علاقه مندیم که این کارگروه ها با شروع فعالیت خود در مرزها، امکانات لازم را برای تسهیل و تسریع تشریفات گمرکی فراهم کنند.
وی از تمایل مسئولان ارمنی برای حل وفصل مشکلات تجار و بازرگانان ایرانی خبر داد و گفت: ما با سفارت ایران در ایروان همکاری خوبی داریم و ارزش های اظهاری تجار ایرانی در گمرکات مرزی را می پذیریم، اما در پاره ای از مواقع کالاهایی که از دوبی یا چین آمده است با اسناد جعلی اظهار می شود که این موضوع مشکلاتی را به وجود می آورد.
** دیدار با تجار و بازرگانان ارمنی به درخواست رسمی "لئون آهارونیان" رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان، جمعی از تجار و بازرگانان با حضور در محل اقامت رییس کل گمرک ایران با وی ملاقات و گفت وگو کردند.
در این دیدار درخصوص مسائل و مشکلات تجاری، ایجاد گمرک مشترک مرزی و پیشنهاد تاسیس منطقه تجاری- صنعتی بحث و تبادل نظر شد و رییس کل گمرک ایران به سئوال های مطرح شده، پاسخ داد.
محمدی با استقبال از احداث منطقه تجاری - صنعتی در مرز دو کشور با هدف بازپروری کالای تجاری و کاهش هزینه های سربار و همچنین ایجاد ارزش افزوده ، گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران تلاش می کند تا ضمن برطرف کردن مشکلات تجار و بازرگانان امکانات لازم را برای تسهیل مبادله کالاهای تجاری و ترانزیتی فراهم کند و در این زمینه از آمادگی کامل برای همکاری با گمرک ارمنستان برخوردار است.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 045 ساعت 14:31 تمام
۰ نفر