۲۵ فروردین ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6561440
T T
۰ نفر

نگاهی به بحران در بازارهای مالی و بانکی جهان

۲۵ فروردین ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6561440
نگاهی به بحران در بازارهای مالی و بانکی جهان ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/01/25 اقتصاد.اوضاع اقتصادی تهران - پایگاه اینترنتی رادیو آلمان شنبه شب در گزارشی از وضع بحران اقتصادی بانکهای جهانی با عنوان ادامه بحران در بازارهای جهانی نوشت : بانک های سوئیس بزرگترین ضرر و زیان را از بحران در بازار مسکن و املاک آمریکا متحمل شده اند دویچه وله بشرح زیر افزود: ب ـحـران م ـالی و ب ـانکی بی ـن المل ـلی که از اوت س ـال گذش ـته آغاز شده همچنان ادامه دارد و بنا به برخی ارزیابی ها هنوز به اوج خود نرسیده است. پیش بینی ص ـندوق ب ـین الم ـللی پـول از کاهش چشم ـگیر رشد اقتصادی جهان خبر می دهد.
سه شنبه گذشته ،( اول آوریل ) با اعلام این خبر که بانک یو اس بی سوئیس ( USB( در سه ماهه ی اول سال جاری 19 میلیارد دلار ضرر و زیان داشته، ابعاد تازه ای از بحران در بازارهای مالی جهان به بیرون درز یافت. یو اس بی، از معروف ترین بانک های جهان است و بنا به داده های مسئولان آن بیشترین سپرده مالی دنیا در آن جمع است. از آغاز بروز بحران در بازارهای مالی جهان، یو اس بی مجموعا 40 میلیارد دلار ضرر و زیان دیده است.
بحران مالی یو اس بی عملا سوئیس را نیز با مشکلات عمده ای مواجه کرده است.
این کشور در میان ممالک ثروتمند دنیا، جز 5 کشور صدرنشین است. بخش بزرگی از رفاه و ثروت سویس مدیون فعالیت های بین المللی بانک های معتبر آن در بازارهای مالی و اعتماد ثروتمندان دنیا به حفظ اسرار مالی اشان در این بانک هاست. از همین رو، سوئیس در دهه های اخیر حجم بزرگی از سپرده های جهان را به سوی خود جلب کرده و به بزرگترین گاو صندوق دنیا معروف شده است رادیو آلمان می نوسد :بحران بزرگ بانکی در سوئیس از آنجا ناشی می شود که هیچ بانکی به اندازه یو اس بی در معاملات بانکی و اعطای وام مسکن و مستغلات در آمریکا درگیر نبوده است. این وام ها که با شرایط سهل و آسان به شهروندان آمریکایی اعطا شده اند در 5، 6 سال گذشته که قیمت املاک و ساختمان در آمریکا رو به افزایش بود، سود هنگفتی را نصیب یو اس بی کردند با سیر نزولی قیمت های یادشده و ناتوانی وام گیرندگان در آمریکا به بازپرداخت اصل و فرع وام خویش، بحران بانکی آمریکا را فراگرفت و تبعا به سایر بانک های بین المللی که مستقیم یا غیرمستقیم در بازار آمریکا فعال بودند نیز سرایت کرد.
علاوه بر یو اس بی، بانک معروف به کردیت سویس نیز از بحران مالی در آمریکا زیان هنفگتی دیده است. در مجموع بانک های سویس بزرگترین بازنده ی سقوط ارزش املاک و مسکن در آمریکا به شمار می آیند.
بنا به این گزارش بانک های آلمان نیز از بحران در بازار مسکن آمریکا و تلاطم مالی ناشی از آن در ا مان نمانده اند. در ماه های اخیر دویچه بانک، بزرگترین موسسه ی مالی آلمان این اطمینان را القا می کرد که بحران آمریکا ضرر و زیانی متوجه این بانک نخواهد کرد.
اما دویچه بانک اخیرا اعلام کرد که در سه ماه اول سال جاری با کاهش ارزش سرمایه ای معادل دو و نیم میلیارد یورو مواجه بوده است. با احتساب زیان سال 2007 این مبلغ به چهار میلیارد و هفت میلیون یورو می رسد.
در همین حال بنا به گزارش رسانه های آلمان، نهاد مسوول نظارت بر امور مالی و بانکی آلمان (BaFin( میزان کلی ضرر و زیان بانک های بین المللی از بحران کنونی را بر 600 میلیارد دلار برآورد کرده است.
این سامانه می افراید :در مجموع به نظر می رسد که تلاطم گسترده ی کنونی در بازارهای مالی جهان تاثیر گسترده ای بر روند رشد اقتصاد دنیا در سال جاری خواهد داشت که رکود، بیکاری و ورشکستگی شماری از موسسات اقتصادی می تواند از پیامدهای آن باشد.
روز چهارشنبه گذشته ، صندوق بین المللی پول در تازه ترین ارزیابی خود گفته است که رشد اقتصادی دنیا در سال 2008 از 7 / 3 فراتر نخواهد رفت.
این رقم تا کنون 1 / 4 پیش بینی می شد. رشد اقتصادی آمریکا نیز بنا به ارزیابی صندوق بین المللی پول از 5 / 1 درصد به نیم درصد کاهش خواهد یافت. این نهاد با تصحیح ارزیابی قبلی خود، رشد اقتصادی اروپا را هم به جای 6 / 1 درصد، 3 / 1 درصد برآورد کرده است.
صندوق بین المللی پول همزمان هشدار داده است که تلاطم کنونی در بازارهای مالی و بانکی، اقتصاد جهان را در آستانه ی بحرانی قرار داده که به لحاظ ابعاد و پیامدها از رکود اقتصادی دهه ی 30 قرن گذشته تا کنون سابقه نداشته است.
خواکین آلمونیا، کمیسر مالی اتحادیه ی اروپا نیز در مصاحبه با روزنامه ی فرانکفورتر روندشاو از ابهام و سردرگمی نسبت به ابعاد بحران بانکی کنونی و ادامه ی بی اعتمادی به سیستم بانکی جهان سخن گفته است. او با رد این ارزیابی که قیمت بالای یورو عامل بخشی از بحران کنونی است، این نرخ را تنها برای برخی از شاخه های اقتصادی که تنها به صادرات به خارج از حوزه یورو متکی هستند مشکل ساز دانسته است. ولی اکثر رشته ها به گفته ی وی با چنین مشکلی مواجه نیستند، ضمن این که نرخ بالای یورو تا حدودی قیمت بالای نفت را هم جبران می کند.
این منبع خبری به نقل از آکسل وبر، رئیس بانک مرکزی آلمان می نوسد که اوج بحران مالی هنوز در راه است.
وبر گفته است تا زمانی که سقوط ارزش ساختمان و املاک در آمریکا ادامه دارد، باید منتظر نوسانات جدیدی در بازارهای مالی دنیا بود.
او از بحران کاهش اعتماد نسبت به بانک ها سخن گفته و برای جلوگیری از کاهش بیشتر اعتبار و حیثییت بانک ها، از بانک هایی که بیشترین ضرر و زیان را دیده اند خواسته است ابعاد این خسارت ها را لاپوشانی نکنند. وبر در عین حال سیستم مالی آلمان را کماکان باثبات و پایدار توصیف کرده و گفته است که کماکان نیازی به مداخله ی دولت در حل بحران نیست.
صویر1566**1448** شماره 001 ساعت 00:46 تمام
۰ نفر